اهمیت فرهنگ برنامه ریزی گردشگری

اهمیت فرهنگ برنامه ریزی گردشگری

ایمانی خوشخو گفت: ما باید در کشورمان، فرهنگ برنامه ریزی گردشگری را ترویج دهیم و زمان اوج سفر را در طول سال توزیع کنیم تا محدود به ایام نوروز و تعطیلی‌های چند روزه آخر هفته نشود.

به گزارش سرمایه فردا، محمد حسین ایمانی خوشخو گفت: در ایام پیک گردشگری ایران مثل نوروز یا تابستان افراد فقط جابه جا می‌شوند آنها سفر نمی‌کنند. این جابه جایی ها با اصولی که برای گردشگری قائل هستیم انجام نمی‌شود یکی از این اصول آن است که باید در قالب یک سفر برنامه ریزی شده شکل بگیرد.

وی گفت: وقتی این جابه جایی انجام می‌شود؛ پیامدهای منفی آن از جمله زیست محیطی، اقتصادی و … از پیامدهای مثبتش بیشتر خواهد شد. برای آن افراد هم هیچ منفعتی جز خستگی ندارد. این فرد ده روز مسافرت کرده، خسته می‌رود و خسته‌تر برمی گردد. شاهدش هم این است که می‌بینید افراد ۱۵ فروردین از سفر برگشته اند اما تا ۲۰ فروردین به سر کار نمی‌روند چون هنوز خسته هستند. قرار بود با این سفر خستگی یک سال رفع شود ولی بدتر شد.

ایمانی خوشخو گفت: ما باید در کشورمان، فرهنگ برنامه ریزی گردشگری را ترویج دهیم و زمان اوج سفر را در طول سال توزیع کنیم تا محدود به ایام نوروز و تعطیلی‌های چند روزه آخر هفته نشود. ضمن اینکه باید مقاصد گردشگری برای پذیرایی آماده شوند.

وی به افتتاح جاده تهران شمال اشاره کرد و گفت: خیلی‌ها برای آماده سازی جاده تهران چالوس تبلیغ می‌کنند اما چه نتیجه‌ای دارد؟ از این طرف افراد به سرعت در مدت زمان یک ساعت و نیم به چالوس می رسند ولی از آن طرف می‌بینیم چالوس هیچ فرقی نکرده؛ نه بزرگ شده و نه به امکاناتش اضافه شده است. خیلی‌ها می‌گویند خوب است که سفر سه ساعته کوتاه‌تر می‌شود اما نمی‌گویند آن طرف چه اتفاقی می‌افتد. آیا وقتی جمعیت بیشتری از تهران به چالوس می‌روند؛ برایشان امکانات هم در نظر گرفته اید؟

وی افزود: این اتفاق موجب انزجار مردم بومی از گردشگر و گردشگری می‌شود. چون در تعطیلات با ترافیک و گرانی و شلوغی و مسائل زیست محیطی و زباله مواجه می‌شوند. در نهایت به جای اینکه گردشگری یک فعالیت روشن و شفاف باشد به یک پدیده منفی اجتماعی تبدیل می‌شود.

رئیس سابق دانشگاه علم و فرهنگ گفت: در کجای دنیا وقتی پیک سفر اتفاق می‌افتد؛ آمار تصادفات هم بیشتر می‌شود؟ خبر اول تلویزیون این است که امروز در اولین روز تعطیلات ۲۰۰ نفر کشته شدند. کشورهای دیگر از اینکه گردشگری ما آنقدر تلفات دارد، تعجب می‌کنند. دلیلش این است که ما در کشورمان سفر برنامه ریزی شده نداریم.

ایمانی خوشخو گفت: باید همه مسئول باشند. باید به دانش آموزان و خانواده‌ها از مدرسه و خانه آموزش بدهیم و بگوییم شما اگر به سفر می‌روی برای این است که خستگی از تن بدر کنی در غیر این صورت نباید به سفر بروی. ضمن اینکه مقاصد و جاده‌ها هم باید آماده باشد.

این استاد دانشگاه گفت: من نمی دانم این که وزیر گردشگری، سرویس‌های بهداشتی بین راهی را نظارت کند خوب است یا نه. شاید هم می‌خواست بگوید من اگر پای کار هستم بقیه ارگان‌ها و مسئولان هم باید به فکر باشند. ولی به هر حال معلوم است زیربناها مشکل دارد که یک مقام مسئولی در چنین سطحی می‌رود و از سرویس‌ها بازدید می‌کند. این نشان می‌دهد ما در این زمینه با بحران مواجه هستیم. کجای دنیا این بحران را می‌بینید؟ طبیعی‌ترین چیزی که مجتمع‌های بین راهی دنیا پذیرفته اند این است که سرویس‌های بهداشتی استاندارد داشته باشند. ما از گردشگری نه تنها استفاده نمی‌کنیم بلکه از آن بد استفاده می‌کنیم./مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *