بهرهبرداری از دو پروژه فولاد کردستان، منجر به تکمیل زنجیره فولاد در غرب کشور و افزایش اشتغال، بهبود زیرساختها، بهبود معیشت و…خواهد شد.
به گزارش سرمایه فردا، تأمین زیرساختهای کشور، کمک به ثبات اقتصادی، کاهش وابستگی به واردات و خودکفایی، ایجاد اکوسیستم نوآورانه و کمک به توسعه فناوری، افزایش تولید، تقویت اقتصادهای محلی به خصوص در مناطق محروم، از مزایای صنایع فولاد است.
شرکت صنایع فولاد کردستان در سال ۱۳۹۷ در راستای اجرای تکمیل زنجیره فولاد در استان کردستان با محوریت ایمیدرو تأسیس شدهاست. با ورود هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، روند اجرای پروژههای شرکت، شتاب بیشتری گرفت. احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار انجام شد. کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون تن ورق گرم فولادی در شهرستان قروه احداث شد. این فولادسازی جزو ۴۸ پروژه پیشران اقتصادی کشور بهشمار میآیند که توسط شرکت صنایع فولاد کردستان در حال اجرا هستند.
در حال حاضر، شرکت ایمیدرو با ۴۴ درصد، شرکت معدنی و صنعتی صبانور (کنور) با ۳۰ درصد، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی) با ۲۰ درصد و هلدینگ توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۶ درصد، سهامداران عمده صنایع فولاد کردستان محسوب میشوند. با توجه به مالکیت ۸۳.۴ درصدی «ومعادن» در «کنور» و مالکیت ۵۷ درصدی در «تجلی»، میتوان گفت که «ومعادن» مالک ۴۲.۴ درصد از صنایع فولاد کردستان میباشد.
عملیات اجرایی پروژه مگامدول آهن اسفنجی بیجار از مرداد ماه ۱۴۰۱ و به صورت «EPC»، متشکل از شرکتهای بینالمللی مهندسی فولاد تکنیک و شرکت (MME) آغاز شد و به احتمال زیاد در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید. این پروژه که در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار در ابتدای جاده بیجار به زنجان در حال اجراست تاکنون بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. میزان سرمایهگذاری این پروژه چیزی بالغ بر ۸ همت است که ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از ۵۰۰ نفر را به همراه خواهد داشت.
دیگر پروژه پیشران اقتصادی شرکت صنایع فولاد کردستان، احداث کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی در شهرستان قروه است. این طرح بهصورت«EPC»، با پیمانکاری شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) در حال اجرا بوده و طبق پیشبینیهای انجام شده در سال ۱۴۰۶ به بهرهبرداری خواهد رسید.
این پروژه نیز در زمینی به مساحت ۹۰ هکتار در ابتدای جاده قروه به سنندج در حال اجراست و پس از تکمیل، میتواند ورقهای عریض و نازک فولادی را تولید نماید. میزان سرمایهگذاری این پروژه، نزدیک به ۳۰ همت و اشتغالزایی مستقیم آن، بیش از ۱۱۰۰ نفر برآورد شده است. با تکمیل زنجیره فولاد در استان کردستان، محصول آهن اسفنجی بیجار خوراک کارخانه فولادسازی قروه خواهد بود و در نهایت محصول کارخانه فولادسازی که ورقهای عاجدار یا ساده است پس از تأمین بازار داخلی، راهی بازارهای صادراتی نیز خواهد شد.
از مهمترین مزایای این پروژهها در شرکت صنایع کردستان میتوان به نزدیکی خط آهن تهران-همدان- سنندج اشاره نمود که میتواند هزینههای حمل و نقل را تا حدود زیادی کاهش دهد. همچنین بهعلت نزدیکی به مرز میتوان به صادرات محصولات به کشورهای همسایه نیم نگاهی داشت که این موضوع نیز میتواند منجر به ارزآوری بیشتری برای کشور شود.
بهرهبرداری از دو پروژه فولاد کردستان، منجر به تکمیل زنجیره فولاد در غرب کشور خواهد شد. به دنبال آن، سرمایهگذاریهای جدید، افزایش اشتغال، بهبود زیرساختهای منطقه، بهبود معیشت مردم، خواهد شد. در همین راستا، هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن»، نقش حائز اهمیتی در مدیریت، تأمینمالی، پیگیری، تجهیز و تکمیل این دو پروژه ایفا مینماید.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا