روند بازار ارز غیررسمی در ۱۴۰۳

روند بازار ارز غیررسمی در ۱۴۰۳

روند بازار ارز غیررسمی در ۱۴۰۳ به گونه‌ای پیش رفته که بازار چند نرخی شده‌است. به همین پیش‌بینی می‌شود که ریسک‌ خرید ارز بیشتر شود.

به گزارش سرمایه فردا، کامودیتی‌‌‌ها برای چهارمین روز کاری متوالی افت قیمتی را تجربه کردند. بر این اساس بهای هر بشکه از نفت برنت و WTI طی روز سه‌‌‌شنبه تا ساعت ۱۶:۰۰  به‌‌‌ترتیب با افت ۰.۸۹ و ۱درصدی همراه شد و در سطح قیمتی ۷۵.۶۲ و ۷۲.۲۱دلار مورد معامله قرار گرفت.

طلای جهانی همگام با نفت نزول قیمتی را تجربه کرد و با کاهش ۰.۸۴درصدی به سطح ۲هزار و ۳۹۱ دلار به ازای هر اونس رسید.

بازار سهام ژاپنی‌‌‌ها در حال حاضر پیشتاز یک احتمال برگشت در بازار جهانی است و این می‌تواند منجر به تقویت دلار آمریکا شود زیرا بازارها ممکن است انتظار کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو (Fed)  را کمتر کنند.

به‌‌‌غیر از یک شگفتی در شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)  ایالات‌‌‌متحده در هفته آینده، جذابیت نرخ دلار به نظر می‌رسد که تضعیف شده است.

بانک مرکزی استرالیا (RBA)  اشاره می‌کند که نرخ‌ها را ثابت نگه‌‌‌ داشته است. سهام ژاپن پس از سقوط اخیر حدود ۱۰درصد رشد کرده است و معاملات آتی سهام در اروپا و ایالات‌‌‌متحده نیز در اواخر امروز به باز شدن پرقدرت این بازارها اشاره می‌کند.

نکته کلیدی در این مرحله این است که دلار جذابیت خود را به‌‌‌عنوان ارز امن از دست‌‌‌ داده است. دلیل آن این است که داده‌‌‌های ضعیف ایالات‌‌‌متحده پشت آشفتگی بازار بود و سرمایه‌گذاران تمایل به کاهش سریع نرخ بهره فدرال رزرو دارند که باعث ضعف دلار می‌شود و به نفع دیگر ارزهای امن همچون ین و فرانک است.

داده خدمات ISM در روز دوشنبه به بالای ۵۰ بازگشت و نگرانی‌هایی در مورد مسیر تورم در فدرال رزرو وجود دارد. همه اینها ممکن است با کاهش نرخ بهره به میزان ۱۱۱ نقطه پایه برای دلار تا پایان سال سازگار نباشد.

شاید سوال این باشد که آیا پاول سطح مشخصی برای بازار سهام دارد که پس‌‌‌ازآن کاهش نرخ بهره زودهنگام قبل از مجمع بعدی ارائه کند.

روند معکوس بازار ارز غیررسمی با طلای جهانی

شرایط سیاسی اخیر باعث شده بازار ارز غیر‌رسمی در ایران به چند نرخی تبدیل شود، به طوری که اختلاف قیمت‌های فروش هر ارز از هزار تومان نیز فراتر رفته است. سوالات زیادی در مورد علت بروز این شرایط و اینکه به کدام نرخ باید استناد کرد، مطرح شده است.

در نظام ارزی ایران، بانک مرکزی مرجع اصلی نرخ‌دهی است و بخش زیادی از معاملات تجاری با نرخ‌های اعلام شده توسط این نهاد انجام می‌شود. اما این نرخ‌ها تمامی نیازهای ارزی را پوشش نمی‌دهند و بازار غیررسمی با نرخ‌های متفاوت از نرخ رسمی رونق می‌گیرد.

فعالان بازار و افرادی که اهدافی غیر از تخصیص ارز رسمی دارند، به بازار غیررسمی روی می‌آورند، جایی که اختلاف نرخ‌ها چشمگیر است. بانک مرکزی تلاش کرده با سیاست‌های مختلف مراجعه افراد به این بازار را کاهش دهد، اما تقاضای بالا برای این معاملات نادیده گرفته نمی‌شود.

برای اطلاع از نرخ ارز غیررسمی، مراجعه به محل‌های تجمع فعالان یا سایت‌ها و کانال‌های مجازی گزینه‌های موجود هستند. اما این منابع نیز قابل اعتماد نیستند، چرا که توسط افرادی که از نوسان نرخ ارز نفع می‌برند، اداره می‌شوند.

با توجه به نوسانات نرخ ارز در روزهای اخیر، نمی‌توان به یک مرجع خاص استناد کرد. به رسمیت شناختن بازار غیررسمی و کاهش تبعات منفی آن می‌تواند به ثبات بیشتری در بازار ارز منجر شود. به طور میانگین، نرخ دلار در روز گذشته حدود ۶۱ هزار تومان بوده است./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *