قیمت طلای روز افزایش یافت

قیمت طلای روز افزایش یافت

قیمت طلای روز تحت تاثیر دور جدید تنش ها در خاورمیانه و پیش بینی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو روندی صعودی گرفت.

به گزارش سرمایه فردا، هرچند خبر مهم آتش‌بس بین لبنان و رژیم صهیونیستی روی بازارهای جهانی تأثیر مثبتی گذاشت اما این روند پایدار نبود. نقض آتش بس و همچنین حمله تکفیری‌ها به حلب منجر به بروز دور جدیدی از تنش‌ها در منطقه خاورمیانه شده است. همین خبر باعث شده قیمت طلای روز که به‌عنوان دارایی امن است کمی رشد داشته باشد. به عبارت دیگر همیشه طلا در شرایط بحرانی طرفدار دارد و همین باعث شده تا افت قابل توجه در طلا به وقوع نپیوندد.

چندی پیش با کاهش تنش‌های نظامی لبنان طبیعی بود که سرمایه‌گذاران به سمت بازارهای دیگر متمایل شوند و همین باعث فشار فروش روی طلا شد. به طوری که قیمت جهانی طلا هفته گذشته با فشارهای زیادی روبرو شد و افت قابل توجهی داشت. عوامل مختلفی صلح خاورمیانه، سیاست‌های فدرال رزرو، افزایش ارزش دلار و … باعث شد طلا مسیر نزولی رو طی کند.

اونس طلا تا ۲۵۵۰ دلار پایین آمد. داده‌های اقتصادی قوی آمریکا، بالا رفتن بازده اوراق و رشد دوباره ارزش دلار بعد از انتخابات بود به این افت کمک کرد. با توجه به قدرت اقتصاد، بازار کار قوی و تورمی که بالاتر از هدف ۲ درصدی هست باعث شده فدرال رزرو عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره نداشته باشد. به همین دلیل قیمت طلا شود.

پیش بینی روند قیمت طلای روز

هرچند نظرسنجی کیتکو هم نشان داد که تحلیلگران و سرمایه‌گذاران خرد نگاه منفی به آینده کوتاه‌مدت طلا دارند. اما با توجه به تنش‌های جدید به نظر می‌رسد افت بیشتر طلا به تعویق می‌افتد. در صورتی که پیش از این برخی تحلیلگران معتقدند بودند که قیمت طلا در بازار جهانی حتی به ۲۳۰۰ دلار می‌رسد.

در شرایط کنونی تحلیلگران بلندمدت همچنان امید به رسیدن طلا به ۳۷۰۰ دلار دارند. برگشت طلا به روند صعودی، با تغییرات اقتصادی و ژئوپلیتیک جدی در خارمیانه به نظر خیلی دور از ذهن نیست. در واقع بعد از دو هفته افت محسوس، قیمت طلا با شدت گرفتن درگیری‌های روسیه و اوکراین و خاورمیانه دوباره اوج گرفته است.

پیش تر ارسال تسلیحات دوربرد از سوی آمریکا به اوکراین و حمایت نظامی کره شمالی از روسیه نشان داده بود که تنش‌ها فعلاً پایان نمی‌پذیرد. در روز گذشته افزایش قیمت طلا نسبت به تحلیل‌های قبلی، قوی‌تر از انتظار بوده است. اما اگر قیمت به محدوده تقاضای ۲۷۰۰ دلار برگرده، شاید حرکت اصلاحی شروع شود، در غیر این حالت، به احتمال زیادی طلا سقف جدیدی رو ثبت کند.

عوامل اثرگذار در توسانات بازار طلا

درواقع بازار طلا همچنان در نوسان و تحت تأثیر شرایط جهانی قرار دارد. تحلیل‌ها نشان می‌دها که قیمت اونس جهانی با توجه به اتفاقات در حال تثبیت است. هرچند نوسانات دلار و تأثیرات اقتصاد آمریکا از عواملی هستند که می‌توانند روی مسیر آینده طلا تأثیر بگذارند. اما از آنجایی که نااطمینانی دوباره به بازار جهانی تزریق شده افرادی که قصد داشتند از بازار طلا خارج شوند دوباره دست نگهداشته اند. اگر قیمت طلا بالاتر از میانگین ۲۰۰ ساعته تثبیت شود، ممکنه شاهد بازگشت صعودی باشیم که می‌تواند اهداف جدیدی را نشانه بگیرد.

جولیا خان‌دوشکو، مدیرعامل مایند مانی، گفته بود که: «این کاهش قیمت طلا فقط یک اصلاح موقتی بوده و طلا به‌زودی به ۲۸۰۰ دلار برمی‌گردد.»

هفته گذشته عرضه زیاد استخراج‌کننده‌های طلا در هفته گذشته و ذخایر بالای بنادر چین هم فشار زیادی به قیمت وارد کرده بود. تورم و مسائل سیاسی مانع عرضه طلا شده است و حتی از دیروز شاهد کاهش حباب هستیم. تحلیل دقیق و درک شرایط بازار می‌تواند کمک کند تا سرمایه گذاران بهترین تصمیم را بگیرند.

وضعیت خرید طلا در کشورهای مختلف

طلا فقط یک سرمایه‌گذاری ساده نیست، بلکه در صنایع مختلف هم استفاده می‌شود. هند یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلا در دنیاست و حدود ۲۵ درصد از تقاضای جهانی طلا را به خودش اختصاص می‌دهد. بیشتر مردم هند و چین در زمان‌های خاص مثل جشن‌ها و مناسبت‌های فرهنگی تقاضای طلا را بالا می‌برند، که این هم باعث می‌شود قیمت طلا بالا برود. اما وقتی قیمت طلای جهانی روندی صعودی می‌گیرد مردم این کشور بیشتر طلا می خرند.

صادرات طلای سوئیس به چین و هنگ‌کنگ کاهش پیدا کرده است. اما صادرات به هند رشد داشته و صادرات به بریتانیا هم به طرز عجیبی بالا رفته است. آمارها هفته گذشته نشان داد که تقاضا برای طلا در آسیا ضعیف‌تر شده و بازار در حال تغییرات است. ولی این گزارش صادرات مربوط به هفته گذشته بود و اتفاقات جدید در خاورمیانه که نشانه ظهور شکل جدیدی از داعش است که گروه‌های بین المللی را به همراه دارد. به همین دلیل دنیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

طلا از همون قدیم‌الایام فقط به عنوان پول استفاده نمی‌شده، بلکه نماد قدرت و ثروت هم بود. مثلاً مصری‌ها باستان درساخت مقبره‌ها و ماسک‌های فرعونی از طلا استفاده می‌کردند تا قدرت و ارزش معنویش را نشون بدهند. اما جالب‌تر اینکه که طلا به خاطر ویژگی‌های خاص خودش در دنیای امروز هم کاربردهای زیادی دارد.

عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت طلا

سرمایه‌گذارای حرفه‌ای می‌دانند که این نوسان‌ها می‌توانند در بلندمدت بزرگ‌تر و پیچیده‌تر شود. هرچند ترامپ ممکنه تنش‌های بین‌المللی را مقداری کم کند، ولی قطعیت خاصی وجود ندارد. تازه، جنگ‌های تجاری و سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی هم هنوز گنگ و پیچیده باقی مونده است.

البته از ماه‌ها پیش بانک‌های مرکزی تصمیم گرفته بودند که پولشان را به طلا تبدیل کنند. همین مساله باعث شد که قیمت طلا بالا می‌رود، مثلاً در سال ۲۰۱۹، کشورهایی مثل ترکیه، روسیه و چین بیشترین خرید طلا داشتند. این موضوع نشان می‌دهد که ریسک‌هایی را پیش بینی کرده بودند.

پیش بینی گلدمن ساکس از قیمت طلا 

تولید طلا در کشورهای بزرگی مثل استرالیا، چین و روسیه تأثیر زیادی بر قیمت طلا دارد. اگر تولید طلا کاهش پیدا کند، به دلیل کمبود عرضه، قیمت طلای روز بالا می‌رود. بیشتر از نیمی از تقاضای طلا به خاطر خرید جواهرات است. همچنین طلا در صنایع پزشکی و الکترونیکی هم استفاده می‌شود.

در زمان‌های بحران اقتصادی یا سیاسی، طلا به عنوان یک “پناهگاه امن” شناخته می‌شود. وقتی اوضاع بی‌ثبات است مردم تقاضا برای خرید طلا را بالا می‌برند. با توجه به اینکه سرمایه گذاران معتقدند که شرایط موجود یک موقعیت خوب است تا دوباره وارد بازار طلا شوند نوسانات کوتاه‌مدت صعودی قطعی است. مادامی که طلا بالای محدوده حمایتی قرار دارد چشم‌انداز طلا همچنان مثبت است.

حتی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده که قیمت طلا تا سال ۲۰۲۵ به ۳۰۰۰ دلار می‌رسد. عواملی که عامل رشد قیمت طلا عنوان کرده؛ تورم جهانی، تنش‌های ژئوپلیتیکی و رشد اقتصادهای شرقی عنوان کرده است.

وضعیت قیمت طلای روز در ایران

در بازار ایران نیز با وجود اینکه حباب سکه به حدود ۲۰ درصد رسیده بود. اما با افزایش قیمت طلای روز دلار حباب سکه تمام و نیم، کاهش پیدا کرده است. از این رو با توجه به تغییرات بازار، خرید صندوق طلای کم حباب و توجه به نقره به عنوان یک فرصت جدید سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار گرفته است. نقره در سال ۲۰۲۴، حدود ۴۲.۴ درصد رشد داشته و از طلا پیشی گرفته است. این رشد به خاطر تقاضای صنعتی بالا، مخصوصاً در انرژی‌های تجدیدپذیر و پنل‌های خورشیدی است.

تقاضا برای طلا به درآمد مردم بستگی دارد. یعنی هر چقدر درآمد بالاتر برود، تقاضا برای طلا هم بیشتر می‌شود. اما وقتی قیمت طلا بالاست، تقاضا کم می‌شود. از طرف دیگر چون طلا به دلار قیمت‌گذاری می‌شود معمولاً وقتی دلار ضعیف است، قیمت طلا بالا می‌رود، اما طلا برای خریدارهای خارجی ارزون‌تر می‌شود. همچنین وقتی نرخ بهره بالا می‌رود، تقاضا برای طلا کمتر خواهد شد، چون مردم ترجیح میدن به جای خرید طلا، سرمایه‌گذاری با بهره ثابت داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *