سازمان اموال تملیکی بعد از بازدید معاون اول از بنادر و گمرکات هرمزگان اقداماتی برای جلوگیری از روند رسوب کالا در گمرکات و بنادر را انجام داده است.
به گزارش سرمایه فردا، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بعد از بازدید معاون اول رئیس جمهور از بنادر و گمرکات هرمزگان سریع دست بکار شد و ضمن تشکیل کارگروه هایی برای برگزاری مزایده و قیمت گذاری کالاها زمینه پژوهش های علمی برای جلوگیری از روند رسوب کالا در گمرکات و بنادر را فراهم کرده است.
در پی گزارشاتی درباره دپو بیش از ۲۵ هزار کانتینر حاوی کالاهای وارداتی مختلف در گمرکات شهید رجایی و شهید باهنر، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برای تعیین تکلیف کالاهای رسوبی دستورات ویژه ای صادر کرد. از این رو در راستای سیاست دولت سیزدهم در تعیین تکلیف کالاهای متروکه، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی طی اقدامی جهادی، کارشناسان خبره خود از ۱۳ ادارهکل خود را به استان هرمزگان فراخواند و طبق اعلام مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی کانتینرهای قبل از سال ۱۴۰۱ از بندر شهید رجایی خارج و همکاران در استان ها طی دو تا سه ماه آینده آنها را با اخذ مجوز و ارزیابی که باید صورت بگیرد در مزایدههایی که عمدتاً فوق العاده است تعیین تکلیف کنند.
سازمان در راستای دستور معاون اول رئیس جمهوری برای ۱۳استان را پای کار آورده و در مدت ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم، ۳۰ برابر ۲۹ سال گذشته کالای رسوبی و متروکه تعیین تکلیف کرده که بسیاری از آنها مربوط به اوایل دهه ۸۰ است، از این رو با اقدامات صورت گرفته این سازمان را موتور محرکه دستگاه هایی چون گمرک و بنادر عمل کرده است.
اکنون وعده مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تحقق یافته و علاوه بر دو مزایده ماهانه در مهرماه ۴ مزایده برگزار کرد و بر این اساس مزایده فوق العاده ۵۸۰ که مختص کالاهای استان هرمزگان است متقاضیان انواع کالاها اعم از لوازم خانگی و خودرو را از تاریخ ۲۰ تا ۲۵ مهرماه جاری بازدید و پیشنهاد خود را ارئه کردند و پیشنهادات ۳۰ مهرماه رمزگشایی و نتایج به برندگان مزایده اعلام میشود.
همچنین در مزایده ۵۸۱ به صورت سراسری خودروهای سنگین، سواری و ماشین آلات راهسازی و معدن عرضه شده و مهلت بازدید و ارائه پیشنهاد این مزایده ۲۴ تا ۲۹ مهر ماه است همچنین سی و نهمین حراج خرده فروشی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی از امروز سه شنبه ۲۵ مهرماه آغاز شده است.
تسریع تعیین تکلیف خودروهای سواری
به گفته عبدالمجید اجتهادی مدیرعامل سازمان اموال تملیکی در راستای اجرای دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تسریع تعیین تکلیف خودروهای سواری و ماشین آلات راهسازی متروکه، مجوزهای فروش هزار و ۳۸ دستگاه خودرو سواری و ماشین آلات راهسازی در ۲ مزایده ۲۸۰ و ۵۸۱ اخذ شده که ۵۸۰ دستگاه خودروی سواری و ۴۵۸ دستگاه خودروی سنگین و دستگاه ماشینآلات راهسازی است و متقاضیان تا ۲۸ مهرماه می توانند بازدید و ارائه پیشنهاد کنند.
اقلامی که مدت زیادی در بنادر، اماکن یا انبارهای گمرکی دپو شده باشند، در زمره کالای رسوبی محسوب می شوند. سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در رابطه با یافتن علل رسوب کالا و چگونگی تعیین تکلیف کالاها، کار علمی و پژوهشی را در دستور کار قرار داده و از همه ظرفیت های ستادی و استانی بهره برده است. همچنین دولت تمهیدات افزایش سرعت عمل از طریق اتصال و به روز رسانی تبادل اطلاعات در مورد کالاهای وارداتی و اموال تملیکی به صورت زنجیرهای و هماهنگ میان دستگاههای ذیربط را مورد توجه قرار داده است
اقدامات در زمینه کالاهای متروکه نیازمند هماهنگی میان سازمان بنادر، گمرک، اموال تملیکی و شرکت انبارهای عمومی است، از این رو سازمان اموال تملیکی همکاری خود با گمرک گسترش داده تا در صورتی که گمرک ظرفیت و امکاناتی دارد این امکانات نیز در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار بگیرد و همچنین برای تسهیل خروج کالاها از وضعیت رسوبی توافقاتی شده بر این مبنا که بخشی از نگهداری کالاهای تملیکی در اماکن گمرک انجام شود و همکاری های هم در واگذاری انبارها و در اختیار گذاشتن تجهیزات مازاد و ارتباط سامانهای انجام شده است. این موضوعات منجر شده تا سازمان اموال تملیکی اقدامات موثرتری درباره چگونگی متروکه شدن و نحوه ارزش گذاری کالاها انجام دهد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا