جنگ هسته‌ای توسط روسیه اتفاق می فتد؟

جنگ هسته‌ای توسط روسیه اتفاق می فتد؟

جنگ هسته‌ای یکی از بزرگترین تهدیدهای جهان در مقطع کنونی محسوب می شود که احتمالا با افزایش همکاری ناتو با اوکراین اتفاق خواهد افتاد.

ولادیمیر پوتین ناگزیر شده بعد از گرفتار شدن کشورش در جنگ‌ فرسایشی، شکست متعاقب از ناتو را بپذیرید. بنابراین ناچار به تهدید جنگ هسته‌ای شده است.

پوتین روز چهارشنبه ۲۵ سپتامبر، اعلام کرد که قصد دارد به منظور تسهیل استفاده از تسلیحات هسته‌ای، دکترین مرتبط با به کار‌گیری این نوع سلاح‌‌ها در کشورش را منعطف‌تر کند. این موضوع احتمال بروز جنگ هسته‌ای توسط روسیه را تقویت می کند.

پرزیدنت پوتین با اشاره به «ظهور منابع جدید خطرات و تهدیدات نظامی» برای روسیه و متحدان کشورش گفت: «ما شاهد تغییراتی پویا در وضعیت نظامی و سیاسیِ مدرن هستیم و باید این موضوع را در نظر بگیریم.»
به گفته وی، در میان اقدامات جدید، «پیشنهاد می‌شود که تجاوز به روسیه توسط هر کشور غیرهسته‌ای» در صورتی که «با مشارکت یا حمایت یک قدرت هسته‌ای» صورت گیرد، به‌عنوان «حمله‌ای مشترک از سوی هر دو کشور به روسیه» در نظر گرفته شود.
رئیس جمهوری روسیه افزود: «هر زمان که اطلاعاتی تایید شده در خصوص شلیک گسترده تسلیحات تهاجمی هوایی و فضایی و عبور آنها از مرز‌های کشور دریافت کنیم، چنین احتمالی را در نظر خواهیم گرفت.»

شروط آغاز جنگ هسته‌ای


رئیس جمهور روسیه به صورت مستقیم نگفت جنگ هسته‌ای اتفاق افتاده است. او منظورش دقیقا حملات هوایی با استفاده از هواپیماهای راهبردی و تاکتیکی، موشک های کروز، هواپیماهای بدون سرنشین، مافوق صوت و انواع دیگر هواپیماهای جنگی است.
ولادیمیر پوتین سپس گفت که تغییرات پیشنهادی همچنین به این معنی است که «ما حق استفاده از سلاح هسته‌ای را در صورت تجاوز به روسیه و بلاروس، متحد نزدیک مسکو، برای خود محفوظ می دانیم.»
رئیس جمهوری روسیه در ادامه تاکید کرد که «سلاح‌های هسته‌ای مهم ترین ضمانت حفظ امنیت برای کشور شهروندان است.»

همان‌گونه که از روز آغاز تهاجم نظامی روسیه در همین جا بارها پیش بینی شده، روسیه در اوکراین در چنبره استراتژی ناتو گرفتار آمده است.‌ کرملین به این گزاره آگاهی کامل دارد. در واقع پوتین همه راه‌ها را به روی خود بسته است. نه راه پیش دارد و نه پس. گمانی نیست که بهترین نتیجه استمرار جنگ فرسایشی، همان عاقبت جنگ‌ ایران-عراق است. بنابراین در جهت برون‌رفت از این باتلاق، چشم به رویکرد میانجیگرانه غرب دارد. تهدید روشن و آشکار هسته ای دیروز نیز از همین جا و بیشتر برای ترساندن اروپا و ورودش به میانجیگری است. به گمانم چنان چه جنگ‌ تا پایان آوریل ۲۰۲۵، همچنان استمرار یابد، به اغلب احتمال، ارتش روسیه نسبت بر بهره‌برداری از تسلیحات هسته ای با مقیاس تاکتیکی متمرکز خواهد نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *