انتصابات حاشیه دار صنعت نفت در سال های گذشته به اوج خود رسید و نتیجه آن وارد شدن خسارت به بدنه صنعت نفت بود. اما آیا اکنون رویه عوض شده است؟
به گزارش سرمایه فردا، بورد مدیرعامل شرکت نفت در اهواز و در مراسم تودیع حمیدرضا گلپایگانی سخنانی گفته که از چند جهت مهم است.اولا از تخصیص ۸۰۰ میلیون دلار اعتبار برای بهسازی تجهیزات ملی حفاری خبر داده که خبر خوبی برای این شرکت است. همچنین خبری بد برای بقیه شرکتهای حفاری خصوصی است، چرا که ممکن است تعادل بازار را برهم بزند.
دومین نکنه اشاره به اینکه مدیرعامل معزول و مدیرعامل تازه شرکت ملی حفاری هر دو برآمده از این شرکت هستند.
به راستی خیلی کم سابقه است که مدیرعامل یک شرکت بزرگ نفتی از دوره کارآموزی اش در همین شرکت کارکرده باشد. مهران مکوندی اما یک سیکل انضباط انگلیسی را طی سه دهه طی کرده است.
ملی حفاری از معدود جاهایی در ایران است که اگرچه بعد از انقلاب تاسیس شده است، اما سنت استاندارد کلاسیک بین المللی نفت که انگلیسی ها بنیان نهادند را تاحدی حفظ کرده است. البته که حمید بورد خودش هم سالها قبل عضوی از صنعت حفاری بود و در NIDC کار کرده است.
خلاصه سنت کلاسیک مدیریت سازمانی نفت/حفاری که نتیجه اش مدیریت افرادی برآمده از درون ساختار است در شرکت ملی حفاری باقی بماند می تواند اثرگذاری داشته باشد.
در سالهای گذشته مشکلاتی در انتصابات شرکت های نفت و حمل و نقلی وابسته به آن وجود داشته است برای نمونه وزیر آموزش پرورش دولت احمدی نژاد تا همین چند روز پیش مدیرعاملی تخصصی ترین شرکت دریایی ایران بود و برکنار شد.
درواقع علیرضا احمدی عزل و کاپیتان مسعود بازویی به مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران منصوب شده است. این شرکت سالها قبل بخشی از دارایی های وزارت نفت بود اما در همان دولت احمدی نژاد این شرکت در ازای بدهی دولت به صندوق های تامین اجتماعی و در قالب رد دیون واگذار شد.
اگر دولت پزشکیان، توانایی اصلاح ساختاری سیستم برهم ریخته نظام اقتصادی را بیابد قاعدتا باید این شرکت طی روندی شفاف به وزارت نفت بازگردد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا