برای غلبه بر محدودیتها، مدیریت باید با درایت و برنامهریزی و اولویتبندی انجام شود تا در کاهش و رفع موانع اقدام شود.
به گزارش سرمایه فردا، رضا حیدرینژاد: توان یک زنجیر، به اندازه توان ضعیفترین حلقهٔ آن است. بنابراین با توجه به اینکه مدیریت محدودیتها، یک تکنیک استراتژیک است که به عنوان ابزاری برای تشخیص و از بین بردن محدودیتها، ذهنیتها و راههای سنتی موجود مورد استفاده مدیران قرار میگیرد.
🔹مدیریت در واقعیت، مجموعهای از داشتهها و نداشتهها، منابع و موانع، منافع و مخارج، فرصتها و تهدیدها، آرامشها و بحرانها است، بدیهی است هنر مدیریت در محدودیت غلبه بر نداشتهها، غلبه بر موانع، غلبه بر مخارج، غلبه بر تهدیدها و غلبه بر بحرانها برای دستیابی به اهداف سازمان و جامعه میباشد.
🔹هر تغییر و تحولی همیشه باعث پیشرفت نمیشود، بلکه گاهی باعث مخاطرات، آسیبها و مشکلات جدی میشود، بنابراین اطمینان از اینکه هر تحول چشمگیری منجر به پیشرفت شود یکی از مهمترین چالشهای مدیران است.
🔹برای غلبه بر محدودیتها، مدیران باید با درایت و برنامهریزی صحیح نسبت به شناسائی و اولویتبندی انواع محدودیتها جهت کاهش و رفع آنها بر اساس اهمیت اقدام نمایند.
🔹تبدیل تهدید به فرصت، یکی از مهارتهای مهم مدیران است، مدیران علاوه بر مهندسی معکوس با استفاده از تجربیات گذشته، باید با خلاقیت، نوآوری، ابتکار و افزایش دانش و آگاهی، راهکارهای مناسبی برای غلبه بر محدودیتها و افزایش بهرهوری پیدا نمایند.
🔹برای مدیریت بر محدودیتها، باید با تشخیص محدودیتهای اصلی، بهرهبرداری از این محدودیتها، تابع کردن سایر بخشها نسبت به محدودیتهای اصلی، بهبود توان محدودیت اصلی و بازگشت به گام اول اقدام نماییم.
🔹مدیران موفق، مدیریت در محدودیت را جزئی از مدیریت حرفهای خود میدانند، زیرا همیشه در هر سیستمی محدودیتهایی اساسی وجود دارد که باید سایر گزینهها را بر اساس آنها بازسازی کرد.
نکته: از متداولترین محدودیتها در مدیریت سازمانها و کشور میتوانیم به محدودیتهای سیاسی و قانونی و همچنین محدودیتهای منابع انسانی و مالی اشاره نماییم، مدیران حرفهای و آشنا به تئوری محدودیتها میتوانند تنگناها، گلوگاهها و محدودیتها را در فرآیندهای سازمان و جامعه، شناسایی و با مهارت بر آنها غلبه نمایند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا