چین با ارسال پاندا به باغ وحش کشورهای مختلف از آن به عنوان ابزار دیپلماسی استفاده کرده است. از این طریق با کشورهای ارتباط ایجاد کرده است.
به گزارش سرمایه فردا، پاندا نماد کشور چین است و این کشور از این نماد برای دیپلماسی با دیگر کشورها استفاده میکند. پس از بیش از دو دهه، باغ وحش ملی اسمیتسونیان و موسسه زیست شناسی حفاظتی ایالات متحده صاحب دو پاندای غول پیکر جدید شدند که از چین به واشنگتن دیسی انتقال یافتهاند.
چین موافقت کرده که به مدت یک دهه دو پاندا بهنامهای «بائو لی و چینگ بائو» را به باغ وحش ملی واشنگتن «قرض» دهد، در مقابل «سالانه یک میلیون دلار» برای کمک به تأمین مالی تحقیقات و تلاشهای حفاظت از حیوانات در چین دریافت کند.
این دو پاندا جدیدترین حیوانات در صف طولانی حیواناتی هستند که تحت سنت چندین دهه «دیپلماسی پاندا»ی چین به ایالات متحده فرستاده شدهاند.
چین اولین پانداها را در سال ۱۹۷۲ در دوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون به ایالات متحده هدیه داد. برای دههها، چین به قرض دادن پانداهای غول پیکر به باغ وحشهای سراسر ایالات متحده ادامه داد، که نه تنها نمادی از دوستی بین دو ملت بود. بلکه برای کمک به نجات از انقراض حیواناتی بود که تولید مثل آنها به سرعت انجام نمیشود.
در دهه ۱۹۸۰ تقریباً ۱۲۰۰ پاندا در طبیعت زندگی میکردند. امروزه جمعیت این حیوانات به بیش از ۱۸۰۰ قلاده افزایش یافته، و ۶۰۰ قلاده دیگر در اسارت زندگی میکنند.
باغ وحش ملی در نوامبر ۲۰۲۳ با آخرین پاندای غول پیکر باقیمانده خود خداحافظی کرد و باغ وحش آتلانتا چهار پاندای غول پیکر خود را همین آخر هفته گذشته به چین بازگرداند.
اما، در فوریه ۲۰۲۴، انجمن حفاظت از حیات وحش چین برنامههایی برای ارسال دو پاندای غولپیکر به باغوحش سن دیگو را در جهت ارتقاء «دیپلماسی پاندا» به اجرا درآورد.
چین در دهه های اخیر با ارسال باندا به باغ وحش کشورهای مختلف از این حیوان به عنوان ابزار دیپلماسی استفاده کرده است. از این طریق نه تنها روابط حسنه ای با کشورهای مختلف ایجاد کرده، در حفظ این گونه جانوری نیز تلاش کرده است.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا