ضرورت یک انقلاب بنیادین در نحوه نظارت بر بانک ها

ضرورت یک انقلاب بنیادین در نحوه نظارت بر بانک ها

نظارت بر بانک ها با تمرکز بر شناسایی و اندازه‌گیری ریسک‌های موجود در بانک‌ها و همچنین شناسایی نقاط ضعف، می‌تواند منابع نظارتی را به صورت بهینه در نقاط حساس متمرکز کند.

اعظم احمدیان-مدیر گروه مطالعات بانکداری و نهادهای پولی پژوهشکده پولی و بانکی: نظام بانکی کشور لیش از هر زمانی نیازمند تقویت شیوه های نظارتی است. با وجود حرکت نظام بانکی کشور به سمت رویه های نوین ارائه خدمت، اما همچنان بخش قابل توجهی از خدمات به شیوه های سنتی ارائه می شوند.

اما در بانکداری نوین استفاده از رویکردهای کارآمد نظارتی مورد تاکید نهادهای پولی و بانکی قرار گرفته است. یکی از رویکردهای نوین نظارتی، نظارت مبتنی بر ریسک است که در سطح بین‌المللی مورد توجه ویژه قرار دارد.

این نوع نظارت با تمرکز بر شناسایی و اندازه‌گیری ریسک‌های موجود در بانک‌ها و همچنین شناسایی نقاط ضعف، می‌تواند منابع نظارتی را به صورت بهینه در نقاط حساس متمرکز کند.

پیاده‌سازی این رویکرد می‌تواند به تقویت حاکمیت شرکتی و شفافیت در بانک‌ها کمک کند. البته چالش‌هایی مانند مقاومت در افشای اطلاعات، کمبود زیرساخت‌های فنی و نیروی انسانی متخصص نیز در مسیر این اصلاح انقلابی وجود دارد.

حتی فضای سیاسی و اقتصادی کشور نیز می‌تواند بر نحوه اجرای رویکرد تأثیرگذار باشد. به همین دلیل باید ضمن توجه به موانع مسیر اصلاح نظارت بانکی، از تمامی ابزارهای موجود برای پشتیبانی این رویکرد استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *