در این مقاله، به شما نشان خواهیم داد که چگونه با گامهای کوچک و محکم، به اهداف مالی خود برسید و از مزایای سرمایهگذاری سودآور بهرهمند شوید.
به گزارش سرمایه فردا، در دنیای امروز، داشتن دانش و سواد مالی برای مدیریت صحیح منابع مالی و سرمایهگذاریهای موفق امری ضروری است. مجموعه سواد مالی و اقتصادی با هدف ارتقاء سطح دانش مالی و اقتصادی مخاطبان خود و بهبود کیفیت زندگی مالی آنها، تلاش میکند تا با آموزشهای کاربردی و علمی، افراد را به مسیر درست هدایت کند.
آیا به دنبال راههایی برای بهبود وضعیت مالی خود هستید؟ سرمایهگذاری سودآور و پسانداز هوشمندانه میتواند کلید دستیابی به استقلال مالی و زندگی مالی پایدار باشد. با یادگیری تکنیکهای ساده و مؤثر برای مدیریت هزینهها و سرمایهگذاری، میتوانید آیندهای روشن و مطمئن برای خود و خانوادهتان بسازید.
مجموعه سواد مالی و اقتصادی تلاش دارد تا با آموزش مسائل اقتصادی و مالی به مخاطبان خود کمک کند تا با یک چارچوب ذهنی مشخص و قواعدی علمی، ضمن داشتن زندگی مالی خوب، با آرامش پول در بیاورند و ثروت خود را به روشهای سرمایهگذاری سودآور سرمایهگذاری کنند و فریب افراد و بازارها را نخورند. در این مجموعه، صادق الحسینی اقتصاددان به دعوت حسن آقامیری، حقایق زندگی مالی و بازارها را بازگو کرده و راهحلهایی برای بهبود زندگی مالی و همچنین افزایش مالی ارائه خواهد داد.
امروز به قسمت چهارم از لایو سواد مالی میپردازیم که موضوع آن “پسانداز کردن” است. در جلسات قبلی ما ابتدا ۱۶ سوال مهمی که باید از خودمان بپرسیم برای شروع این سفر مالی را مطرح کردیم. در جلسه اول، به هرم زندگی مالی پرداختیم و شش مرحله زندگی مالی را تشریح کردیم: تعادل مالی، استقلال مالی، امنیت مالی، آزادی مالی و رستگاری مالی. هر مرحله را توضیح دادیم و نشان دادیم که چگونه میتوان موقعیت خود را در این هرم مشخص کرد و هدفهای خود را تعیین نمود.
در جلسه سوم، به اهمیت آگاهی از سرابها، افسانهها، دروغها و فریبهای مسیر مالی پرداختیم. گفتیم که باید بدانیم به چه چیزهایی نباید توجه کنیم و چگونه ذهن خود را آزاد کنیم تا به یک زندگی مالی خوب دست یابیم.
حال در این جلسه، سه مرحله را برای شروع پسانداز بررسی میکنیم:
در مرحله بعد، به بررسی سرمایهگذاری میپردازیم و تکنیکها و حقایق مربوط به سرمایهگذاری سودآور را بررسی میکنیم. سپس، به تحلیل بازارها خواهیم پرداخت و ابزارهای تحلیلی لازم را معرفی خواهیم کرد.
به عنوان مثال، یک حقیقت مهم در مورد پسانداز این است که شما باید با خودتان رقابت کنید، نه دیگران. این یعنی باید به اهداف و نیازهای خودتان توجه کنید و نگران مقایسه خود با دیگران نباشید.
وام و پسانداز
پسانداز تدریجی همانند آرامآرام گرم کردن آب برای قورباغه است که نمیگذارد احساساتش بر او غلبه کند. این روش بسیار مؤثر و شدنی است.
وام گرفتن در ایران به دلیل نرخ بهره پایینتر از تورم میتواند به عنوان یک ابزار پسانداز مفید باشد. اما باید توجه داشت که وام را با نرخ سود معقول و با توجه به توانایی پرداخت اقساط بگیرید.
مثال عملی:
فرض کنید در سال ۱۳۹۶ با نرخ ۲۰ درصد وام گرفتهاید. اگر با این وام دارایی مانند مسکن یا خودرو خریداری کرده بودید، ارزش آن دارایی با تورم فعلی چندین برابر شده است.
سیاست وام گیری:
نتیجهگیری: وام گرفتن و پسانداز به شرطی مؤثر است که با دقت و برنامهریزی انجام شود و نباید از آن برای خریدهای مصرفی استفاده کرد. باید توجه داشت که توانایی پرداخت اقساط وام را داشته باشید و از درآمد خارج از وام برای پرداخت استفاده کنید.
قراردادهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی: یکی از بهترین راهها برای مجبور شدن به پسانداز، بستن قراردادهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی است. این قراردادها کمک میکنند تا ماهانه مبلغی پسانداز کنید و برای دوران پیری آماده باشید. متأسفانه در ایران این قراردادها به درستی مدیریت نمیشوند.
بیمه عمر و سرمایهگذاری: بیمه عمر و سرمایهگذاری هم نوعی قرارداد است که شما را مجبور به پسانداز میکند. این نوع بیمهها در مواقع بحرانی مانند از کار افتادگی یا اتفاقات ناگوار میتوانند به شما و خانوادهتان کمک کنند.
پول بادآورده: پولهای بادآورده (مثل برنده شدن در لاتاری) را به هیچ وجه وارد زندگی روزمره نکنید. حداقل ۸۰ درصد از این پولها را پسانداز کنید و ۲۰ درصد باقیمانده را برای خودتان خرج کنید.
پول نقد نگه ندارید: پول نقد را نباید نگه دارید و زیر بالش بگذارید. هر ماه باید پول خود را در سبد سرمایهگذاری سودآور که مشخص کردهاید، سرمایهگذاری کنید تا ارزش آن حفظ شود و تورم را شکست دهید.
پیری و مشکلات جمعیتی: توجه به آینده مالی خود و نسلهای بعدی اهمیت دارد. کشور ایران در حال پیر شدن است و مشکلات جمعیتی ممکن است باعث افزایش تعداد سالمندانی شود که نیاز به حمایت مالی دارند. باید از همین حالا به فکر پسانداز و سرمایهگذاری سودآور باشید.
پنجره جمعیتی و اقتصاد ایران: پنجره جمعیتی به دورهای اطلاق میشود که در آن تعداد افراد در سن کار (۱۵ تا ۶۵ سال) نسبت به افراد زیر ۱۵ و بالای ۶۵ سال بیشتر است. این دوره در ایران تا سال ۱۴۱۷ باز است. این فرصت باید برای رشد اقتصادی و پسانداز استفاده شود.
رشد اقتصادی کم: از سال ۸۳ تاکنون، ایران کمترین میزان رشد اقتصادی ۱۵ ساله را تجربه کرده است. این فرصتها نباید از دست بروند و باید برای آیندهای بهتر سرمایهگذاری سودآور کنیم.
تکنیکهای بیشتر برای پسانداز:
پسانداز و سرمایهگذاری دو ستون اصلی برای داشتن یک زندگی مالی موفق و پایدار هستند. با پسانداز تدریجی و سرمایهگذاری سودآور، میتوانید به اهداف مالی خود برسید و از زندگی مالی آرامشبخشتری برخوردار شوید. مهمترین نکته این است که همواره به یاد داشته باشید که موفقیت مالی نیازمند صبر، برنامهریزی و تلاش مداوم است. امیدواریم این راهنماییها و تکنیکها بتوانند به شما کمک کنند تا به بهترین شکل ممکن از منابع مالی خود استفاده کنید و آیندهای روشن و پایدار برای خود و خانوادهتان بسازید.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا