تلاشهای ترامپ برای بهبود روابط با روسیه، رشد قیمت گاز طبیعی در آمریکا و تغییرات ساختاری نظام بانکی ایران، فضای جهانی و داخلی را تحت تأثیر قرار داده است. در این میان، تحولات بازار سهام و انرژی به همراه سیاستهای سیاستهای روسیه و آمریکا ، نشانههایی از امید و ابهام را به همراه دارند.
به گزارش سرمایه فردا، تحولات سیاسی و اقتصادی اخیر جهان، به ویژه تغییر رویکرد دولتها و نوسانات بازارهای جهانی، آینده مبهمی را برای تعاملات بینالمللی و سرمایهگذاری رقم زده است. از تلاش آمریکا برای پایان جنگ اوکراین تا تغییرات در بازارهای انرژی و نظام بانکی ایران، هر یک از این تحولات تأثیرات عمیقی بر روندهای اقتصادی و سیاسی گذاشته است.
طبق گزارشها، دونالد ترامپ در تلاش است تا جنگ اوکراین را پایان دهد، حتی اگر این به معنای اعطای امتیاز به روسیه باشد. گمانهزنیهایی وجود دارد که ممکن است تحریمهای آمریکا علیه روسیه برداشته شود. اتصال بانکهای ایرانی به شبکه مالی میر روسیه نشاندهنده این است که رفع احتمالی تحریمها علیه روسیه میتواند به نفع ایران نیز تمام شود. تحلیلی محتاطانه نشان میدهد که ترامپ به سمت عادیسازی روابط با مسکو حرکت میکند و احتمال وقوع یک بحران منطقهای، بهویژه حمله به تأسیسات هستهای ایران، کمرنگتر به نظر میرسد. بااینحال، اقدامات نظامی آمریکا علیه گروههای نیابتی، مانند ادامه حمله اخیر به صنعا، همچنان محتمل است.
در بازارهای انرژی، قیمت گاز طبیعی در آمریکا به بالاترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۲ رسیده و نفت برنت نزدیک به ۷۰ دلار باقی مانده است. این روند عمدتاً تحت تأثیر نگرانیهای اقتصادی چین و سیاستهای تجاری آمریکا قرار دارد. در همین حال، در ایران حباب قیمتی سکه به محدوده ۲۵ درصد نزدیک شده است که به دلیل ترکیبی از انتظارات تورمی و هیجان سیاسی، منطقی بودن سرمایهگذاری در طلا را زیر سؤال میبرد.
اقدامات سازمان بورس برای ساماندهی افزایش سرمایه شرکتها، انتشار اوراق تبعی و حمایت حقوقیها، نقدینگی تازهای را به بازار سهام وارد کرده است. علاوه بر این، گزارشهایی از وصول مطالبات اورهسازها و موافقت با واگذاری سهام پتروشیمی خلیج فارس، توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کرده است. انعقاد قرارداد نخستین صندوق ETF بیتکوین برای عرضه در بازار سرمایه ایران نیز میتواند امیدها به متعادلتر شدن روند بازار در روزهای آتی را تقویت کند.
در یک سال گذشته، اصلاح ترازنامه بانکها سرعت گرفته است. بانک ملی، سهام شرکت شاراک را در سال گذشته فروخت و بانک پارسیان نیز امسال سهام اپال را واگذار کرد. تحول جدید برای بانک تجارت رخ داد که بلوک ۲.۵ درصدی فولاد را به مزایده گذاشت و در نهایت فروخت. این اقدام سودی معادل ۱۲ همت برای بانک تجارت به همراه داشته است. بر اساس پیشبینیها، سال آینده تغییرات ساختاری بیشتری در نظام بانکی رخ خواهد داد و سهامداری در این گروه همچنان میتواند گزینهای جذاب باشد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا