فخوز درباره دلائل تغییرات بیش از ۳۰ درصد در سود عملیاتی شرکت تحت تاثیر کاهش تولید ناشی از محدودیت مصرف برق، افزایش هزینه و عدم رشد نرخ فروش است.
به گزارش سرمایه فردا، فخوز درباره دلائل تغییرات بیش از ۳۰ درصد در سود عملیاتی شرکت در کدال اطلاعیه داد و اعلام کرد؛ مبلغ ۱۷.۹۱۱ میلیارد ریال از سایر هزینههای عملیاتی در صورتهای مالی ۶ ماهه مرتبط با هزینه جذب نشده سربار دوره مورد گزارش متاثر از عدم تولید حدود ۷۳۷ هزار تن شمش فولاد است.( افشا شده در گزارش تفسیری دوره مورد گزارش و همچنین اطلاعیه بند یک فوق ) در رعایت استانداردهای گزارشگری از بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی کسر و به سرفصل سایر هزینههای عملیاتی منتقل شده است. همچنین مبلغ ۹۰۲۸ میلیارد ریال کاهش هزینه گاز مصرفی سال ۱۴۰۳ افشا شده طی اطلاعیه شماره ۱۳۵۶۱۶۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۳ در سایر درآمدها و هزینههای غیر عملیاتی دوره مورد گزارش اعمال شده است.
پاسخ بند ۳ و ۴ اطلاعات درآمد سرمایه گذاری سال ۱۴۰۲ شرکتها پس از برگزاری مجامع سالانه شرکتها در نیمه اول سال در دفاتر شناسایی گردیده لذا برای نیمه دوم سال در آمد قابل شناسایی از سرمایه گذاری در شرکتها وجود ندارد.
پاسخ بند ۵ اطلاعات ثبت شده در جدول ۲-۱ اهداف کلان و برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت صحیح و برای عملکرد شش ماهه جاری می باشد لیکن تاریخ درج شده باید اصلاح گردد. این اصلاح در نسخه حسابرسی شده اعمال خواهد شد. عمده دلیل کندی پیشرفت پروژه ها متاثر از کمبود نقدینگی ناشی از تولید از دست رفته ناشی از اعمال محدودیت برق و در دست اجراء بودن طرحهای توسعه ای جدید است.
پاسخ بند ۶ عمده کاهش تولید شمش فولاد و سود آوری در نیمه اول سال متاثر از اعمال محدودیت مصرف برق بوده است. با توجه به برنامه تنظیم شده و بر اساس ظرفیت قابل تولید و همچنین تجربه سنوات گذشته میزان تولید و فروش محصولات در نیمه دوم سال به شرط عدم ایجاد محدودیت مصرف انرژی به مراتب بهتر از نیمه اول سال خواهد بود.
پاسخ بند :۷ درصد مالکیت شرکت گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان و شرکت فناوری و پژوهش سهند آهن فولاد خاورمیانه به ترتیب ۱۰۰ و ۱۰ درست بوده است که در فرمت تحت وب کدال به درستی درج گردیده است لیکن در صفحه ۳۷ فایل گزارش تفسیری مدیریت عدد صفر درصد درج گردیده که در نسخه حسابرسی شد، اصلاح خواهد شد.
درواقع کاهش سود عملیاتی فخوز در گزارش ۶ ماهه نسبت به مدت مشابه سال مالی ،گذشته عمدتاً متاثر از عوامل ذیل می باشد؛
۱- از دست رفتن تولید و فروش شمش فولاد به میزان ۷۳۷ هزار تن متاثر از محدودیت مصرف برق در نیمه ابتدای سال جاری افشاء شده در گزارش تفسیری اطلاعیه مزبور.
۲ ـ عدم رشد میانگین نرخ فروش محصولات متناسب با افزایش هزینههای تولید و سطح عمومی قیمت ها و سیاست گذاری نرخ فروش ارز حاصل از صادرات.
۳ـ افزایش میانگین عوامل بهای تمام شده تولید محصولات متناسب با افزایش سطح عمومی قیمتها به از افزایش در میانگین نرخ فروش محصولات.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا