آمار نشاندهنده ضعف شدید در مدیریت مالی بانکهای ایران و عدم توانایی آنها در تأمین سرمایه کافی برای پوشش ریسکها و تعهداتشان است.
به گزارش سرمایه فردا، بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعدادی از بانکهای ایران با وضعیت نگرانکننده نسبت کفایت سرمایه مواجه هستند. در این میان، بانک آینده با نسبت کفایت سرمایه منفی ۳۶۰ درصد، بانک سرمایه با منفی ۳۲۸ درصد و بانک دی با منفی ۵۳ درصد بدترین وضعیت را دارند. همچنین، بانک ایران زمین و بانک شهر نیز به ترتیب با نسبتهای منفی ۴۳ و ۷.۶ درصد از حداقل استاندارد ۸ درصد فاصله زیادی دارند.
این آمار نشاندهنده ضعف شدید در مدیریت مالی بانکهای ایران و عدم توانایی آنها در تأمین سرمایه کافی برای پوشش ریسکها و تعهداتشان است. اگر اقدامات جدی برای اصلاح ساختار سرمایه و جلوگیری از ناترازی مالی این بانکها صورت نگیرد، پیامدهای آن به طور مستقیم بر اعتماد عمومی، سرمایهگذاری خارجی و پایداری نظام بانکی تأثیر خواهد گذاشت.
کارشناسان میگویند بانک آینده ۹۱ درصد وامها را به شرکتهای خودش داده و ۹۷ درصد از این وامها را نیز پس نداده است.
آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که از ابتدای امسال تا ۳۰ مهر ماه، بیشترین وام ازدواج توسط بانک ملت پرداخت شده است. این بانک در مدت یاد شده ۵ هزار و ۱۱۳ میلیارد تومان وام را در قالب حدود ۶۲ هزار فقره تسهیلات اعطا کرده است. در رتبه دوم، بانک تجارت قرار دارد که ۳ هزار و ۹۴۵ میلیارد تومان تسهیلات ازدواج اعطا کرده است.
بانک صادرات و بانک ملی ایران نیز به ترتیب ۳ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان و ۲ هزار و ۷۵۸ میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت کردهاند. در سوی دیگر این طیف، ۱۲ بانک قرار دارند که مجموع وام ازدواج پرداختشده توسط آنها یک هزار و ۴۶ میلیارد تومان بوده است.
کمترین تعداد در صف ماندگان وام ازدواج ۵ نفر بوده که مربوط به بانک سینا میشود. این بانک در هفت ماهه نخست امسال ۱۰۸ میلیارد تومان تحت یک هزار و ۳۳۴ فقره وام پرداخت کرده است. بانک توسعه صادرات نیز ۷ نفر را در صف متقاضیان وام ازدواج خود دارد و تا کنون ۴۰۰ فقره وام به ارزش ۳۲ میلیارد تومان پرداخت کرده است.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا