بازدهی سرمایه‌گذاری کجا بیشتر است ؟

بازدهی سرمایه‌گذاری کجا بیشتر است ؟

به گزارش سرمایه فردا، بازدهی سرمایه‌گذاری چهار ماه نخست سال ۱۴۰۳ در سپرده‌گذاران بانکی و اوراق بیشتر بود.

بررسی روند بازارها در ۴ ماه اخیر نکات جالب توجهی را ارائه می‌دهد.

برخلاف خرداد‌ماه که شاخص بازار بورس صدرنشین رقابت بازدهی بود، در ۴ ماه نخست سال نرخ سود سپرده های بانکی این عنوان را از‌ آن خود کردند.

با احتساب نرخ میانگین ۲٫۵ درصد برای سپرده های سرمایه‌گذاری بانکی در ۴ ماه خیر سرمایه گذاران این سپرده‌ها ۱۰ درصد سود کسب کرده‌اند.

رتبه دوم بازدهی سرمایه‌گذاری در ۴ ماه نخست سال در اختیار سکه طلا طرح جدید است. سکه ضرب امامی در ۴ ماه نخست سال جاری حدود ۴٫ ۳۸ درصد رشد را تجربه کرده است.

گرم طلا ۱۸ عیار نیز با ۳٫۳۲ درصد رشد جایگاه سوم رقابت ۴ ماهه را کسب کرد.

در مقابل دلار ازاد در این مقایسه نیز در رتبه آخر قرار دارد. دلار ازاد که در واپسین روزهای سال گذشته در رقم ۶۰ هزار و ۲۰۰ تومان معامله می شد در بازار عصر روز گذشته به رقم ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسید تا نرخ رشد منفی ۴٫۴۸ درصدی را ثبت کند.

بازدهی سرمایه‌گذاری بورس

معاملات تالار شیشه‌ای قبل از انتخابات از رونق چندانی برخوردار نبود. بازار سهام در دو روز ابتدایی پس از مشخص شدن تکلیف نتایج انتخابات ریاست جمهوری با رشد قابل توجهی همراه شد؛ اما این رشد ادامه‌دار نبود و در ادامه بازار در مدار نزولی قرار گرفت.

در بازه چهارماهه سپرده بانکی رتبه اول را در بین بازارها دارد و بازدهی سرمایه‌گذاری دلار هم در تیرماه و هم در بازه چهار ماهه منفی ثبت شده است.

با گذشت یک ماه از تابستان، صورت‌های مالی سه‌ماهه نخست سال‌جاری اکثر شرکت‌ها در کدال منتشر شده‌است و بررسی‌‌‌‌های آنها حاوی نکات قابل‌توجهی برای سرمایه‌گذاران است.

نگاهی به‌عملکرد شرکت‌ها در بهار سال‌جاری نشان می‌دهد؛ در اکثر صنایع، اوضاع طبق پیش‌بینی‌‌‌‌ها پیش‌نرفته و عملکرد‌‌‌‌های ضعیفی به‌ثبت رسیده‌است.

در کنار سایر ریسک‌های حاکم بر بازار سهام، عملکرد دور از انتظاری که در بهار امسال به‌ثبت رسیده نیز سبب‌شده تا بازار این‌چنین گرفتار رکود شده و در مدار نزولی قرار بگیرد.

بررسی حاشیه سود فصلی کل بازار سهام نشان می‌دهد در بهار سال‌جاری، این نسبت به ۱۴‌درصد رسیده‌است که از پاییز سال‌۱۴۰۱ بی‌سابقه است.

می‌توان گفت در کنار همه خطراتی که در این مدت بازار را احاطه کرده‌بود، مساعد نبودن اوضاع بنیادی شرکت‌ها نیز بازار را از سمت و سویی دیگر در تنگنا قرار داده‌است.

بازدهی سرمایه‌گذاری چهار ماه نخست سال ۱۴۰۳ در سپرده‌گذاران بانکی و اوراق بیشتر بود./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *