ارز بریکس در تقابل با دلار

ارز بریکس در تقابل با دلار

ارز بریکس قرار شده اثر دلار را برای کشورهای عضو بریکس را از بین ببرد. اما فعلا سیاست شفافی از سوی کشورهای موثر چین و هند اعلام نشده است.

به گزارش سرمایه فردا، قیمت دلار همچنان نسبت به بسیاری از ارزها قدرتمند تر شده ست. این مساله کشورهای مختلف را به فکر انداخته به جای دور زدن تحریم ها و تلاش برای حفظ اقتصاد در قبال فشار دلار، این ارز را کنار بگذارند. حالا ارز بریکس قرار شده اثر دلار را برای کشورهای عضو بریکس را از بین ببرد.

حال سوال این است که آیا ارز بریکس می‌تواند جایگاه یک ارز بین‌المللی معتبر را پیدا کند؟ آیا بانک‌های مرکزی کشورهای عضو بریکس مانند چین، هند، روسیه و برزیل، پشتوانه کافی برای تضمین اعتبار این ارز را دارند؟ و مهم‌تر از همه، آیا بریکس می‌تواند همانند دلار، یورو، فرانک سوئیس، ین ژاپن، یوآن چین و پوند انگلیس، در مبادلات جهانی به‌عنوان یک ارز معتبر مورد استفاده قرار گیرد؟

اگر این ارز به شکلی موفق با سایر ارزهای معتبر جهانی پیوند بخورد و در معاملات بین‌المللی جایگاه خود را پیدا کند، می‌تواند برای اولین بار سلطه‌ی بی‌چون و چرای دلار را به چالش بکشد. این امر نه تنها می‌تواند باعث تزلزل در موقعیت دلار شود. بلکه زمینه را برای پیوستن کشورهای بیشتری به گروه بریکس و گسترش نفوذ این ارز در اقتصاد جهانی فراهم خواهد کرد. آیا فرصت دور زدن تحریمهای یکجانبه خزانه داری آمریکا علیه سایر کشورها در دسترس است. واکنش احتمالی و کارشکنی ارزهای مسلط دنیا مانند دلار و یورو به این ارز جدید چه خواهد بود؟ باید منتظر ماند و دید.

قیمت ارز بریکس منوط به سیاست چین و هند است؟

در حال حاضر کشورهایی مانند روسیه، ایران و حتی آفریقای جنوبی و عربستان بدشان نمی آید وابستگی خود را به دلار کاهش دهند. اما چین و هند به دنبال منافع بیشتری از ارز بریکس هستند. هند و چین مبادلات تجاری زیادی با غرب دارند به همین دلیل تقابل با آنها می تواند تا حدودی روی تجارت این کشورها تاثیر بگذارد. از طرف دیگر چین معتقد است که باید منافع بیشتری ز بریکس ببرد به همین دلیل احتمالا سریعا خود را در دامن سیاست های این سازمان نی اندازد و با احتیاط عمل کند. مگر اینکه سهم بیشتری عایدش شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *