مثبت های ضعیف بورس باعث تغییر روند می شود؟
مثبت های ضعیف بورس باعث تغییر روند می شود؟

مثبت های ضعیف بورس باعث تغییر روند و مهم تر از آن برگشت اعتماد به بازار سرمایه شود و این موضوع با پایین بودن ارزش معاملات و خروج مستمر پول حقیقی مشهود است.

به گزارش سرمایه فردا، دو روز در هفته اخیر بازار حال و هوای بهتری داشت که در بستر کاهش ریسک‌های سیاسی و موضوع گزارش‌های خوب و اخبار مثبت از صنایع بود هرچند دوباره چالش های سیاسی منطقه بورس را در روز چهارشنبه به چالش کشید. در این شکی نیست که بستر قیمت‌های جذاب و اصلاح شده و فنرهای جمع شده از ارزندگی باعث شده است که بازار با اطمینان قوی‌تری مسیر برگشت را در آینده پیش بگیرد.  
دلار مجددا به ۵۲ هزار تومان نزدیک شده است. به نظر می رسد رشد قیمت طلای جهانی و رشد قیمت دلار به خروج سرمایه از بازار دامن زده است. معمولا در بازار آزاد نوسان مثبت انس با نوسان جهانی دلار پوشش داده می شود، البته سیاست آمریکا در محدود کردن ایران در برداشت نقدی دلار در عراق نیز می تواند از دلایل کاهش عرضه در سمت دلار به شکل اسکناس باشد. در هر صورت احتمال اینکه دلار رفته رفته با نزدیک شدن به انتهای سال به بالای ۵۵ هزار تومان برگردد زیاد است.

به گفته محمد رضانژاد در حال حاضر پیش بینی می شود که در هفته پیش رو روند خنثی با شیب ملایم کاهشی مطابق هفته‌های اخیر ادامه‌دار باشد. همچنین ارزش معاملات هم که عامل مهمی در آینده کوتاه‌مدت بازار است و همچنان در محدوده ۴ هزار واحدی قرار خواهد داشت

محمد رضانژاد کارشناس بورس با اشاره به اینکه بازار پس از ضربه های سنگین در بودجه سال ۱۴۰۲ همچنان کم رمق است، گفت: هرچند در ابتدای پاییز هم پیش از درگیری منطقه ای سیاست های انقباضی پولی بانک مرکزی و اخبار آزاد سازی منابع دلاری در کشورهای خارجی بر شدت رکود بازار افزوده بود و بازار شرایطی برای صعود نداشت.
وی با بیان اینکه در صورت رکود در سایر بازارها و کاهش انتظارات تورمی و کاهش ورود پول به بازار سپرده بانکی و صندوق های درآمد ثابت زمینه رشد بورس را فراهم می کند، افزود: در حال حاضر پیش بینی می شود که در هفته پیش رو روند خنثی با شیب ملایم کاهشی مطابق هفته‌های اخیر ادامه‌دار باشد. همچنین ارزش معاملات هم که عامل مهمی در آینده کوتاه‌مدت بازار است و همچنان در محدوده ۴ هزار واحدی قرار خواهد داشت.
رضا نژاد با تاکید بر اینکه  بازار در حال حاضر در محدوده ارزندگی قرار گرفته، ولی انتظار بر این است که رشد بازار نیازمند محرکی قوی است، اظهار کرد: از جمله عوامل رشد بپرس؛ قیمت دلار یا اخباری مبنی بر کاهش فشار دولت بر شرکت هاست.
او با بیان اینکه میانگین ارزش دلاری بازار سرمایه ۱۶۴ میلیارد دلار است؛ گفت: نسبت پی بر یی و پی بر اس گذشته نگر بازار به ترتیب ۷.۹ و ۲ واحد است که کم تر از میانگین تاریخی ده ساله بازار است.
رضانژاد با اشاره به اینکه بازار در هفته های اخیر شاهد انتشار گزارش های ماهانه است که منجر به اقبال سهم هایی که پتانسیل گزارش های ماهانه خوب دارند شود، گفت: شرکت های گروه سیمانی، تایرساز و غذایی؛ به نظر وضعیت خوبی در گزارش های ماهانه دارند و گروه فولادی، سنگ آهنی و پتروشیمی در سایه رکود اقتصاد جهانی و قطعی برق و گزارش های عمدتا ضعیفی مخابره خواهند کرد.
او با بیان اینکه اخبار تجدید ارزیابی ها مخصوصا گروه خودرو نیز می تواند تاثیر مهمی در بازار داشته باشد، اظهار کرد: گروه بانکی تحت تاثیر خبر ادغام بانک ها و موسسات مالی با وضعیت بد با سایر موسسات قرار دارد و اخبار مهمی در انتظار این گروه است.

امید به ورود منابع جدید از طریف افزایش سرمایه 

در هفته ی پیش رو  بازار به اخبار تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه از محل این تجدید ارزیابی در شرکت های مختلف توجه ویژه خواهد داشت. بورسی ها تجدید ارزیابی را دوست دارند، به همین دلیل اگر سهمی که برنامه تجدید ارزیابی در پیش دارد یا این شایعه در موردش وجود دارد، در خرید مورد توجه است.

علیرضا سادات معتقد است که مصوبه افزایش سرمایه شاید در کوتاه مدت جذابیتی بر بازار سرمایه نداشته باشد، اما بدون شک در بلندمدت به نفع شرکت ها و سرمایه گذاران خواهد بود. همچنین از منظر کلان اقتصادی دارای جنبه‌های مثبتی از جمله رشد سرمایه گذاری و توسعه شرکت ها است

علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه خبر تصویب معافیت مالیاتی برای صرف سهام توسط مجلس شورای اسلامی، می تواند آثار مثبتی در بازار سرمایه بخصوص در بلندمدت داشته باشد، گفت: همچنین استفاده از وجه نقد حاصل از افزایش سرمایه در پروژه‌ها و اهداف بلندمدت مورد نظر شرکت ها، ورود منابع جدید یا همان وجه نقد خالص ناشی از افزایش سرمایه به شرکت و مشارکت سهامداران جدید، تعهدی را برای مدیریت شرکت ایجاد می‌کند که وجه نقد حاصل را در پروژه‌هایی که پایداری برای شرکت به همراه دارد، مصرف کند و به نوعی سیگنال برای شرکت ها جهت توسعه و بزرگ تر شدن خواهد بود.
این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه مصوبه افزایش سرمایه شاید در کوتاه مدت جذابیتی بر بازار سرمایه نداشته باشد، تصریح کرد: اما بدون شک در بلندمدت به نفع شرکت ها و سرمایه گذاران خواهد بود. همچنین از منظر کلان اقتصادی دارای جنبه‌های مثبتی از جمله رشد سرمایه گذاری و توسعه شرکت ها است.
به گفته وی بطور کلی این مدل تصمیمات می تواند چشم انداز روشنی برای دید سرمایه گذاری در بورس تهران را فراهم کند، اما در مورد روند معاملات بازار، پر واضح است که مثبت های ضعیف چند روز اخیر همچنان نتوانسته باعث تغییر روند و مهم تر از آن برگشت اعتماد به بازار سرمایه شود که این موضوع با پایین بودن ارزش معاملات و خروج مستمر پول حقیقی مشهود است.
به گزارش سرمایه فردا، حرف بسیاری از کارشناسان این است که همین شاخص هم با عملکرد برخی سهم‌ها همراهی و همخوانی ندارد و دستکاری قیمتی برخی سهم‌ها در بازار موجب این شرایط شده است این حرف هم حرف  کاملاً درستی است. بله ممکن است نمادهایی مانند فارس شستا فولاد یا موارد دیگر شرایط این چنینی را داشته باشند اما این میان به نظر فعالان بازار به سازمان نقش پررنگی دادند
سرمایه گذاران تقریبا همه به این نتیجه رسیدند فعلا در بازارهای موازی هیچ خبری نیست و با یک رکود و ثباتی مواجه هستیم. در این بین اما سوال مهم برای بورسی‌ها حرکت مخالف جهت در مقابل سایر بازارهاست. یعنی اینکه علی رغم ثبات و رکود در بازارهای موازی، آیا بورس می‌تواند مسیر رشد جداگانه‌ای را طی کند. هفته های گذشته خریداران در واقع با این تصور وارد بازار شدند و آنها انتظار دارند علی‌رغم ثبات دلار و رکود بازارها، بورس در کوتاه‌مدت رشد کند.