منطقه آزاد کیش در سالهای اخیر در گردشگری توفیق چندانی نداشت، عدهای کشورهای همسایه را ترجیح میدادند. حالا بدون کشتی یونانی نماد هم ندارد.
به گزارش سرمایه فردا، منطقه آزاد کیش جزو مقاصد اصلی گردشگری ایران در سالهای گذشته بود و برخی از آنها به بهانه کشتی یونانی به آنجا سفر میکردند اما بی تدبیری مدیران بزرگترین سرمایه گردشگری کیش را غرق کرد.
تقریبا همه گردشگران داخلی و خارجی که به کیش سفر می کردند عکسی با کشتی یونانی داشتند. برخی هم سریع دنبال داستان لنگر انداختن کشتی یونانی در ساحل کیش میرفتند و بعد از اینکه میفهمیدند که ملوان یونانی عاشق دختر ایرانی شده و به این بهانه در ساحل جنوب ایران لنگر میانداخته است به نوعی با ریشه تاریخی این منطقه آزاد نیز آشنا می شدند.
حالا بعد از سالها بی توجهی مدیران منطقه آزاد کیش شاهد غرق شدن کشتی یونانی هستیم تا قاب عکس گردشگران خالی شود. نکته جالب توجه اینجاست که مدیران این منطقه آزاد هیچ واکنشی نسبت به این مسأله ندارند. درحالی که کیش شهری مدرن و جوان است و آثار تاریخی چندانی در این شهر وجود ندارد و کشتی یونانی این خلا را پر می کرد.
حالا اگر منطقه آزاد کیش بخواهد چنین نمادی را ایجاد کند چقدر باید هزینه کند تا بار دیگر قاب گردشگران کیش دیدنی شود؟ از طرف دیگر موضوع نماد گردشگری از آنجا اهمیت دارد که منجر به بازنشر عکس گردشگران در شبکههای اجتماعی میشد همین مسأله به جذب بیشتر گردشگران به سوریه کمک میکرد. اما در مقطع کنونی نمادی خاص در کیش وجود ندارد که به بازنشر عکسهای گردشگران منجر شود.
موضوع بی توجهی و غرق شدن کشتی یونانی نشان میدهد که مدیران منطقه آزاد کیش نه تنها راهبردی برای توسعه گردشگری منطقه آزاد ندارند، بلکه نشان دهنده عدم آگاهی آنها نسبت به نیازها و مطالبات گردشگران کیش است.
کیش به عنوان جزیره ای که سواحل جذابی دارد و به ماهی تزیینی و مرجانهای زیبا معروف است در حال حاضر نیازمند یک برنامه جامع برای ترسیم چشمانداز گردشگری در یک دهه آینده است. به طور قطع دستیابی به این هدف نیازمند مدیران کارآمدی است که شناخت کافی نسبت به گردشگری منطقه آزاد و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس داشته باشد. چراکه کیش میتواند در جذب گردشگران خارجی با کشورهای منطقه رقابت کند. اگر تاکنون این منطقه نتوانسته گردشگر خارجی جذب کند عدم اعتقاد مدیران این منطقه به موضوع گردشگری بینالمللی بوده است.
در حال حاضر برخی شهرهای ایران همچون شیراز توانستهاند در حوزه گردشگری سلامت موفق عمل کنند و حتی سالانه بیش از ۴ هزار یمنی برای سفر و درمان به این شهر سفر کنند. به طور قطع کیش نیز میتواند چنین برنامه ای را دنبال کند. پزشکی ایران در سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته تا جایی که بسیاری از کشورهای اروپایی به دنبال جذب پزشکان ایرانی هستند.
بنابراین مدیران منطقه آزاد کیش میتوانند در این زمینه برنامهریزی کنند. شاید ساخت بیمارستان مدرن و پیشرفته مقدمهای برای جذب پزشکان و بیماران کشورهای حوزه خلیج فارس باشد.
در حال حاضر دبیر جدید شورای عالی مناطق آزاد کشور به دنبال بررسی عملکرد هر یک از مناطق آزاد کشور است تا بر مبنای عملکرد مدیران در سالهای گذشته نسبت به انتخاب مدیران جدید اقدام کند. به طور قطع در تعیین رییس جدید سازمان منطقه آزاد کیش به مقوله کشتی یونانی ورود خواهد کرد و این یک امتیاز منفی برای مدیران کنونی سازمان است.
حالا باید دید رویکرد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در قبال کیش چگونه خواهد بود. آیا با انتخاب مدیران موفق تلاش میکند تا عقبماندگی کیش در گردشگری کیش را جبران کند یا خیر.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا