اینترنت استارلینک چگونه وارد ایران می شود

اینترنت استارلینک چگونه وارد ایران می شود

نایب رییس سندیکای مخابرات گفت:  از نظر فنی اینترنت استارلینک در ایران میسر است، ولی از نظر قوانین کشور خدمات آن ممنوع است.

به گزارش سرمایه فردا، اینترنت استارلینک ایلان ماسک یک پروژه ماهواره ای است که در اختیار کاربران در دنیا قرار گرفته است و هدفش ارائه اینترنت پر سرعت به کاربران است.
مدتی پیش تصاویری از راه اندازی تجهیزات اینترنت استارلینک در ایران در فضای مجازی منتشر شد، اما ماجرا چیست؟
فرامرز رستگار دبیر و نایب رییس سندیکای مخابرات در گفتگو با پشت‌پرده در خصوص اینکه نحوه استفاده استارلینک در ایران چگونه است، گفت: در حال حاضر استارلینک در ایران بحث فنی ندارد. اگر استارلینک مایل باشد که مشترکی را در ایران بدهند خوب می تواند این کار را بکند و کسی هم نمی تواند مانعش شود. منتهی یکسری مقرارت بین المللی است که می گوید اگر وارد سرزمینی شدید باید با سیستم رگولاتری آن کشورهم هماهنگی کنید. ولی از آن قانون های محکمی نیست که زندانی داشته باشد. استارلینک ممکن است بگوید دستگاهها و ترمنیال ها را ایرانی ها از دبی خریدند و من در ایران نفروختم. ازنظر فنی استارلینک میسر است و از نظر قوانین کشور ممنوع است. حالا این ممنوعیت تا کی می تواند ادامه داشته باشد تا زمانی  که در کشور دستگاه ویدیو و ماهواره در پشت بام ها ممنوع بود. وقتی ممنوع بود یک عده استفاده می کردند و توبیخ می شد و الان استارلینک هم عین همین است و هیچ فرقی نمی کند.

آیا اینترنت استارلینک مقرون به صرفه است؟

وی گفت: ارتباطات ماهواره ای زیر یک سقف ارتباط نمیگیرد. یعنی دستگاه گیرنده و فرستنده ماهواره‌ای باید درفضایی باز باشد و آسمان را ببینید. این خودش محدودیت است و در دنیا کسی ماهواره‌ در داخل ساختمان و داخل خودرو نمی گذارد. جای استفاده آن در جنگل و دریا و نقاط کوری است که ارتباطات زمینی وجود ندارد تنها گزینه استفاده از ارتباطات ماهواره‌ای است. بنابراین منظور استارلینک و ارتباط ماهواره‌ای برای کسانی است که ارتباط  زمینی از طریق  فیبر و یا شبکه های موبایل ندارند، سراغ استارلینک می روند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا اینترنت استارلینک مقرون به صرفه است: وقتی اینترنت نداشته باشی هر نرخی که باشد آن را خریداری می کنید. در داخل کشور اگر این اتفاقی بیافتد دیگر فرد قیمت براش مهم نیست. برای اینکه در ارتباطات فیبری و موبایل ماهی ۲۰۰ و ۳۰۰ هزار تومان پول فیلترشکن می دهند مقداری هم پول  برای خریدن بسته می دهد بخواهد این را جمع کند به‌صرفه تر است.

وی افزود: استارلینک اگر سرویس اینترنت بدهد ماهانه پول می گیرد. هزینه ترمینال و شارژ ماهانه می گیرند طبیعی است بر اساس مصرف پول پرداخت می کنند. به محض اینکه مصرف کننده های استارلینک بیشترشود بر اساس استفاده پهنای باندی محاسبه می شود. در حال حاضر مدیران استارلینک می گویند اینقدر بدهید و هر چقدر هم می خواهید استفاده کنید. ولی قطعا شکل آن تغییر می کند کاربرها در دنیا افزایش یابد به شبکه  فشار می آید و توسعه آن هم هزینه بر است. بنابراین استارلینک هم در آینده به اندازه ای که مصرف می کند باید پول بدهند.

قیمت استارلینک در ایران چند است

وی در پاسخ به این سئوال که قیمت استارلینک در ایران چند است و چطور خرید و فروش می شود، اظهار داشت: این سئوال  را باید از قاچاقچیان بپرسید چون به صورت قانونی وارد کشور نمی شود. گمرک استارلینک را ترخیص نمی کند و غیر قانونی از کشورهای اطراف وارد کشور می شود.

وی در پاسخ به این سئوال که دولت با این موضوع اینترنت استارلینک چه برخوردی خواهد کرد، گفت : یک زمانی نوار کاست در ماشین یک جرم بود و با ترس و وحشت پلیس می دیدند.طبیعی است که به همان اندازه که فیلتر برداشته شود امور علمی و فرهنگی و کسب و کار اقتصاد ما رشد می کند. در قضیه تکنولوژی دنیا نیاستاده جلوی فیبر و جلوی موبایل را بگیرید خوب یک چیزی هست مردم سراغ آن می روند چرا باید کاری کنیم که مردم کار غیر قانونی انجام دهند. نباید مردم را معطل کنیم، امکاناتی را داریم از دست مردم می‌گیریم که بر رشد فرهنگ علم وفن آوری و توسعه اثری شماره یک دارد. مثل اینکه زبان های استاد دانشگاه را ببرید که حرف نزند یا چشم افراد را در بیاورید که کتاب نتوانند بخوانند. درحال حاضر هزینه فیلترشکن و نارضایتی که از فیلترشکن ها ایجاد می کند ضررهایی که مستقیما می بینیم. آسیب های غیر مستقیم ممنوعیت استارلینک این است که دانشگاه ما با دانشگاه های معتبر، صنعت ،مهندسی ، پزشکی ما با دنیا ضعیف می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *