در حال حاضر که مذاکرات هستهای به عامل تعیین کننده ای در اقتصاد و بورس تعیین شده است پاسخ به این سوال که چه سهامی بخریم مهم است.
به گزارش سرمایه فردا، با نزدیک شدن به روز شنبه، آخرین روز معاملاتی هفته و بررسی نواحی حساس بازار، تأثیر اخبار مذاکرات میتواند بر گروه بانکی و دیگر سهمهای کلیدی کاملاً ملموس باشد. در همین حال، روند بازار طلا و ارز نیز کاملاً وابسته به اخبار سیاسی شده است. کاهش ریسکهای ژئوپلیتیک و سیستماتیک در کنار ثبات نسبی در قیمتها، عامل مهمی در تقویت اعتماد سرمایهگذاران محسوب میشود.
هابیل خاوری کارشناس بورس با اشاره به تأثیرات مذاکرات سیاسی، نوسانات اقتصادی و انتظارات تورمی بر رفتار سرمایهگذاران گفت: «شرایط فعلی، که تحت تأثیر مذاکرات میان ایران و آمریکا و دیگر تحولات ژئوپولیتیک قرار دارد، باعث ایجاد نوسانات گسترده در بازارها شده است. این شرایط، سرمایهگذاران را به پرسشهایی درباره چینش سرمایهگذاری و اتخاذ استراتژی مناسب سوق داده است.»
وی افزود: «درواقع بازار سرمایه در روزهای اخیر با موج تقاضا روبرو شد که نشاندهنده حساسیت بالای آن به اخبار مذاکرات بود. اما با نزدیک شدن به دور بعدی مذاکرات در روز شنبه، سرمایهگذاران بیشتری ترجیح میدهند نقد باقی بمانند تا نتایج مذاکرات مشخص شود. این احتیاط، رفتار خرید و فروش در بازارها را تحت تأثیر قرار داده است.»
خاوری تاکید کرد: «در چنین شرایطی، تحلیلهای سنتی نظیر تکنیکال و بنیادی به تنهایی نمیتوانند ابزارهای مؤثری برای تصمیمگیری ارائه دهند و اولویت باید به تحلیلهای کلان و ریسکمحور اختصاص یابد. همچنین باید توجه داشت که بازار سرمایه همچنان زیر ارزش واقعی خود معامله میشود و فرصتهای بالقوهای برای سرمایهگذاری ایجاد کرده است. با این حال، سرمایهگذاران باید از اقدامات هیجانی و عجولانه خودداری کرده و استراتژیهای منطقی متناسب با شرایط بازار اتخاذ کنند.»
هابیل خاوری به اهمیت انتظارات تورمی در تعیین مسیر بازارها نیز اشاره کرد و توضیح داد: «افزایش یا کاهش این انتظارات، محرک اصلی نوسانات بازارها است. برای مثال، کاهش انتظارات تورمی پس از دیدار دوجانبه ایران و آمریکا، موجب افت قابلتوجه قیمت طلا و سکه شد، در حالی که هیچ تغییر واقعی در شرایط اقتصادی رخ نداده بود. کاهش انتظارات تورمی میتواند به ایجاد تعادل پایدار در بازارها منجر شود و بازار سرمایه را تقویت کند.
در پایان، او به سرمایهگذاران توصیه کرد که از هیجانات کاذب دوری کنند و گفت: «تصمیمات خود را بر اساس تحلیلهای دقیق و منطقی اتخاذ کنند. سرمایهگذاری نباید بر اساس تعصب نسبت به بازار خاصی انجام شود. کاهش تنشهای سیاسی، کاهش ریسکهای سیستماتیک و کاهش انتظارات تورمی میتواند مسیر بهبود بازار سرمایه را هموار کرده و فرصتهای بیشتری برای سرمایهگذاران فراهم کند.»
همچنین امیرحسین جنانی، کارشناس بازارسرمایه در تحلیل وضعیت بازار سهام و تأثیرات ناشی از اخبار مذاکرات هستهای و برجام گفت: «سطح کنونی شاخص کل امیدواری بسیاری را میان فعالان بازار ایجاد کرده است. این موفقیت، با شادابی معاملات و سبزپوشی نمادها همراه بوده و نشانهای مثبت برای آینده بازار محسوب میشود. اما در کنار این نشانههای مثبت، افزایش عرضه در برخی نمادها و افت شاخص در بخشهایی از بازار کاملاً طبیعی و نشاندهنده یک روند تثبیت است.
وی افزود: «صنایع خودرویی و بانکی اخیرا بیشترین سهم از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند، نشاندهنده پویایی و اقبال سرمایهگذاران به این گروههاست.
وی افزود: «در بخش ارزی، نرخ دلار توافقی در حدود ۷۰ هزار تومان است و تثبیت ارز آزاد در محدودههای زیر ۸۰ هزار تومان بعید به نظر میرسد. انتظارات تورمی و تفاوت نرخ تورم ایران و آمریکا نشان میدهند که نرخ تعادلی دلار حدود ۹۰ هزار تومان است، اما اخبار مثبت مذاکرات باعث کاهش موقت نرخ دلار شدهاند. این نرخ در حال نوسان در سطح پایینتر از تعادل خود است، که تأثیرات مهمی بر روند بازار سرمایه دارد.»
جنانی تصریح کرد: در شرایط کنونی، بهترین چینش پورتفو، تمرکز بر نمادهای کوچک و متوسط با P/E پایین است. این گروهها از جمله صنایع دارویی، حملونقل، قندی و خودرویی، رشد درآمدی مناسبی دارند و میتوانند گزینههای جذابی برای سرمایهگذاری باشند. همچنین دو دسته اصلی سهام قابل توجهاند؛ صنایعی که بیشترین سود را از توافقات برجامی میبرند، نظیر گروههای خودرویی و بانکی و سهامهایی که به دلیل پایین بودن P/E و درصد بالای تقسیم سود، برای سرمایهگذاری مناسب هستند.»
براساس این گزارش یکی از مهمترین الزامات معامله گری برای سهامداران این است که اطلاعات کافی از وضعیت بنیادی شرکتها داشته باشند. در حال حاضر بسیاری از سرمایهگذاران صرفا به سیگنالهای سیاسی توجه می کنند اما به طور قطع گذشته نمادهای بورسی نشان دهنده بازدهی های متفاوتی است. به عبارت دیگر برخی نمادها از هم گروهای خود عقب ماندهاند به همین دلیل می توانند در آینده آن را جبران کنند. بنابراین نمیتوان در خرید سهام تنها به عوامل سیستماتیک توجه کرد. به عبارت دیگر عوامل سیاسی تنها میتوانند در کوتاه مدت منجر به بازدهی بورس شوند و بعد از آن نیاز به عوامل بنیادی دارند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا