عدم تکمیل سوخت ذخیره نیروگاه ها باعث شده دولت از مازوت با گوگرد ۳٫۵ درصد استفاده کنند که ۷ برابر سمی تر از مازوت قابل استفاده است.
به گزارش سرمایه فردا، گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در آماری که ارائه کرده با مقایسه میزان سوخت ذخیره نیروگاه ها تاکید کرده است که «سوخت تحویلی به نیروگاهها در ۶ ماه نخست امسال کاهش داشته است».
توانیر اعلام کرده که در تکمیل گزارش مرکز پژوهشهای مجلس باید گفت که بیش از ۸۰ درصد ذخایر گازوئیل ۱۸ نیروگاه گازی و سیکل ترکیبی کشور خالی شده است. به طوری که ۱۰.۵ هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق کشور در آستانه خاموشی قرار دارد که اگر به موقع سوخت ذخیره نیروگاه ها تامین نشود هم امنیت و پایداری شبکه برق کشور به خطر خواهد افتاد و هم عواقب اجتماعی بسیاری به دنبال خواهد داشت.
با توجه به این که بیش از ۹۰ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی و با سوخت گاز تولید و تامین میشود. ناترازی گاز و عدم تحویل سوخت کافی برای نیروگاهها عامل محدودیت در تامین برق شده است. باید یادآوری کرد که صنعت برق هیچگاه در این فصل از سال مشکلی برای تولید برق کافی و پایدار نداشته است. اگر نیروگاههای کشور از سوخت کافی برخوردار بودند، امکان تولید برق ۲ برابر تابستان نیز وجود داشت. اما عدم تکمیل سوخت ذخیره نیروگاه ها باعث شده دولت از مازوت با گوگرد ۳٫۵ درصد استفاده کنند که ۷ برابر سمی تر از مازوت قابل استفاده است.
در حال حاضر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از وزارت نیرو و وزارت نفت درباره دلیل عدم تکمیل سوخت ذخیره نیروگاه ها پاسخ خواسته اند اما تاکنون گزارشی در این زمینه ارائه نشده است. نکته عجیب تر اینجاست که در حال حاضر با وجود عرضه مازت بی کیفیت به نیروگاه های کشور که تعداد ان حدود ۱۳ مورد است بازهم شاهد قطعی برق هستیم.
قطعی برق در حالی دامن جامعه کشور را گرفته است که قطعی برق صنایع در اولویت نخست قرار دارد و بعد از آن بخش کشاورزی و تجاری در نوبت سهمیه بندی هستند. به عبارت دیگر آخرین مورد از قطعی برق شامل بخش خانگی می شود. از آنجایی که در مقطع کنونی برق بخش خانگی قطع می شود این یعنی صنعت کشور با سهمیه بندی سنگینی مواجه شده است.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا