شاخص رفاه در ایران چقدر است
شاخص رفاه در ایران چقدر است

به گزارش سرمایه فردا، معاون سیاست‌گذاری وزارت اقتصاد گفت: هزینه مصرف نهایی خصوصی که شاخص رفاه است از ۲ درصد دولت دوازدهم به ۷ درصد رسید.

به گزارش سرمایه فردا، معاون سیاست‌گذاری وزارت اقتصاد و امور دارایی گفت:  در دولت سیزدهم استخراج نفت و گاز و صنایع معادن نسبت به دولت دوازدهم رشد بالاتری داشته است و تنها رشد بخش کشاورزی منفی بود. همچنین در حوزه تجارت خارجی در دولت سیزدهم رشد داشت. هزینه مصرف نهایی خصوصی که شاخص رفاه است از ۲ درصد دولت دوازدهم به ۷ درصد رسید.

روحانی تاکید کرد: در بخش سرمایه‌گذاری در سال ۹۷ تا ۹۹ رشد منفی داشتیم. این موضوع در دو بخش ماشین‌آلات و ساختمان وجود داشت. از سال ۱۴۰۰ به بعد سرمایه‌گذاری در هر دو بخش مثبت شد. همچنین پیش‌بینی رشد اقتصادی بانک جهانی برای نسبت به سایر کشورها بهتر است. درواقع در سه سال گذشته رشد اقتصادی در سه سال دولت سیزدهم بالاتر از پیش‌بینی نهادهای رسمی و بین‌المللی بوده‌است.

شاخص رفاه تحت تاثیر چه عواملی است

از همین‌رو او درباره عوامل تاثیرگذار بر شاخص رفاه تصریح کرد: به طور قطع کنترل نرخ تورم، کاهش نرخ بیکاری و… در رفاه اجتماعی موثر هستند. نرخ بیکاری سال ۱۴۰۲ یک رکورد در چند دهه گذشته بود. این موضوع ناشی از افزایش رشد مشارکت بوده است. این بهبود نرخ  بیکاری بهتر از پیش‌بینی‌های MIF ثبت شد. همچنین در نرخ فقر نرخ روندی کاهشی وجود داشته‌است. به‌گونه‌ای که تا سال ۲۰۲۰ نرخ فقر ایران صعودی بود و از آن زمان به بعد نرخ فقر در ایران کاهش یافته است. در مقطع کنونی بانک جهانی ادامه کاهش نرخ فقر و رشد جی دی پی را برای ایران دارد.

این معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: در سه سال گذشته نرخ ارز کمی بیش از دو برابر داشت. همچنین در تامین ارز بخشهای مختلف روند صعودی داشته است. به طوری که سال نخست میزان تخصیص ارز ۵۷ میلیارد دلار بود و سال ۱۴۰۲ به حدود ۶۷ میلیارد دلار رسید. پیش‌بینی می‌شود تخصیص ارز تا پایان سال ۱۴۰۳ به بیش از این مقدار برسد.

در ادامه روحانی بیان کرد: افزایش سرمایه بانکها در سه سال ۲۷۵ هزار میلیارد تومان بود. کل افزایش سرمایه بانکها در دولت قبل از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها بوده است.