به گزارش سرمایه فردا، بخشودگی مالیاتی شامل هزینه درمان، اجاره، بهره وام، و… میشود. این هزینهها در صورتهای مالی شرکتها مشمول مالیات نبستند.
هزینههای قابل قبول و بخشودگی مالیاتی نوعی تخفیف مالیاتی محسوب میشود. برای کاهش فشار مالیاتی بر قشر فقیر و افزایش برابری در جامعه اعمال میگردند.
این هزینهها، شامل هزینههایی مانند درمان، آموزش، اجاره مسکن، بهره وام مسکن، کمک به خیریه و برخی حق بیمهها که از مجموع درآمد کسر میشوند. تا درآمد مشمول مالیات افراد محاسبه شود.
معافیتهای پایه نیز بخشی از مجموع درآمد افراد را از محاسبه مالیات خارج میکنند. به منظور جلوگیری از مالیات بر مخارج ضروری خانوارها اعمال میشوند.
کشورهای مختلف هزینههایی مانند پساندازهای بازنشستگی، مخارج تحصیلات، پرداختهای خیرخواهانه، هزینههای مسکن و هزینههای معلولین را از درآمد مشمول مالیات کسر میکنند. تا افراد را به مشارکت در فعالیتهای عامالمنفعه تشویق کنند.
اما در ایران مالیات بر مجموع درآمد اشخاص وجود ندارد. تخفیفات برای پایههای مالیاتی مختلف به صورت جداگانه لحاظ میشود. همچنین، معافیتهای مالیاتی زیادی وجود دارد که بسیاری از آنها غیرضروری و کاهشدهنده درآمدهای دولت هستند.
پیشنهاد میشود اصلاح نظام مالیاتی از طریق در نظر گرفتن بخشودگی مالیاتی بر اساس تعداد اعضای خانواده و هزینههای ضروری، اجرا شود. با جایگزینی معافیتهای غیرضروری با بخشودگیهای مورد نیاز برای افزایش عدالت مالیاتی و کارایی اقتصادی مورد توجه سیاستگذار قرار گیرد.
بخشودگی مالیاتی شامل هزینه درمان، اجاره، بهره وام، و… میشود. این هزینهها در صورتهای مالی شرکتها مشمول مالیات نبستند.
در حال حاضر با توجه به هزینه تمام شده تولید بالا رفته است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که دولت باید نظام مالیاتی را به نفع بنگاه های اقتصادی اجرا کند. اما در دولت سیزدهم بدون در نظر گرفتن شرایط تحریمی و مشکلات تورم سیاست فشار مالیاتی را اجرا کرد. بر مبنای آن بسیاری از بنگاه های اقتصادی در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند.
درحالی که اقتصاد ایران به شدت به تولید داخلی نیاز دارد تا بتواند از چالش کمبود ارز برای واردات عبور کند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا