به گزارش سرمایه فردا، دیوارکشی بیت ایران و افغانستان قطعی است. این تصمیم بعد از حادثه تروریستی کرمان گرفته شد. از طرف دیگر جمعیت مهاجران افغان به مرز ۹ میلیون نفر رسیده و ایران زیر فشار یارانهها رفته است.
بحث احداث دیوار مرزی در شرق کشور و ساماندهی اتباع افغانستان در ایران بالاخره به مناظرات انتخابات ریاست جمهوری کشیده شد و برخی نامزدها به طرح و برنامه خود از جمله احداث دیوار مرزی در شرق کشور پرداختند.
اهمیت طرح این مسئله زمانی است که به گزارش جدید سازمان ملل از افزایش حوادث امنیتی در افغانستان توجه کنیم.
در گزارش سه ماهه از وضعیت افغانستان که بر اساس قطعنامههای مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد و بنا به درخواست آنتونیو گوترش، دبیرکل این نهاد بینالمللی تهیه شده، اعلام شده است که حوادث و تهدیدات امنیتی در افغانستان در سایه حکمرانی طالبان، ۵۵ درصد افزایش یافته است.
در این گزارش که جمعه یکم تیر توسط دفتر هیأت معاونت سازمان ملل (یوناما) منتشر شده آمده است که این حوادث امنیتی در افغانستان اغلب توسط داعش خراسان و به میزان کمتری نسبت به آن، توسط گروههای مسلح انجام شده است.
بر اساس این گزارش، در مدت این سه ماه دستکم ۲۵۰۰ رویداد امنیتی و ۱۰۶ درگیری مسلحانه ثبت شده که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، افزایش نشان میدهد.
بنابراین روشن است که دولت آینده ایران فارغ از گرایش و جناحبندی، با چنین مسئله راهبردی که با امنیت سرزمینی کشور در ارتباط است، مواجه است که ضرورت اقدامات جدی و ملموس را طلب میکند./دنیای اقتصاد
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا