بررسی عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اسفند: تغییرات، خریدها و فروش‌ها

بررسی عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اسفند: تغییرات، خریدها و فروش‌ها

چند وقت اخیر برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری دوره‌ای پر از تغییر و تحولات بود. از فروش گسترده شمش‌های طلا گرفته تا ورود به سهم‌های جدید و تنظیم وزن دارایی‌ها، هر صندوق استراتژی متفاوتی را دنبال کرد. در این گزارش، به تحلیل دقیق عملکرد این صندوق‌ها و دلایل تغییرات در سبد سهام آن‌ها پرداخته‌ایم.

به گزارش سرمایه فردا،  بازار سرمایه یکی از مهم‌ترین ابزارهای اقتصادی برای رشد و توسعه در جوامع امروز محسوب می‌شود. سرمایه‌گذاران با استفاده از استراتژی‌های مختلف می‌توانند به بهینه‌سازی منابع مالی خود و افزایش سودآوری دست پیدا کنند. یکی از این استراتژی‌ها، سرمایه‌گذاری در هلدینگ‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که با مزایا و ویژگی‌های خاص خود، توانسته‌اند توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کنند. این متن به بررسی عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اسفند ماه می‌پردازد و تحلیل کاملی از خریدها، فروش‌ها و تغییرات وزن دارایی‌های مختلف ارائه می‌دهد تا سرمایه‌گذاران با دیدگاهی جامع‌تر تصمیم‌گیری کنند.

صندوق «بیدار»

در اسفند، تمامی شمش‌های طلای خود را فروخته و بیشترین خریدهایش مربوط به «کالا» و «البرز» بوده است. بیشترین فروش‌ها شامل «شمش طلا» و «بوعلی» بوده‌اند. صندوق در یک ماه اخیر مجموعاً ۳۵۴ میلیارد تومان سهام خریداری کرده و در مقابل، ۹۲۰ میلیارد تومان سهام فروخته است. نسبت خرید به فروش ۲۸ به ۷۲ بوده و وزن سهام در سبد ۴٫۷ درصد افزایش و وزن سپرده ۴٫۶ درصد کاهش داشته است. همچنین «بیدار» به سهام‌های کالا، جم و وخاور وارد شده و از شمش طلا، کوثر، دابور و سایر نمادها خارج شده است.

صندوق «شاخصی آرام»

این صندوق در اسفند عملکردی کم‌نوسان داشته است. بیشترین خریدهای آن شامل «سدور» و «سخزر» و بیشترین فروش‌ها شامل «الکتروماد» و «فروسیل» بوده‌اند. نسبت خرید به فروش ۷۹ به ۲۱ و وزن سهام و سپرده هر دو به ترتیب ۰٫۲ و ۰٫۸ درصد افزایش داشته است.

صندوق «آساس»

پس از کاهش وزن «شپدیس»، این صندوق سهم‌های «شپنا» و «دره‌آور» را خریداری کرده و آن‌ها را جزو اصلی‌ترین سهام سبد خود قرار داده است. همچنین، به سهام «شیراز» وارد شده و بیشترین فروش‌هایش مربوط به «شپدیس» و «زکوثر» بوده‌اند. نسبت خرید به فروش ۸۴ به ۱۶ و وزن سهام ۵٫۲ درصد افزایش، وزن سپرده ۴٫۶ درصد کاهش و وزن اوراق ۰٫۵ درصد افزایش داشته است.

صندوق «ثروتم»

این صندوق فعالیت قابل‌توجهی نداشته است، اما دو سهم اصلی سبد آن شامل «فزر» و «شمش طلا» با ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان هستند. هیچ خریدی انجام نداده و تنها ۲۳ میلیارد تومان سهام فروخته است. نسبت خرید به فروش ۰ به ۱۰۰ بوده، وزن سهام ۱٫۹ درصد افزایش و وزن سپرده ۱٫۸ درصد کاهش داشته است.

صندوق «ارزش»

در اسفند ماه خریدهای سنگین داشته و بیشترین خریدهایش شامل «فولاد» و «فافق» بوده‌اند، در حالی که بیشترین فروش‌هایش «بساما» و «فباهنر» بوده‌اند. این صندوق به سهام «فافق» وارد شده و به طور کامل از «فباهنر» خارج شده است. نسبت خرید به فروش ۸۶ به ۱۴ بوده و وزن سهام ۲٫۲ درصد و وزن سپرده ۰٫۲ درصد کاهش یافته است.

صندوق «خوشه»

همچنان به کاهش وزن صندوق‌های طلای خود ادامه می‌دهد. بیشترین خریدها مربوط به «کاج» و «آگاس» و بیشترین فروش‌ها شامل «طلا» و «کاج» بوده است. همچنین به طور کامل از صندوق‌های «آساس» و «انار» خارج شده است. نسبت خرید به فروش ۵۵ به ۴۵ و وزن صندوق‌ها ۱٫۳ درصد افزایش داشته است.

صندوق «توان»

این صندوق در اسفند با عملکرد فعال، بیشترین خریدهایش شامل «فملی» و «شپنا» و بیشترین فروش‌هایش «سیستم» و «سصوفی» بوده‌اند. وزن «شمش طلا» در سبد این صندوق رشد ۱۵ درصدی داشته است. نسبت خرید به فروش ۹۸ به ۲ بوده، وزن سهام ۴ درصد و وزن سپرده ۲٫۶ درصد افزایش یافته است.

صندوق «جوانه»

این صندوق نصف طلاهای خود را فروخته است. بیشترین خریدها شامل «بترانس» و «شغدیر» و بیشترین فروش‌ها «شمش طلا» و «الکتروماد» بوده‌اند. به سهام‌های جدیدی مانند «دپارس»، «شیران» و «وخارزم» وارد شده است. نسبت خرید به فروش ۶۰ به ۴۰ بوده، وزن سهام ۵٫۱ درصد افزایش و وزن سپرده ۵٫۳ درصد کاهش داشته است.

صندوق «هم‌وزن»

در اسفند ماه ۴ برابر خریدهایش فروش داشته است. بیشترین خریدها شامل «شپدیس» و «سیتا» و بیشترین فروش‌ها «کرماشا» و «سغرب» بوده‌اند. نسبت خرید به فروش ۲۰ به ۸۰ و وزن سهام ۱٫۱ درصد افزایش یافته است.

صندوق «رشدی کیان»

این صندوق خرید خاصی نداشته اما ۸۳ میلیارد تومان سهام فروخته است. بیشترین خریدها شامل «کانسار» و «مهرمام» و بیشترین فروش‌ها «فباهنر» و «سیستم» بوده‌اند. همچنین به طور کامل از سهام «دفارا» و «سیدکو» خارج شده است. نسبت خرید به فروش ۲ به ۹۸ بوده و وزن سهام ۰٫۱ درصد و وزن سپرده ۰٫۷ درصد افزایش داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *