با اینکه سرمایهگذاری در بورس فرصت کسب بازدهی بالایی را برای جامعه معاملهگران فراهم میکند اما در عین حال فعالان اقتصادی کشور با ریسک بازار مواجه هستند.
به گزارش سرمایه فردا، سهیلا نقیپور – کارشناس بازار سرمایه: ریسک بازار مهمترین عاملی است که می تواند بازدهی سرمایه را تحت تاثیر قرار دهد. سرمایهگذاران بر این امر واقفاند که ریسک همواره در بازار وجود دارد، بنابراین میبایست بر مدیریت این مهم توجه داشت.
برای مدیریت ریسک بازار توجه به چند پارامتر اساسی بسیار مهم است. آشنایی با تحلیل بنیادی و تکنیکال، متنوعسازی سبد سرمایهگذاری جهت توزیع ریسک، تعیین حد ضرر و استفاده از ابزارهای مشتقه، بالا بردن صبر و حوصله، آموزش مداوم در بورس، توجه به منابع معتبر و عوامل کلان اقتصادی، استفاده از مشاوران حرفهای از جمله عواملی هستند که باید در نظر داشت.
بازار سهام در دو ماه اخیر رشد قابل توجه و پرقدرتی را شروع کرد و توانست بعد از ۲۰ ماه، رکوردهای جدید در حوزه ارزش معاملات به ثبت برساند. اما این به معنای نبود ریسک بازار نیست.
نکتهای که در شرایط فعلی به یک سرمایهگذار کمک میکند به طور مشخص به تحلیل بنیادی و تکنیکال هر صنعت باز میگردد. نباید فراموش کرد که این موارد در کنار توجه به عوامل کلان اقتصادی مفهوم پیدا خواهد کرد.
در چند وقت اخیر بسیاری از شرکتهای بورسی به علت ریزشهای متعدد و طولانی مدت قیمتی عمدتا در محدودههایی کمتر از ارزش ذاتی خود معامله شدند. (سرمایهگذار طبعا میتواند با آگاهی از تحلیل بنیادی به این موضوع پی ببرد)
اکنون نرخ بهره به عنوان یکی از عوامل مهم کلان اقتصادی بر ارزش سهام شرکتهای بورسی تاثیرگذار است.
در چند وقت اخیر نیز بارها همتی وزیر اقتصاد پیرامون ضرورت کاهش نرخ بهره نرخ بهره اظهارات مختلفی داشته است. عملیاتی شدن این مهم میتواند بازدهی قابل توجهی را عاید معاملهگران بورسی کند.
راهاندازی بازار ارز توافقی و رهایی از زندان دلار نیمایی هم نکته بسیار مهم دیگری از عوامل کلان اقتصادی بوده که سودآوری شرکتها را تقویت میکند. این مهم میتواند باعث رشد قیمت سهام شرکتها شود.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا