برنامه ترامپ در سیاست خارجی

برنامه ترامپ در سیاست خارجی

در تحلیل‌های متفاوت رسانه‌های درون اسراییل برخلاف پیش بینی همه تحلیل‌هایی که از همراهی نتانیاهو با برنامه ترامپ برای فشار علیه ایران است.

به گزارش سرمایه فردا؛ برنامه ترامپ در سیاست خارجی شامل سه وعده کلانی بوده که به ملتش و جهانیان داده است؛ پایان دادن به جنگ‌های اوکراین، خاورمیانه و آرام سازی تنش در دریای چین جنوبی. روسیه، اسراییل، دولت‌های عرب، فلسطینی‌ها و چین به تحقق چنین وعده‌هایی دل بسته اند. تا جایی که به ولادیمیر پوتین و شی جی پینگ بر می‌گردد، آنان در جهت پاسداشت منافع ملی خود و نیز دستیابی به صلح و آرامش و پایان دادن به جنگ، تنش و مشاجره، حداکثر تلاش خود را در جهت همراهی و همکاری با خواسته‌های کاخ سفید و ترامپ به عمل خواهند آورد.

در این ارتباط تا جایی که به خاورمیانه بر می‌گردد، برنامه ترامپ ، پایان دادن به جنگ‌های غزه، لبنان، تنگه باب المندب و نبرد پینگ‌پنگی ایران- اسرائیل است.

به نظر می‌رسد زین پس و حتی پیش از ورود رسمی دوباره ترامپ به کاخ سفید، فشار بر جمهوری اسلامی از سوی پکن و مسکو آغاز خواهد شد. باید دید این فشارها تا کجا تهران را به نرمش وادار خواهد کرد.

تا امروز برداشت جهانی و منطقه‌ای بر آن بوده که با انتخاب ترامپ موقعیت بیبی استوارتر شده و دستش برای کوبیدن محکم‌تر غزه و لبنان بازتر. ولی در تحلیل‌های متفاوت رسانه‌های درون اسراییل برخلاف پیش بینی همه تحلیل‌هایی که از همراهی و همکاری بیشتر این دو، به ویژه تشدید اقدامات علیه ایران به عمل آمده است، گفته می‌شود شاید ترامپ به دلیل هزینه‌های فراوانی که بی بی برای آمریکا فراهم‌ می‌آورد، موافق کنار رفتن نتانیاهو از دولت باشد.

خسارت نتانیاهو برای برنامه ترامپ چقدر است

تاثیر منفی اسرائیل بر برنامه ترامپ در خاورمیانه شامل موارد زیر است؛

۱- دور شدن ملت‌های عرب از صلح ابراهیم به دلیل تداوم‌ خشونت‌ها. این تفسیرها می‌گویند تا بی بی در راس قدرت است، تکمیل این پیمان نشدنی است. به‌نوشته این تفسیرهای لیبرالی وجود نتانیاهو برای فراگیر شدن پیمان صلح ابراهیم، به منزله تابو است ؛

۲- هم‌چنین بر پایه این تفسیرها، کنار رفتن نتانیاهو، به منزله نشان دادن چراغ سبز به جمهوری اسلامی در جهت آغازیدن گفتگوهای فی مابین خواهد بود؛

۳- مهمتر این که اشاره شده که ترامپ به جامعه مسلمان اهل تسنن رو به اعتلای آمریکا وعده داده که خیلی سریع خشونت را در غزه تحت کنترل در خواهد آورد.

به هر روی برای کابینه اقتصادی ترامپ، مساله سنگین شدن تداوم جنگ در خاورمیانه و حمایت از اسرائیل، با وجود بقای بی بی در راس قدرت، نباید کم اهمیت قلمداد شود.

چنین به نظر می‌رسد که با انتخابات آمریکا همه چیز در خاورمیانه رو به تغییر است.

۱- اخبار جسته و گریخته حاکی از آمادگی حماس برای واگذاری غزه به فتح است.

پس از اولتیماتوم قطر به حماس مبنی بر اخراج آنها از دوحه و نیز قطع کامل مذاکرات آتش بس و از آنجایی که از رهبران حماس عملاً جز دو سه تن قدیمی کسی باقی نمانده است و نیز بروز برخی مخالفت‌های مردمی در غزه از سوی آوارگان مظلوم و از هر سو مورد تجاوز، حال چنین می‌نماید که داستان غزه روزهای پایانی جنگ را طی می‌کند.‌ گویا همه پازل‌های این سناریو چیده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *