خریداران نمادهای پرتراکنش بورس

خریداران نمادهای پرتراکنش بورس

نمادهای پرتراکنش بورس نشان میدهد که کدهای جدیدی وارد بازار سهام شده‌اند که هوشمندانه برخی نمادهای شاخص‌ساز را می‌خرند.

به گزارش سرمایه فردا، پول فعلی معاملات بورس بیرون بازار است. ابتدای هفته جاری با خبرهای منفی سیاسی و … عرضه زیاد شد و برخی سود شناسایی کردند و سرمایه دارانی سنگین خریدند که قبلاً در بازار نبودند. به عبارت دیگر اصلاً اهالی بازار نقش مهمی در این روند و بازی ایجاد شده ندارند. به نظر بیش از ۶۰ درصد کدهای خریدار نمادهای پرتراکنش بورس از دل فعالان بازار نبوده و بورسی‌ها هنوز در حال سبک سنگین کردن ریسک‌ها هستند. رشد پرسرعت بازار طی این مدت پاداش ریسک‌پذیرانی است که بعد از چند سال هنوز به سرمایه خود نرسیده‌اند.

جریان پولی که با تمام توان تاکنون از بازار دوری می‌کرد و ریسک رویارویی و جنگ را بهانه این عدم حضور می‌کرد، حالا با اتفاقات و رویدادهای جدیدی روبرو شده است. پس سرمایه‌گذاران ترجیح دادند در کوتاه مدت وارد بورس شوند و با خرید نمادهای پرتراکنش بورس بازدهی مثبتی را ثبت کنند. ارزیابی‌ها حکایت از این دارد که اکثر سهم‌ها بازدهی ۲۰ تا ۳۰ درصدی کسب کرده‌اند.

بازدهی نمادهای پرتراکنش بورس

حسن کاظم زاده، تحلیلگر بازارهای مالی در گفتگو با بازار گفت: «دیروز بورس مثبت سنگین و قفل خرید شد. این موج صعودی اخیر که در حال تبدیل شدن به یک روند است بیش از ۴ سال بود که تجربه نشده بود. حتی مثبت‌های سال ۱۴۰۱ به اوایل ۱۴۰۲ نیز به این قدرت و شدت نبود. در روزهای اخیر بیش از ۹۰ درصد نمادهای نمادهای پرتراکنش بورس مثبت بسته می‌شوند. تقریباً اکثر نمادهای مثبت صف خرید بودند و یکی از قفل مثبت‌ترین روزهای بورس تکرار شد.»

او افزود: «آنهایی که طلا دارند علی‌رغم بازده منفی یک ماه گذشته، اما از ابتدای سال تا الان بازده خوبی کسب کرده‌اند، آنهایی که در درآمد ثابت بوده‌اند بالاخره با نیت سود بدون ریسک خودشان جلو رفته‌اند و نمی‌توان گفت بازنده هستند. بازنده کسانی هستند که هفته قبل اقدام از بازار خروج زدند. همان‌هایی که بر اساس تحلیل‌های خودشان تصور می‌کردند مجدد شاخص به ۲.۲ گیر خواهد کرد.»

بورس به رشد خود ادامه می‌دهد ؟

کاظم زاده گفت:« در حال حاضر بازار گران نیست و از نظر بنیادی کماکان جای رشد دارد. اما رشد سریع در زمان کوتاه بعضاً نگرانی ایجاد می‌کند. نگرانی از خرید بی‌محابا و گیر کردن بعد از موج صعودی یا روند صعودی. به طور کلی بورس با قدرت در حال نشان دادن علائم شکل‌گیری یک روند صعودی است. روند صعودی که می‌تواند فردا یا هفته دیگر فاز استراحت داشته باشد، اما تارگتش مشخص است. سقف‌های قبلی باید شکسته شود.»

این کارشناس تشریح کرد: «از ابتدای آبان که کف آخر بورس تجربه شد و بعد از آن بازار وارد یک موج صعودی شد که در حال حاضر به روند صعودی تبدیل شده است، تا نمادهای پرتراکنش بورس برنده بودند. خود بورس نیز در این مدت یک ماه چند روز بهترین بازار از نظر بازده بوده است. معمولاً ورود سریع پول به بورس منجر به رشد نمادهای پرتراکنش می‌شود که البته این موضوع یک ایرادی ایجاد می‌کند.»

افزایش فروش نمادهای پرتراکنش بورس ۴ سال گذشته 

طبق گفته او « نمادهای پرتراکنش بورس در ۴ سال گذشته به دلیل بازارگردانی مؤثرتر، کمتر زیر ارزش شدند و حالا در برگشت بازار این نمادها زودتر رشد کردند. انگیزه فروش در بسیاری از حقوقی‌هایی که در ۴ سال گذشته این نمادها را خریده بودند، به‌وجود آمده است. در ادامه احتمالاً خریداران با درک روند ۴ سال گذشته که نمادهای پرتراکنش بورس می‌خریدند، حالا نمادهای کم تراکنش تر و کماکان زیر قیمت جایگزین می‌شوند.»

کاظم زاده گفت: «انس در یک ماه گذشته برای دومین بار کاهش‌های سریع تجربه کرد. معمولاً وقتی یک دارایی در مدت کوتاهی دوباره افت سنگین تجربه می‌کند، برای مدتی در اصلاح و فرسایش قرار می‌گیرد. از طرف دیگر اما دلار کماکان علاقه به معامله در نزدیکی سقف دارد و چندان از ۷۰ هزار تومان فاصله نمی‌گیرد. دلار و تا حدودی طلا در بازار داخل، چشمش به وقایع اسرائیل و لبنان است. فعلاً به نظر می‌رسد دلار از طلا رفتار و عملکرد قوی‌تری داشته باشد.»

دلایل رشد اخیر بازار سرمایه

همچنان فضای بنیادی و گزارش‌ها و چشم‌انداز سود و اخبار نویددهنده ادامه مسیر است و نگرانی ویژه‌ای دیده نمی‌شود. هر رشدی بدون پشتوانه بنیادی و سودها، رشد کوتاه مدت و محکوم به سقوط است و رشدی پایدار قوی خواهد بود که مبتنی بر عوامل و تحولات بنیادی باشد.

احسان طاهری، تحلیلگر اقتصادی درباره رشد اخیر بازار سرمایه به خبرنگار بازار گفت: «نرخ بهره و رشد دلار نیما محرک‌های اصلی بازار سرمایه هستند. در حال حاضر، رشد حدود ۲۷ درصدی دلار نیما از ابتدای سال و تغییرات نرخ بهره می‌تواند به تعادل بازار کمک کند. اما نکته مهم این است که سیاست‌های پولی و مالی دولت و شفافیت بیشتر در نرخ بهره، اثرات بیشتری بر آینده بازار خواهد داشت. همچنین، افزایش پایه پولی و تأثیرات آن بر تورم و کسری بودجه، چالش‌های پیش‌روی اقتصاد است.»

دامنه نوسان بازار سرمایه تغییر می‌کند

براساس این گزارش، ترس بازار از عرضه‌ها و اتفاقات ریخته شده است. هرچه جلوتر می‌رویم فعالان بازار شجاع‌تر می‌شوند و نمادها در جذب عرضه‌های احتمالی موفق‌تر عمل می‌کند. البته باید طوری مدیریت کرد که اسیر بحران‌های احتمالی نشده و دوام و قوام حرکت اخیر بازار نیز حفظ شود. درواقع هنوز ریسک‌های سیاسی به پایان نرسیده به همین دلیل دامنه نوسان بازار سرمایه همچنان باید در این محدوده باقی بماند.

اصلاح پورتفو، انتخاب گزینه‌های جدید به خصوص بعد از رشد ایجاد شده همه و همه در صورتی می‌توانند سهامداران را در مسیر درست کسب بازدهی قرار دهد که انتخاب سهام مبتنی بر سود و بنیاد باشد.

سهم بنیادی بزرگ یا کوچک با محوریت گزارش‌های خوب، در حرکت صعودی بازار رشد‌های هیجانی را تجربه خواهد کرد به نظر این موضوع در نزدیکی‌های سقف قبلی نیز رخ خواهد داد. بنابراین باید سراغ سهم‌هایی رفت که اطمینان و انتظار جریان سودآوری از آنها بالا و در صورت ادامه‌دار بودن مسیر رشد بازار سرعت رشد آنها کم نخواهد شد. البته برخی هم‌معتقدند در این مقطع باید سهم بزرگ و شاخصی داشت. کدال طبق معمول از دید تحلیلگران همچنان مهم‌ترین ابزاری است که می‌تواند سهامداران را یاری کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *