آسیای شمالی در حال پیر شدن است، این روند ژاپن و کره جنوبی دیده میشود. در حالی که آسیای جنوب شرقی و هند هنوز مرکز رشد شهری هستند.
به گزارش سرمایه فردا،بر اساس شاخص هاب رشد ۲۰۲۴ ارائهشده توسط شرکت خدمات املاک و مستغلات بریتانیا Savills، از ۱۵ مرکز رشد برتر جهان، ۱۴ مرکز رشد در آسیا قرار دارند.
شاخصهایی که افزایش ثروت، توسعه اقتصاد و پتانسیل توسعه جدید و گسترش تجارت را اندازهگیری میکنند، نشان میدهند این مرکز رشد شهری تا سال ۲۰۳۳ به سرعت توسعه خواهند یافت.
همانطور که نمودار نشان میدهد، چهار شهر هند در بین ۱۰ شهر برتر این شاخص هستند و بنگلور در رتبه اول قرار دارد. رتبههای بعدی از آن شهرهای هوشیمین ویتنام و دهلی هند است. این گزارش نشان از یک تغییر تولید درون منطقهای از چین به آسیای جنوب شرقی دارد.
در عین حال، آسیای شمالی در حال پیر شدن است، و این روند در کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی دیده میشود. در حالی که آسیای جنوب شرقی و هند هنوز جوان و شهرنشین هستند.
دلایل زیادی برای افزایش مرکز رشد شهری آسیا ذکر شده از جمله اینکه این مناطق در عین حال که از رشد مبتنی بر فناوری استقبال کردهاند. اما همچنان بخش تولید سنتی قوی خود را حفظ کردهاند.
همچنین پیشبینی میشود که بسیاری از شهرهای آسیایی با افزایش ثروت شخصی در سراسر منطقه شاهد افزایش تعداد طبقه متوسط رو به رشد باشند، در حالی که سرمایهگذاری در زیرساختها و همچنین استراتژیهایی برای بهبود روابط و ارتباطات لجستیکی نیز از جمله دلایلی است که به این شهرها کمک میکند تا رتبه خوبی کسب کنند.
در غرب آسیا تنها ریاض عربستان سعودی در بین این ۱۵ منطقه شهری قرار دارد و هیچ شهری از ایران در این رتبهبندی وجود ندارد.
در حال حاضر بسیاری از شهرهای جنوب شرق آسیا به دنبال توسعه خدمات بدون آلودگی هستند. برای نمونه کشور سنگاپور در این زمینه توسعه زیادی پیدا کرده و توانسته است شهری بدون آلودگی و سوخت های فسیلی به وجود اورد و به مرکز نوآوری در آسیا تبدیل شود.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا