افزایش قیمت نفت؛ تحریم‌های جدید آمریکا و تغییرات ذخایر نفتی

افزایش قیمت نفت؛ تحریم‌های جدید آمریکا و تغییرات ذخایر نفتی

در حالی که تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران و کاهش شدید ذخایر نفت خام ایالات متحده توجه سرمایه‌گذاران را جلب کرده است، قیمت نفت در معاملات آسیایی روز چهارشنبه به روند صعودی خود ادامه داد. این افزایش در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای و تغییر موضع دونالد ترامپ درباره سیاست‌های اقتصادی فدرال رزرو رخ داده و بازار جهانی نفت را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش سرمایه فردا،  قیمت‌های نفت در معاملات آسیایی به روند صعودی خود ادامه دادند. این افزایش همزمان با اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای جاری و همچنین ارزیابی سرمایه‌گذاران از گزارش هفتگی مبنی بر کاهش قابل توجه ذخایر نفت خام آمریکا صورت گرفت.جو بازار همچنین با عقب‌نشینی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از تهدیدات قبلی خود برای برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) و ابراز اطمینان وی نسبت به روابط تجاری کشور، تقویت شد.
قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) روز سه‌شنبه به حدود ۶۱.۷ دلار در هر بشکه کاهش یافت و دومین جلسه متوالی افت قیمت را به ثبت رساند؛ این کاهش به دلیل نبود شفافیت در مذاکرات تجاری آمریکا و چین و نگرانی‌ها درباره احتمال مازاد عرضه رخ داد.
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد که «این به عهده چین است» که برای کاهش تنش‌های تجاری با آمریکا اقدام کند، در حالی که همچنان ابهاماتی درباره برگزاری رسمی مذاکرات وجود دارد. ادامه جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، نگرانی‌ها درباره وقوع رکود اقتصادی جهانی را افزایش داده است، که این موضوع به طور مستقیم تقاضا برای انرژی را تحت فشار قرار می‌دهد.
 فشارهای بیشتری نیز بر بازار وارد شده است، زیرا برخی از اعضای ائتلاف اوپک پلاس (OPEC+) انتظار می‌رود در جلسه ۵ مه پیشنهاد افزایش سریع‌تر تولید نفت را مطرح کنند، که در صورت تصویب، دومین ماه متوالی افزایش تولید خواهد بود. همچنین سرمایه‌گذاران مذاکرات هسته‌ای میان آمریکا و ایران را زیر نظر دارند؛ چرا که در صورت دستیابی به توافق و لغو تحریم‌ها، ممکن است عرضه نفت جهانی افزایش یابد و فشار بیشتری بر قیمت‌ها وارد شود.

تحریم غول LPG ایران توسط آمریکا در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای

وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه سید اسدالله امام‌جمعه، تاجر برجسته ایرانی در بخش گاز مایع (LPG) و شبکه شرکت‌های وابسته به او اعمال کرد.
این اقدام بخشی از استراتژی گسترده‌تر واشنگتن برای محدود کردن درآمدهای انرژی ایران است که گمان می‌رود صرف تأمین مالی فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در خاورمیانه می‌شود.
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «امام‌جمعه و شبکه او به دنبال صادرات هزاران محموله LPG – از جمله از مبدأ ایالات متحده – برای دور زدن تحریم‌های آمریکا و کسب درآمد برای ایران بودند.»طرفین (در مذاکرات هسته‌ای) توافق کرده‌اند گفتگوهای سطح کارشناسی را برای طراحی چارچوبی برای یک توافق هسته‌ای احتمالی آغاز کنند و جلسه بعدی برای روز شنبه در عمان برنامه‌ریزی شده است.

عقب‌نشینی ترامپ از تهدید پاول و ابراز خوش‌بینی تجاری

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ تنش‌ها با فدرال رزرو را کاهش داد و از تهدیدات قبلی خود برای برکناری جروم پاول، رئیس این نهاد، عقب‌نشینی کرد. این اقدام پس از روزها انتقاد شدید از سوی رئیس‌جمهور صورت می‌گیرد که بارها از بانک مرکزی خواسته بود نرخ بهره را با شدت بیشتری کاهش دهد.
ترامپ همچنین نسبت به مذاکرات تجاری احتمالی با چین ابراز خوش‌بینی کرد. او گفت که یک توافق بالقوه می‌تواند منجر به کاهش «قابل توجه» تعرفه‌ها شود، اما افزود: «این کاهش به صفر نخواهد رسید.» ترامپ تأکید کرد که آمریکا «با چین و سایر کشورها وضعیت خوبی دارد».

کاهش شدید ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته – گزارش API

انستیتوی نفت آمریکا (API)  از کاهش قابل توجه ذخایر نفت خام آمریکا به میزان ۴٫۵۶۵ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۸ آوریل خبر داد. این رقم تضاد شدیدی با افزایش غیرمنتظره ۲٫۴ میلیون بشکه‌ای هفته قبل دارد و نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در پویایی عرضه و تقاضا است.این کاهش قابل توجه، احتمالاً به دلیل افزایش فعالیت پالایشگاه‌ها یا سطوح بالاتر صادرات، از تنگ‌تر شدن بازار نفت حکایت دارد. فعالان بازار منتظر انتشار داده‌های رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) در اواخر همان روز برای تأیید این روندها بودند.
قیمت نفت در معاملات ابتدایی دوشنبه اندکی افزایش یافت، اما به دلیل عدم قطعیت درباره مذاکرات تجاری آمریکا و چین که چشم‌انداز رشد جهانی و تقاضای سوخت را تیره کرده، همچنان تحت فشار بود. همچنین احتمال افزایش عرضه از سوی اوپک‌پلاس (OPEC+) فضای بازار را منفی‌تر کرد.
مایکل مک‌کارتی، مدیرعامل پلتفرم معاملاتی Moomoo Australia، گفت: «نبود اخبار مشخص باعث افزایش ملایم قیمت نفت شده، در حالی که معامله‌گران با توجه به احتمال افزایش عرضه اوپک‌پلاس در نشست ۵ می و افزایش تولید آمریکا، در موقعیت فروش قرار گرفته‌اند.» برخی اعضای اوپک‌پلاس انتظار دارند در نشست ۵ می، پیشنهاد تسریع در افزایش تولید برای دومین ماه متوالی مطرح شود.
 هفته گذشته به دلیل نگرانی از مازاد عرضه و اثر تعرفه‌های تجاری بر اقتصاد جهانی، قیمت برنت و WTI بیش از ۱ درصد کاهش یافت.بازار به دلیل پیام‌های متناقض از سوی ترامپ و پکن درباره پیشرفت در کاهش تنش‌های تجاری، دچار نوسان شده است. واندانا هاری، بنیان‌گذار موسسه تحلیل بازار نفت Vanda Insights گفت: «معامله‌گران همچنان منتظر نشانه‌هایی از کاهش تنش تجاری آمریکا و چین برای ورود مجدد به بازار خواهند بود.»

تغییر قیمت فلزات پایه

قیمت فلزات پایه روندی ترکیبی دارد؛ به‌طوری‌که قیمت مس سه‌ماهه در بورس فلزات لندن (LME) با ۰.۵٪ افزایش به ۹٬۴۱۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. از سوی دیگر، آلومینیوم سه‌ماهه در LME با کاهش جزئی ۰.۲٪ مواجه شده و به ۲٬۴۳۷.۵۰ دلار به ازای هر تن رسیده است.
این عملکرد پس از جلسه‌ای مثبت در روز چهارشنبه رخ داده، جایی که هر دو فلز مس و آلومینیوم به ترتیب افزایش هفتگی ۲.۹٪ و ۱.۹٪ را تجربه کردند. این روند صعودی ناشی از خوش‌بینی فزاینده نسبت به احتمال کاهش تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین است.
اظهارات اخیر رئیس‌جمهور ترامپ مبنی بر کاهش چشم‌گیر تعرفه‌ها و اعلام اینکه قصدی برای برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، ندارد، باعث افزایش تمایل به ریسک در بازارهای مالی شده است. این اطلاعات در یادداشتی از سوی تحلیل‌گران ING منتشر شده است.
در بورس فلزات لندن، سفته‌بازان موقعیت‌های خرید خالص خود در مس را تقریباً سه برابر کرده‌اند و به ۹۸٬۷۶۵ قرارداد رسانده‌اند. به گفته ING، این سطح از خوش‌بینی بالاترین میزان ثبت‌شده از ژانویه ۲۰۱۸ تاکنون است.
علاوه بر خوش‌بینی بازار، نگرانی‌هایی نیز از بابت عرضه وجود دارد. معدن مس-روی آنتامینا در پرو، که یکی از منابع مهم مس به شمار می‌رود، به دلیل نگرانی‌های ایمنی به‌طور موقت تعطیل شده و این موضوع فشار صعودی بیشتری بر قیمت مس وارد کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *