سازمان بسیج سازندگی با اجرای بیش از ۲۳ هزار پروژه محرومیتزدایی در سال گذشته، نقش کلیدی در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه زیرساختهای کشور ایفا کرده است. از تأمین آب و مسکن برای نیازمندان تا ساماندهی گروههای جهادی، این نهاد انقلابی همچنان بهعنوان بازوی اجرایی در حل مشکلات مناطق محروم فعال است.
به گزارش سرمایه فردا، سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی، در نشست خبری هفته بسیج سازندگی (۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت)، به تشریح فعالیتهای این نهاد در حوزههای مختلف از جمله آبرسانی، مسکن، آموزش و کشاورزی پرداخت. وی با اشاره به دستاوردهای سال گذشته، بر نقش اساسی بسیج سازندگی در رفع محرومیتها و تحقق عدالت اجتماعی تأکید کرد.
سردار زهرایی با اشاره به تأسیس بسیج سازندگی در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹ به دستور مقام معظم رهبری، اظهار داشت که این نهاد با هدف حفظ و تقویت روحیه جهادی، تربیت نیروهای انقلابی و مشارکت مؤثر در سازندگی کشور شکل گرفته است. وی افزود: «بسیج سازندگی، برخلاف بسیاری از نهادهای دولتی، مستقیماً به فرمان مقام معظم رهبری تأسیس شده و مأموریت اصلی آن تربیت جوانانی است که در راستای آرمانهای انقلاب اسلامی حرکت کرده و در شکلگیری تمدن نوین اسلامی نقشآفرین باشند.»
سردار زهرایی در ادامه به تشریح فعالیتهای گسترده این نهاد پرداخت و اعلام کرد که بسیج سازندگی در حوزههای مختلف از جمله آبرسانی، مسکن، راهسازی و آموزش اقدامات قابلتوجهی را به ثمر رسانده است.
وی بیان کرد که در سالهای اخیر بیش از ۷۰۰۰ روستا تحت پوشش طرحهای آبرسانی قرار گرفتهاند و طی دو سال گذشته، ۲۳۰۰ روستا از آب شرب پایدار بهرهمند شدهاند. علاوه بر این، احیای ۲۰۵ قنات و اجرای عملیات آبخیزداری در ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور از دیگر اقدامات مهم این نهاد بوده است.
در سال گذشته، ۲۷ هزار مددجوی فاقد مسکن شناسایی شدند که از این میان، ۲۰ هزار نفر به مسکن مناسب دست یافتند. این طرح با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و گروههای جهادی اجرا شده و نشاندهنده تعهد بسیج سازندگی به بهبود شرایط زندگی نیازمندان است.
بسیج سازندگی در سال گذشته با احداث و آسفالت ۹۷۵ کیلومتر راه روستایی، گامی مهم در تسهیل انتقال محصولات کشاورزی برداشته است. همچنین با همکاری سازمان منابع طبیعی و وزارت جهاد کشاورزی، طرحهای مختلفی برای بهبود تأمین آب کشاورزی اجرا شده است.
در حوزه آموزش، بسیج سازندگی موفق به بازسازی و مرمت ۱۰ هزار مدرسه شده و ۴۷۶ مدرسه سنگی و ملاتی را با واحدهای آموزشی نوین جایگزین کرده است. این پروژهها بدون استفاده از بودجه دولتی و با مشارکت خیرین و نهادهای مردمی انجام شدهاند.
سردار زهرایی از ساماندهی ۶۲ هزار گروه جهادی در سراسر کشور خبر داد و اظهار داشت که سامانه “اطلس جهادی” برای ثبت و ساماندهی این گروهها فعال شده است. وی تأکید کرد: «گروههای جهادی نباید در قالبهای اداری محدود شوند، بلکه باید بهعنوان نیروهای پویا و انقلابی در خدمت مردم باشند.»
وی به مشارکت بسیج سازندگی در امدادرسانی به حادثه اخیر بندر شهید رجایی اشاره کرد و گفت: «۵۰۰ جهادگر برای کمکرسانی در این حادثه به منطقه اعزام شدند. ما همواره بهعنوان بازوی اجرایی نهادها در بحرانها حضور داشتهایم و تلاش میکنیم با همکاری سایر سازمانها، مشکلات را بهسرعت حل کنیم.»
با توجه به چالشهای انرژی، سردار زهرایی به کمبود ۲۰ هزار مگابایت انرژی اشاره کرد و بر لزوم سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی تأکید نمود. وی تصریح کرد: «در سال گذشته، ۹۷۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی و پشتبامی راهاندازی شده و برنامههایی برای توسعه مزارع خورشیدی در کنار زمینهای کشاورزی در دست اجراست.»
در پایان، سردار زهرایی تأکید کرد که بسیج سازندگی با اجرای ۲۳ هزار و ۲۸۸ پروژه محرومیتزدایی در سال گذشته، نقش مؤثری در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه پایدار کشور ایفا کرده است. وی افزود: «ما بهعنوان یک نهاد انقلابی، به دنبال تقویت بنیادهای مردمی و همکاری گسترده با سایر سازمانها هستیم تا مشکلات کشور را بهصورت هماهنگ و سازنده حل کنیم.»
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا