تامین مالی، معافیت مالیاتی و افزایش اعتبار را میتوان مهمترین مزیت بورسی شدن بنگاههای اقتصادی دانست.
به گزارش سرمایه فردا، پذیرش و تامین مالی شرکتها و بنگاههای اقتصادی در بورس یکی از دغدغههای فعالان اقتصادی در سالهای اخیر بوده است، مزیتهایی مانند تامین مالی، معافیت مالیاتی، بروزرسانی ارزش شرکت، فروش و معامله سهام شرکت در بورس، افزایش اعتبار، تضمین آینده شرکت، سهولت در دریافت وام بانکی و… مهمترین نتیجه پذیرش در بورس است.
بنگاههای اقتصادی برای پذیرش یا تامین مالی از طریق بورس باید از شروط اولیه شرکتی برخوردار باشند و سپس از طریق یک نهاد مالی فرآیند بورسی شدن را شروع کنند، شرکت مشاور سرمایهگذاری ترنج خدمات عرضه و پذیرش و تامینمالی را تحت نظارت سازمان بورس ارائه میدهد
پذیرش به فرایندی گفته میشود که در طی آن سهام یک شرکت یا اوراق بدهی آن وارد بازار مالی شده و مورد معامله قرار میگیرد. شرکتها برای این منظور نیاز به مشاور دارند تا تحلیل و ارزشگذاری درستی داشته باشند. زمانی که پروسه پذیرش تمام شود، شرکت مشاور اقدام به عرضه عمومی سهام در بورس یا فرابورس میکند. وجود سهام شرکتها در بورس به رشد و تعالی آن شرکت در کنار رشد اقتصادی کمک میکند.
تامین مالی: شرکت ایکس را درنظر بگیرید که در بورس نیست و باید برای اجرایی شدن یک طرح جدید، بودجه در نظر بگیرد. برای تامین این پول یا باید به سراغ داراییهای شرکت برود یا از بانک وام بگیرد؛ این در صورتی است که اگر همین شرکت در بازار سرمایه عرضه سهام داشت، میتوانست با افزایش سرمایه و مشارکت سهامداران در این افزایش، از منابع مالی آنها بهرهمند شود. حتی شرکت بورسی میتواند با انتشار اوراق بدهی از بازار سرمایه تامین مالی دریافت کند که ساز و کار مختص به خودش را دارد. اینها تمامی مزایای حضور در بورس نیست. در ادامه به باقی منفعتهای این مهم میپردازیم؛
معافیت مالیاتی: طبق قانون شرکتهایی که سهم آنها در بورس است، ۱۰ درصد و شرکتهایی که در فرابورس هستند ۵ درصد از مالیات بر درآمد شان بخشیده میشود. در نظر داشته باشید که اگر سهام شناور شرکت حداقل ۲۰ درصد باشد، این معافیت دو برابر خواهد شد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا