بازار بورس با شدت بیشتری وارد روند اصلاحی شده و تحلیلهای تکنیکال نقش کلیدی در این فرآیند دارند. این تحلیلها، که از ابزارها و الگوهای نموداری استفاده میکنند، میتوانند رفتار سهامداران را تحت تأثیر قرار دهند و پیشبینیهای مختلفی را در مورد آینده بازار ارائه دهند. تحلیلهای تکنیکال همواره یکی از ارکان اصلی تصمیمگیری در بازارهای مالی بوده و اهمیت زیادی در تنظیم استراتژیهای سرمایهگذاری دارد.
به گزارش سرمایه فردا، بازار بورس با شدت بیشتری وارد روند اصلاحی شده است. برخی از فعالان بازار به سناریوها و تحلیلهای تکنیکال اشاره میکنند که میتواند رفتار سهامداران را تحت تأثیر قرار دهد. همانطور که سقف سه میلیون به طور روانی روی سهامداران مؤثر بود، رفتارها و تحلیلهای چارتیستها هم تأثیرات مهمی بر بازار خواهد داشت.
رحیم کریمی، از کارگزاری توسعه سهند، میگوید: «پول هوشمند در بازارهای نوسانی و پر ابهام همیشه نظارهگر است. برای کاهش خطر نوسانات، معمولاً سبد سرمایهگذاری متنوعی ایجاد میکند و از فرصتهای بازارهای موازی بهره میبرد. این استراتژی باعث میشود تا تأثیر نوسانات یک دارایی خاص بر کل سبد کاهش یابد. پول هوشمند با تحلیلهای فنی و بنیادی، مدیریت ریسک مؤثر، و استفاده از استراتژیهای متنوع تلاش میکند تا هم از نوسانات قیمت سود ببرد و هم در برابر ریسکهای ناشی از این نوسانات محافظت شود.»
او اضافه کرد: «با توجه به سیاستهای انبساطی دولت در بودجه سال ۱۴۰۴ و تمایل به رونق اقتصادی در سال بعد، نرخ بهره ۳۰ درصدی گواهیهای سپرده تاییدی بر ادامه این سیاستها است. این تصمیم میتواند مانند چاقوی دو لبه عمل کند: افزایش نرخ بهره موجب افزایش هزینههای مالی و کاهش سودآوری میشود، در حالی که کاهش نرخ بهره میتواند اثرات مثبتی داشته باشد و از سیاستهای انقباضی کنترل تورم کاسته شود.»
بسیاری از چارتیستها معتقدند که پس از رشد اخیر، یک دوره ۶ تا ۸ هفتهای استراحت و اصلاح زمانی و قیمتی طبیعی است و میتواند انرژی بازار را برای حرکت بعدی ذخیره کند. آنها پیشبینی میکنند که این موضوع ممکن است تا پایان بهمن ادامه داشته باشد. برخی چارتیستهای بدبینتر معتقدند عدم رشد بازار و عرضه احتمالی حقوقیها در بهمن میتواند به یک موج نزولی آرام منجر شود که شاخص را به محدوده ۲٫۵ میلیون برساند.
در مجموع، تحلیلهای چارتیستها شرایط جذابی برای بازار ایجاد نمیکند و نمیتواند مسیر قوی برای روزهای آینده تضمین کند. با این حال، در همین دوره اصلاح هم نمادهایی هستند که رشد خوبی تجربه خواهند کرد. بازار نیازمند زمان بیشتری برای رسیدن به شرایط جدیدتر است.
گزارشهای فعلی و شرایط بنیادی ممکن است محرک قوی برای رشد بازار نباشند، اما میتوانند کف بازار را تثبیت کرده و ریسک به ریوارد بازار را جذابتر کنند. پس از انتشار گزارشهای میاندورهای و ماهانه، بازار حالا به دنبال ۶ رویداد و اتفاق مهم برای تصمیمگیری بهتر است:
امیدواریم بازار واکنش مناسبی به هر یک از این عوامل نشان دهد و شرایط بهتری را تجربه کنیم
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا