تغییر ادبیات نظامی با تکنولوژی تسلیحات پرتابی

تغییر ادبیات نظامی با تکنولوژی تسلیحات پرتابی

تغییر ادبیات نظامی با تکنولوژی تسلیحات پرتابی رخ داده است به طوری که دیگر نقش فاصله و مسافت در حمله ها کمرنگ‌ شده و یا تغییر کرده است.

به گزارش سرمایه فردا، در ادبیات نظامی عمق استراتژیک به فاصله میان خط مقدم جنگ و نواحی حیاتی و حساس کشور مانند پایتخت، مراکز صنعتی، جمعیتی و فرماندهی، گفته می‌شود. چنین تعریفی تا پایان های جنگ دوم‌ کارایی داشت. ولی با ارتقای تکنولوژی تسلیحات پرتابی، جنگنده ها و تسلیحات غیر متعارف(هسته ای، میکربی، شیمیایی، سایبرنتیک و…) دیگر نقش فاصله و مسافت کمرنگ‌ شده و یا تغییر کرده است.
با وجود تغییرات تسلیحات پرتابی، امروزه تا جایی که به امنیت واحدهای مستقل سیاسی(کشورها)‌ بر می گردد، عمق استراتژیک به میزان‌ وفاداری شهروندان به رهبر و حکومت اطلاق می شود. به سخن دیگر چنان چه آحاد و قاطبه شهروندان کشوری، آماده باشند که هر بهایی، از جمله مال، سکونتگاه و حتی جان خویش را در راه حفظ و پایداری حکومت بپردازند، این کشور هر چقدر هم‌کوچک، از عمق استراتژیک‌ مناسب برخوردار است.
البته رهبران و تصمیم سازان برخی حکومت ها، که از میزان‌ اندک‌ رخنه و نفوذ اهداف و آرمان های خود بین مردمشان به خوبی آگاهند (هر چند خلافش را وانمود کنند). هرگز و در هیچ شرایطی بر اساس اراده خود دست به مقابله و جنگ با بیگانگان دست نخواهند یازید.‌ زیرا نتیجه جنگ بدون تسلیحات پرتابی از پیش معلوم‌ است.

نقش تسلیحات پرتابی در سرنوشت حزب الله

به اغلب احتمال تلاش های سنگین دیپلماتیک برای برقراری آتش بس بین حزب الله-اسراییل(اشغالگر)، به جایی نخواهد رسید. حتی کاخ سفید نیز از متقاعد کردن نتانیاهو برای تکوین آتش بس دلسرد شده است. این در حالی است که پیروزی دمکرات ها در انتخابات ۱۵ آبان ماه، تا حدود زیادی به انجام‌ این آتش بس گره خورده است. چرا تا جایی که به اسرائیل (اشغالگر) بر می گردد، اتش بسی در کار نخواهد بود؟
۱- اسرائیل قصد دارد تا با ناکارآمد کردن حماس و حزب الله،امنیت درازمدت را در شمال و جنوب تامین نماید. همان گونه که در باختر و خاورشان، با مصر و اردن به چنین تأمینی دست یافته اند.
۲- رهبران اسرائیل چنین می پندارند که دیگر چندان جایی برای تداوم‌ مانور تاثیر گذار تهران باقی نخواهد ماند. در حالی که تسلیحات پرتابی هر سوی مزهای اسرائیل امکان ورود به آن کشور را دارد حتی از یمن.
۳- می خواهند با وادار کردن حزب الله به عقب نشینی تا رودخانه لیطانی و خلع سلاح آن، سکونتگاه های شمال را برای درازمدت امن سازند.
با نصب العین قراردادن شاخص های ژئواستراتژی، تا جایی که به اسرائیل بر میگردد، دستیابی به آتش بس با حزب الله بس بعید می نماید. تا پایان مهرماه، آزمون حزب الله زیر سخت ترین آفند همه جانبه آغاز خواهد شد. اول آبان کارنامه مقاومت‌ حزب الله و ایضا محور مقاومت در برابر متجاوزان صادر خواهد شد. کمتر مفسری است که طی آبان، از پیش بینی جنگ در خاورمیانه عاجز بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *