به گزارش سرمایه فردا، عربستان سعودی با ساخت مجموعههای تفریحی زمستانی، جذب بازیکنان مشهور فوتبال و… توانسته ۲.۵ گردشگر را جذب کند.
شورای جهانی سفر و گردشگری در آخرین گزارش منتشره نشان داد که عربستان توانسته تمام رکوردهای قبلی خود را در گردشگری بینالمللی بشکند و در سال ۲۰۲۳ پذیرای ۱۰۰ میلیون توریست خارجی باشد. هدفی که قرار بود در سال ۲۰۳۰ محقق شود.
چشم انداز ۲۰۳۰ که سال ۲۰۱۶ از سوی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به عنوان سند کلان اقتصاد پسانفت ارائه شد، قصد دارد با متنوع سازی درآمدهای دولت، اعتیاد پادشاهی به نفت را به میزان زیادی کاهش دهد.
در این میان گردشگری به عنوان مهمترین رکن این سند هدفگذاری شده است. رکنی که پتانسیل تحقق این چشمانداز را دارد.
در گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری آمده که توریسم عربستان سال گذشته با رشد ۳۲ درصدی توانست ۱۸.۴ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی کمک کند و میزان اشتغال در این صنعت را به ۲.۵ میلیون نفر برساند.
با محقق شدن این هدف، ریاض قصد دارد هدفگذاری ۱۵۰ میلیون گردشگر را برای سال ۲۰۳۰ برنامه ریزی کند. هدفی که میتواند عربستان نفتی را به عربستان توریسم تبدیل کند و زمینه هاب شدن منطقه را در رقابت با امارات فراهم کند.
انتشار این گزارش در روزهای گذشته در شرایطی است که ایران خود را برای روی کار آمدن دولت جدید آماده میکند. دولتی که نامزدهای آن تاکنون طرح روشنی را برای توسعه گردشگری و ایجاد زیرساختهای توریسم ارائه نکرده و همچنان از ظرفیتهای گسترده ایران در این بخش غافل هستند.
تنوع حوزههای گردشگری از جمله گردشگری سلامت، تاریخی، مذهبی، حلال و… آب و هوای متغیر، ارزان بودن به نسبت هزینههای سفر و گردشگری در عربستان از جمله پتانسیلهایی است که چشماندازی برای تحقق آن فعلا نمیتوان متصور بود.
عربستان سعودی با ساخت مجموعههای تفریحی زمستانی، جذب بازیکنان مشهور فوتبال و… توانسته ۲.۵ گردشگر را جذب کند./دنیای اقتصاد
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا