روند تغییرات ارز دلار

روند تغییرات ارز دلار

روند تغییرات ارز دلار حکایت از این دارد که افزایش سریع نرخ بهره توسط فدرال رزرو به منظور مهار تورم بالا باعث تقویت آن شده است.

به گزارش سرمایه فردا، در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۱، روند تاریخی تغییرات ارز دلار به ین این نسبت به پایین‌ترین مقدار خود یعنی ۷۵.۷۴ رسید که به دلیل افزایش تقاضا برای ین به‌عنوان یک دارایی امن در دوران عدماطمینان جهانی بود. از این نقطه به بعد، بانکمرکزی ژاپن با سیاست‌های پولی انبساطی، از جمله اجرای برنامه‌های تسهیل کمی (QE)، تلاش کرد اقتصاد ژاپن را تحریک کند که این مساله منجر به کاهش ارزش ین و افزایش نرخ دلار به ین شد. در همین حال، فدرالرزرو پس از بحران، به تدریج سیاست‌های پولی خود را تغییر و نرخ بهره را افزایش داد.
از ۲۰۲۱ به بعد، افزایش سریع نرخ بهره توسط فدرال رزرو به منظور مهار تورم بالا در آمریکا و ادامه سیاست‌های نرخ بهره منفی و تسهیلی بانک مرکزی ژاپن، موجب تفاوت قابل توجهی در سیاست‌های پولی شد. این تفاوت باعث افزایش جذابیت دارایی‌های دلاری نسبت به ین شد. که در نتیجه آن تغییرات ارز دلار در برابر ین تقویت و نرخ این جفت ارز به بالاترین سطح ۱۶۱.۶۲ در ژوئیه ۲۰۲۴ رسید.

سیاست های پولی برای کنترل تغییرات ارز دلار

این مساله به نوعی نشان می‌دهد که (با فرض ثبات سایر شرایط نظیر ریسک‌های سیاسی و ژئوپلیتیک) در دوران افزایش قیمت نفت، وفور درآمدهای نفتی موجب کنترل نرخارز شده و بنابراین قیمت سکه و طلا نیز با شوک‌های قیمتی مواجه نشده است. در مقابل، در دوران کاهش قیمت نفت و متعاقباً کاهش درآمدهای نفتی، سیاست‌های تامین مالی تورم‌زای دولت، شوک‌های قیمتی در دارایی‌های امن را به همراه داشته است. در یک سال و نیم اخیر بانکمرکزی ایراننیز با اتخاذ سیاست‌های پولی انقباضی شدید و افزایش تاریخی نرخ_بهره و نیز تزریق ذخایر ارزی به بازار توانسته نرخ ارز را تا حدی کنترل کند.این مساله در تغییرات ارز دلار در این مدت قابل مشاهده است. اما با توجه به اتفاقات اخیر و افزایش تنش‌ها در منطقه، باید دید که سنت شوک‌های ارزی یک سال در میان، امسال هم اتفاق می‌افتد یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *