چرا تورم در ایران دوباره افزایش می‌یابد

چرا تورم در ایران دوباره افزایش می‌یابد

مهمترین متغیر تورم در ایران نرخ ارز است. با افزایش احتمال فشار خارجی و افزایش نرخ ارز شاخص سهام همچنان نزولی است.

 

به گزارش سرمایه فردا، جو عمومی حاکم بر بازار سرمایه بعد از سقوط بزرگ مملو از ترس است و اغلب سهامداران متضرر باقی مانده در سهمها به امید جبران بخشی از ضررهایشان هنوز سهمهای خود را نگهداری می کنند. تورم در ایران هرچند به ضرر مردم است اما میتواند به نفع سهامداران زیان‌دیده باشد.

منافع سهامداران در بازار سرمایه مانند منافع ملی همچون توپی در میدان سیاست از این جناح به آن جناح پرتاب می شود و کاملا مشخص است که علاقه ای به مثبت شدن بازار قبل از انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد.

دولت فعلی در واپسین روزها انتظار دارد افتخار توافق ، افتخار مهار کرونا ، افتخار دلار ارزانتر و‌ افتخار سهامداران راضی را در کنار هم به نام خود ثبت کند و انتقادها به بی کفایتی دولت در مهار تورم و رفع تحریمها و مدیریت کرونا را کاهش دهد. در حالیکه جناح مقابل ادامه وضع فعلی را به مشارکت کم مردم در انتخابات و پیروزی بی دردسر این بازی مرتبط می داند و می خواهد این افتخارات را به صد روز اول دولت بعد گره بزند و از دولت جدید به عنوان مشکل گشای مسائل اصلی کشور و دولتی متفاوت و عملگرا رو نمایی کند.

مردم در این میان فراموش شده ترین بخش هستند. در باتلاق زیان در رکود کسب و کارها و ضعف بازارهای مالی، با افزایش تورم در ایران در انتظار گشایشی از آن سوی مرزها هستند.

پیش‌بینی تورم در ایران

کاش هیچ دولتی و هیچ سیاستمداری و هیچ جناحی حتی یک لحظه برای دستیابی به قدرت و نمایش موفقیت در کار مردم و اقتصاد اخلال ایجاد نمی کرد. قرار بود دیگر تورم بزرگ در ایران وجود نداشته باشد. اما کسری بودجه دولت و منابع تامین درآمد دولت در سه بخش درآمدهای مالیاتی ، درآمدهای نفتی، درآمدهای حاصل از واگذاریها و درآمدهای متصل به انواع عوارض دریافتی ، به دلیل ادامه تحریم‌ها، طولانی شدن ناترازی مالی و احتمال فرسایشی شدن روند عادی سازی روابط اقتصادی با دنیا و رکود و بدبینی در بازار داخلی، به اوج خود خواهد رسید.

تورم ساختاری و کسری بودجه انتظاری می توانند به موج جدیدی از تورم دامن بزنند. کاهش بیش از اندازه و نمایشی نرخ دلار هم می تواند موجب خروج گسترده سرمایه از ایران شود .

کاهش التهاب بازارهای جهانی و به خصوص بازار طلا، اقتصاد مولد را با تقاضای زیادی به ویژه برای محصولات کامودیتی روبرو می کند. رونق می تواند به راحتی به دنیا برگردد. نصیب ما ایرانیان اما افزایش تحریم‌های ترامپ تورم و گسترش خرید ملک در کشورهای همسایه و افزایش مهاجرت از کشور است.

تقاضای سرکوب شده واردات کالا و ممنوعیت واردات هزاران قلم کالایی که به دلیل تحریمها متوقف شده بود،همچنان می تواند یک تقاضای بزرگ ارزی باشد. در صورت ادامه ممنوعیت ها این تقاضا به سمت واردات قاچاق کالا هدایت می شود و به خروج کنترل نشده ارز از کشور دامن می زند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *