به گزارش سرمایه فردا، برنامههای اقتصادی ترامپ میتواند روی اقتصاد کشورهای دیگر تاثیر میگذارد. حالا که بایدن درحال کناره گیری است. سیاست گذاران روی سیاست ترامپ تمرکز کردهاند.
داگبورگوم، فرماندار جمهوریخواه داکوتایشمالی که از طرفداران ترامپ بهحساب میآمد، اکنون بهعنوان حامی اکتشاف نفت بیشتر در کانون توجهات قرارگرفتهاست.
وی بهعنوان مشاور کلیدی در امور انرژی در کمپین ترامپ برای بازپسگیری کاخسفید آستین بالا زده و بهعنوان رابط بین ترامپ و میلیاردرهای نفتی عمل میکند.
بورگوم در سراسر کشور به نمایندگی از ترامپ، قویا استدلالکرده که کشور به نفت و گاز بیشتری نیاز دارد و رئیسجمهور بایدن را متهمکرده که صنعت سوختهای فسیلی را با ضرر و زیان جدی روبهرو کردهاست.
در ماه آوریل، فرماندار بورگوم کمک کرد تا مدیران نفت و گاز را به مار-آ-لاگو، استراحتگاه خصوصی ترامپ در فلوریدا، برای یک ضیافت شام دعوت کنند.
مراسمی که طی آن ترامپ درخواست کرد یکمیلیارد دلار برای کمپین انتخاباتی او جمعآوری کنند.
ترامپ به مدیران حاضر در ضیافت شام گفت که پس از لغو دستور کار آبوهوای دولت بایدن، آنها از معافیتهای مالیاتی جذاب بهرهمند خواهند شد.
بازارهای آمریکایی اصطلاحی به نام «تجارت ترامپی» ساختهاند که به معنای تورم بیشتر و نرخهای بهره بالاتر در صورت انتخاب مجدد ترامپ برای ریاستجمهوری است.
اگرچه اکونومیست هم تلویحا تایید میکند بسیاری از سیاستهای اصلی ترامپ را میتوان اینگونه دید: تعرفهها به هزینههای واردات میافزاید و اخراج مهاجران دستمزدها را بالا خواهد برد.
سیاستهای مورد نظر ترامپ سه رکن اصلی دارد. اولین مورد، مقررات زدایی است که یکی از عناصر اصلی جمهوریخواهان است. انتظار میرود ترامپ بسیاری از قوانین زیست محیطی دولت بایدن را لغو کند، محدودیتهای حفاری شرکتهای نفتی را کاهش دهد و آژانسهای فدرال مجبور به کاهش هزینهها کند.
حمایتگرایی، استراتژی اقتصادی مورد علاقه ترامپ است که او را به ویژه در خارج از آمریکا بدنام کرده است.
ترامپ به طور مشخص اشاره کرده است که هدفش اعمال تعرفه جهانی ۱۰ درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی به آمریکا و ۶۰ درصد مالیات بر کالاهای ساخت چین است. آنچه عیان است، ترامپ آرزوی جدایی کامل آمریکا از چین را دارد.
به عقیده اکونومیست بزرگترین آسیب کوتاهمدتی که ترامپ ممکن است به اقتصاد آمریکا وارد کند، سیاست مهاجرتی اوست.
میلیونها مهاجری که طی چند سال گذشته در آمریکا سکنی گزیدهاند، نقشی حیاتی در حفظ رشد اقتصادی و در عین حال مهار تورم داشتهاند. ممانعت از ورود مهاجرا میتواند به بازار کار شوک وارد کند.
کمپین انتخاب مجدد جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ ژوئیه (۲۰ تیر ۱۴۰۳) با چالشهای جدیدی روبرو شد، در شرایطی که چهرههای بانفوذ حزب دموکرات نسبت به توانایی او برای پیروزی در برابر ترامپ، رئیسجمهور سابق ابراز نگرانی کردند.
این مسئله بویژه در جریان نشست سران ناتو در واشنگتن تشدید شد، زمانی که اشتباهات و لغزشهای ذهنی و کلامی بایدن تردیدها نسبت به توانایی وی برای شرکت در رقابتی سخت و دشوار با رقیب جمهوری خواه را افزایش داد.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که کمپین بایدن در حال ارزیابی رویارویی احتمالی هریس و ترامپ در یک نظرسنجی برای رأیدهندگان است.
همزمان سایت آمریکایی آکسیوس نیز خبر داد که دموکراتهای ارشد دولتهای اوباما و کلینتون در حال برگزاری نظرسنجیهای علنی برای تحت فشار قرار دادن جو بایدن هستند و شبانهروز برای کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخاباتی برنامهریزی میکنند.
دموکراتها به شدت از درگیریهای درون حزبی مایوس شدهاند و به دنبال پایان آن هستند تا بتوانند دوباره تمرکز خود را بر شکست ترامپ بگذارند. آنها از باراک اوباما و نانسی پلوسی خواستهاند تا برای رسیدن به این هدف پا به میدان گذاشته و بایدن را متقاعد به کناره گیری کنند.
تشدید این درخواست ها، اما در شرایطی است که تصمیم اوباما برای عدم اظهار نظر طی دو هفته گذشته یعنی از زمان مناظره بایدن و ترامپ، باعث شده که تعدادی از چهرههای شاخص دموکرات احساس کنند که وی بنا دارد رویکرد همیشگی پس از دوران ریاست جمهوری خود را که عمدتا بر شنیدن و نه موضعگیری صریح استوار است، ادامه دهد.
مشکل تنها بی میلی اوباما نیست، بلکه عزم بایدن برای ماندن و مهمتر از آن طرح ادعای شکست دادن ترامپ است. بویژه که خانواده و اطرافیان او توصیه کرده اند که به هیچ وجه کناره گیری نکند.
برنامههای اقتصادی ترامپ میتواند روی اقتصاد کشورهای دیگر تاثیر میگذارد. حالا که بایدن درحال کناره گیری است. سیاست گذاران روی سیاست ترامپ تمرکز کردهاند./دنیای اقتصاد
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا