نرخ بهره اروپا چه سیگنالی می‌دهد

نرخ بهره اروپا چه سیگنالی می‌دهد

به گزارش سرمایه فردا، نرخ بهره اروپا کاهشی است و سیگنالی افزایش تورم می‌دهد. به همین دلیل بازار کالا و نفت رشد خواهد داشت.

بانک مرکزی اروپا پس از آنکه ماه گذشته نرخ‌‌‌ بهره خود را ۲۵ نقطه‌‌‌پایه کاهش داد، روز پنج‌شنبه هفته آتی نشست بعدی خود را برگزار می‌‌‌کند.

اما انتظار نمی‌‌‌رود تغییری ایجاد شود. از یک طرف، نشست پولی ماه ژوئن بحث‌‌‌برانگیز بود، زیرا سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا پیش از دریافت تمامی داده‌‌‌ها خود را ملزم به کاهش نرخ بهره کرده بودند.

از طرف دیگر، افزایش تورم و رشد دستمزدها درست قبل از نشست پولی ماه ژوئن چیزی نبود که بانک مرکزی اروپا بخواهد ببیند.

با این حال عدم کاهش نرخ بهره احتمالا بیشتر مایه شرمساری سیاستگذاران این بانک مرکزی می‌‌‌شد. البته، بانک مرکزی اروپا تصمیم خود را با اشاره به ریسک عدم دستیابی به هدف تورم در طولانی‌‌‌مدت، توجیه کرد.

از آن زمان، تورم به ‌‌‌طور جزئی کاهش یافته و نشانه‌‌‌هایی از کاهش رشد دستمزدها نیز دیده می‌شود. بنابراین، به نظر می‌رسد احتمال قوی برای حداقل یک کاهش دیگر نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ وجود دارد، اما نظرات درباره کاهش سوم متفاوت است.

با این حال، این موضوع برای زمان دیگری است و سیاستگذاران تقریبا مطمئن هستند که روز پنج‌شنبه نرخ‌‌‌ بهره را بدون تغییر نگه دارند و ریسک‌‌‌ها را در نشست پولی سپتامبر مجددا ارزیابی کنند.

بازارها نیز به ‌‌‌طور کامل متقاعد نشده‌‌‌اند که کاهش سومی در کار باشد و اگر لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، از ارائه راهنمایی‌‌‌های صریح خودداری کند، ممکن است یورو به روند صعودی اخیر خود ادامه دهد.

نرخ بهره عامل خروج سرمایه از بورس آسیایی

در نیمه اول سال ۲۰۲۴، بیش از ۲۸ میلیارد دلار سرمایه به بازار سهام هند جذب شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۹۸ درصدی داشته است. این افزایش سرمایه‌گذاری عمدتاً به علت نرخ بالای سرمایه‌گذاری محلی و صعودی بودن بازار سهام هند است.

پیش‌بینی شده اقتصاد هند در سال ۲۰۲۴ رشد ۶٫۸ درصدی داشته باشد، که این موضوع به ثبات اقتصاد و تقویت ارزش پول ملی این کشور کمک می‌کند.

خروج سرمایه از چین و بازده پایین‌تر بازار سهام چین نسبت به هند، سرمایه‌گذاران را به سمت بازار هند جذب کرده است. حدود سه چهارم از سرمایه وارد شده به بازار سهام هند به شکل عرضه‌های ثانویه بوده است. شرکت‌های چند ملیتی و صندوق‌های تملکی به دنبال ورود به این بازار هستند.

میلیون‌ها هندی تصمیم گرفته‌اند پس‌اندازهای خود را به جای طلا یا املاک و مستغلات، در سهام سرمایه‌گذاری کنند. دارایی‌های تحت مدیریت در صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک هند از مارس ۲۰۲۰ به بیش از ۲۷٫۷ تریلیون روپیه (۳۳۲ میلیارد دلار) رسیده است.

جدای از عرضه اولیه بزرگ هیوندای موتور، به نظر می‌رسد که درحال حاضر صندو‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ در جهان هند را زیر نظر داشته و انتظار می‌رود که بودی سرمایه زیادی وارد بازار سهام این کشور شود.

افزایش تولید نفت واکنش به تقاضا

بازار جهانی نفت در دهه‌جاری به سمت مازاد عرضه پیش‌می‌رود.

پیش‌بینی ها حاکی از افق افزایش عرضه و کاهش رشد تقاضا برای نفت‌‌‏‌خام به لطف توسعه منابع انرژی تجدید‌‌‏‌پذیر و البته با انتشار کمتر گازهای گلخانه‌ای است.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد؛ ظرفیت مازاد یعنی پمپاژ نفت بدون استفاده مستقیم به دلیل عرضه کافی، می‌تواند در آینده نه‌چندان دور افزایش یابد.

ظرفیت مازاد نفت جهانی پس از ســـال‌ها بــه سطحی رسیده‌است که فقط در روزهای اولیه همه‌‌‌‌گیری کرونا مشاهده شد.

وال‌‌‌‌استریت‌‌‌‌ژورنال به نقل از این سازمان مستقر در پاریس نوشت؛ رشد تقاضای نفت تا سال‌۲۰۲۹ به اوج خود می‌رسد و از سال‌بعد از آن شروع به کاهش خواهد کرد.

بر این اساس، تقاضا در سال‌۲۰۳۰ به ۱۰۵‌میلیون و ۴۰۰‌هزار بشکه در روز خواهد رسید.

در همین حال، قرار است ظرفیت تولید نفت به نزدیک به ۱۱۳‌میلیون و ۸۰۰‌هزار بشکه در روز افزایش یابد که عمدتا توسط تولیدکنندگان در ایالات‌‌‌‌متحده و قاره آمریکا راهبری می‌شود.

نرخ بهره اروپا کاهشی است و سیگنالی افزایش تورم می‌دهد. به همین دلیل بازار کالا و نفت رشد خواهد داشت./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *