نقش نفت ایران در سیاست جهان
نقش نفت ایران در سیاست جهان

نقش نفت ایران در سیاست جهان بسیار پررنگ شده‌است. چون روسیه تحریم و نفت چین تامین است. حالا آمریکا متناسب با بازار نفت در قبال ایران موضع میگیرد.

به گزارش سرمایه فردا، در سال های اخیر خریدهای نفتی چین از ایران در بالاترین سطح ممکن قرار گرفته است.

در واکنش به بازگشت احتمالی دولت ترامپ، سیاست نفتی چین در قبال کشورمان احتمالا متحول خواهد شد و این احتمال وجود دارد که این کشور برای تقویت امنیت انرژی خود به ایران نزدیک‌تر شود.

چین به‌شدت به انرژی وارداتی برای تامین انرژی اقتصاد خود متکی است.

چین می‌تواند با تامین منابع انرژی قابل‌اعتماد از ایران، خطرات ناشی از نوسانات بازارهای جهانی نفت را نیز کاهش دهد.

با توجه به تنش‌های تاریخی بین ایالات‌متحده و ایران، همکاری چین با ایران می‌تواند به‌عنوان یک مانور راهبردی برای دفاع از منافع و نفوذ خود در منطقه تلقی شود که به‌طور بالقوه آسیب‌پذیری آن را در‌برابر فشارهای ژئوپلیتیک آمریکا کاهش می‌دهد.

از نظر اقتصادی، قیمت‌های مناسب نفت ایران صرفه‌جویی قابل‌توجهی برای پالایشگاه‌های چینی به‌همراه دارد و حاشیه سود آنها را در بازار رقابتی جهانی افزایش می‌دهد.

تجارت مستمر چین با ایران نه‌تنها از امنیت انرژی چین حمایت می‌کند، بلکه روابط سیاسی و اقتصادی این کشور را با ایران تقویت و به ایجاد یک بازار نفت چندقطبی کمک می‌کند.

این پیامدها نشان‌دهنده تاثیرات گسترده‌‌‌‌‌تر تجارت نفت ایران بر توازن قدرت در بازار جهانی نفت است.

نفت ایران در معادلات بازار نفت و طلا

نفت برنت و wti پس از دو روز افزایش قیمت در روز جمعه با کاهش همراه شدند. بر این اساس بهای هر بشکه از این دو نفت طی آخرین روز معاملاتی هفته چهارم ژوئیه به‌‌‌ترتیب با کاهش قیمت ۰.۴۵ و ۰.۳۷درصد در قیمت ۸۲ و ۷۷.۹۹دلار به‌‌‌ازای هر بشکه مورد معامله قرار گرفت.

اونس طلا در روز جمعه برخلاف جهت نفت با افزایش قیمت همراه شد. بر این اساس بهای هر اونس طلا تا ساعت ۱۷ روز جمعه با رشد ۰.۴۴درصدی در سطح ۲هزار و ۳۷۵دلار قرار گرفت.

فروش در بازار سهام، شرط‌‌‌بندی‌‌‌های انتخابات ایالات‌‌‌متحده و کاهش معاملات انتقالی (حملی) منجر به ایجاد تصویری ناهمگون در بازارهای مالی شده است.

داده‌‌‌های ایالات‌‌‌متحده تا حدی به حاشیه رفته است. تولید ناخالص داخلی (GDP) ایالات‌‌‌متحده در سه‌‌‌ماهه دوم بهتر از انتظارات گزارش شد.

رشد اقتصادی ۲.۸‌درصد بوده و نرخ PCE  هسته از ۳.۷‌درصد به ۲.۹‌درصد کاهش‌‌ ‌یافته که بالاتر از اجماع ۲.۷درصد است. همچنین این کاهش نشان می‌‌‌دهد که انحراف PCE برای ژوئن به ۰.۲۸واحد درصد (ماهانه) رسیده است.

در روز پنج‌شنبه یک افزایش کوتاه‌‌‌مدت و متوسط ‌‌‌برای دلار رقم خورد. می‌توان دو دلیل برای آن عنوان کرد. اولا وضعیت کلان ایالات‌‌‌متحده در حال حاضر محرک اصلی فارکس نیست یا حداقل تعداد زیادی از عوامل وجود دارد.

عواملی مانند: فروش سهم‌‌‌های فناوری و وضعیت نامشخص در انتخابات ایالات‌‌‌متحده حرکت‌‌‌هایی بزرگی در بازار ایجاد کرده است که داده‌‌‌های ایالات‌‌‌متحده را در سایه قرارداده‌‌‌اند.

ثانیا بازارها خواستار کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو شده‌‌‌اند و داده‌‌‌های پنج‌شنبه تردید جدی در مسیر کاهش تورم ایجاد نکرد.

نقش نفت ایران در سیاست جهان بسیار پررنگ شده‌است. چون روسیه تحریم و نفت چین تامین است. حالا آمریکا متناسب با بازار نفت در قبال ایران موضع میگیرد./دنیای اقتصاد