درصد تخصیص طلا در پورتفوی سرمایهگذاران ثروتمند، از ۱۴ درصد در سال ۲۰۲۳، به ۲۱ درصد در سال جاری رسیده است.
به گزارش سرمایه فردا، در حال حاضر، ۳۸ درصد از سرمایهگذاران ثروتمند در بازار طلا سرمایهگذاری کردهاند. این در حالی است که در سال ۲۰۲۳، این نسبت به ۲۰ درصد میرسید. پورتفوی سرمایهگذاران در یکسال گذشته تغییرات جدی داشته است.
درصد تخصیص طلا در پورتفوی سرمایهگذاران ثروتمند، از ۱۴ درصد در سال ۲۰۲۳، به ۲۱ درصد در سال جاری رسیده است. این نشاندهنده افزایش علاقه به سرمایهگذاری در طلا به عنوان یک دارایی امن و پایدار است.
صندوقهای طلا به عنوان دومین روش رایج سرمایهگذاری در بازار طلا در سطح جهانی محسوب میشوند (پس از شمش طلا). طلای زینتی و سهام شرکتهای استخراج طلا نیز در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
در شرایطی که تنها ۲۰ درصد از افراد بالای ۶۰ سال به سرمایهگذاری در بازار طلا تمایل دارند، نرخ مشارکت جوانترها به بیش از ۶۰ درصد رسیده است. این تفاوت نشاندهنده تغییرات نسل جدید در استفاده از طلا به عنوان یک دارایی سرمایهگذاری است.
علیرغم رشد یک ماه و نیم گذشته بورس، این بازار نسبت به دلار و طلا و حتی شرایط بنیادی خود هنوز جبران نشده است. از نظر بنیادی، تمام رشدی که تا کنون دیدهایم، انگار یک تعدیل ریالی اسمی نسبت به اواسط آبان بوده و بورس همچنان در شرایط ارزنده قرار دارد.
دلار رسمی به سرعت در حال حرکت به سمت ۶۵ هزار تومان است و دلار آزاد نیز پرتقاضا به کار خود ادامه میدهد. این قیمتهای جدید ارز هنوز در صورتهای مالی شرکتها خود را نشان ندادهاند.
احتمالاً برخی بگویند با این وضعیت برق و گاز آیا اصلاً امکان تولید وجود دارد؟ اگر وضعیت برق و گاز رو به راه بود، آن وقت هر کدام از این شرکتهای تولیدی باید ۳ برابر میشدند تا قیمتشان منطقی شود.
بورس در بهترین حالت تنها توانسته است رشد اخیر دلار را تا حدودی پوشش دهد و هنوز با سطح تعادلی فاصله قابل توجهی دارد. این نشان میدهد که شرایط اقتصادی مانند قیمت ارز و کمبود انرژی هنوز تاثیرات عمدهای بر عملکرد بازار دارند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا