ضرورت نگاه یکپارچه‌ در صنعت ساختمان

ضرورت نگاه یکپارچه‌ در صنعت ساختمان

ضرورت نگاه یکپارچه‌ در صنعت ساختمان از آنجاست که تاسیسات با مباحث سازه ای عملکرد مداوم دارد، از این رو در نظام‌ مهندسی در حوزه رشته‌های هفت‌گانه، نگاه یکپارچه دارد.

به گزارش سرمایه فردا، امیدرضا ریاحی عضو و دبیر سازمان نظام‌ مهندسی استان تهران در پنل “بنای برتر، مارکتینگ از دریچه آموزش” با اشاره به اهمیت تاسیسات از دریچه نظام‌ مهندسی اظهار داشت: هرچند طراحی معماری و سازه‌ای پروژه، کار را پیش می‌برد، ولی از لحاظ عملکردی تاسیسات قلب ساختمان محسوب می‌شود که آسایش ساکنین را به همراه می‌آورد.
وی با اشاره به ضرورت نگاه یکپارچه‌ در صنعت ساختمان افزود: بهره‌بردار کمتر با مباحث سازه‌ای مواجه می‌شود، اما تاسیسات عملکرد مداوم دارد و در نظام‌ مهندسی در حوزه رشته‌های هفت‌گانه، نگاه یکپارچه داریم و علاوه بر آموزش دوره‌های تعریف شده، دوره‌های اختیاری و سمینارهای مختلف طراحی شده است.
دبیر سازمان نظام‌مهندسی استان تهران عنوان کرد: آموزش بزرگترین کمک به نیروهای فنی و مهندسی است تا طراحی درست داشته باشند و به ناظرین هم کمک کند تا آسایش در ساختمان ایجاد شود‌.
ریاحی سپس با اشاره به اهمیت شبکه‌سازی گفت: اگر می‌خواهیم اعتلا و رشد در صنعت ساختمان داشته باشیم باید نگاه جزئی‌نگری و جزیره‌ای کنار برود و همه رشته‌ها در کنار هم قرار بگیرند و تعامل افزایش شود.
وی تاکید کرد: ساختمان یک چرخه است و تولیدکننده وقتی محصولی ارائه می‌دهد در طراحی محصول علاوه بر نیازسنجی باید ارتباط موثر با مجموعه برقرار کند و نباید فرصت‌های تأثیرگذاری را دست کم بگیریم.
دبیر سازمان نظام‌مهندسی استان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: تولیدکننده باید به تمام عناصر توجه داشته و نگاه یکپارچه باشد، همچنین نیازها سنجیده شود و آموزش متناسب با زنجیره و چرخه صورت بگیرد؛ چراکه آموزش اعتماد ایجاد می‌کند.
ریاحی در مورد همگام سازی آموزش با تکنولوژی روز تصریح کرد: یک سری اسناد بالادستی داریم، منتها آنچه می‌تواند آموزش را به تحرک وادارد آموزش از دل صنعت است و در این زمینه انجمن‌ها و تشکل‌ها بایستی در تولید محتواهای آموزشی و تهیه دستورالعمل‌ها و راهنماها همراه شوند و نمی‌توان از نهادهای بالادستی انتظار داشت.
وی عنوان کرد: مقررات ملی باید جامع باشد، اما انجمن‌ها باید در تهیه دستورالعمل‌های کمک کنند و نگاه‌ها در چرخه حیات ساختمان از ایده تا طراحی و اجرا و چرخه عمر محصول باید ترکیب شود و همه اجزای دخیل وارد این شبکه شوند، یکپارچگی ایجاد شود تا ظرفیت به وجود بیاید.

تاکید بر تقویت تعامل دانشگاه و حوزه صنعت
در ادامه این پنل تخصصی پنل، فرشید ایلاتی کارشناس اقتصادی حوزه مسکن با اشاره به‌ضرورت تعامل شبکه یادگیری در دانشگاه و بخش صنعت اظهار داشت: در بخش ارتباط دانشگاه با حوزه صنعت مدل‌های مختلفی وجود دارد که از این رابطه به صورت بهینه استفاده شود، یعنی یادگیری منحصر به دانشگاه نباشد بلکه در قالب یک شبکه یادگیری اتفاق بیافتد.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در مقوله یادگیری بیان کرد: رویکردها نسبت به مسئله یادگیری باید متفاوت باشد، برای نمونه باید دوره‌های ترکیبی از محیط آموزش و محیط تجربی شکل بگیرد تا آموزش به صورت کاربردی‌تر صورت پذیرد.
این کارشناس اقتصادی حوزه مسکن ادامه داد: برای تربیت نسل آینده حوزه صنعت باید طی فرآیندی یکپارچه‌تر، محیط دانشگاه را در قالب محیط جدیدی تعریف کنیم که دانشجو در سال‌های ابتدایی در یک مقوله تخصصی و با توجه به نیازسنجی بازار مشغول به کار شود تا پس از فراغت از تحصیل، با ورود به آن حوزه، متخصص در آن زمینه شده باشد.
ایلاتی افزود: این موضوع نیازمند نگرش خاص است و تمام اجزا باید این شبکه را در سیاست‌گذاری‌های خود درونی کنند که محیط کار خود را به صورت محیط آموزش هم ببیند و در یک به هم پیوستگی نسبت به اجرای آن اقدام کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاثیر رسانه بر ایجاد و تقویت شبکه یادگیری گفت: رسانه از ارکان بسیار مهم در این شبکه است که می‌تواند با ایجاد یک ارتباط مناسب بین اجزای این شبکه، نقشی فراگیر را ایفا کند، در واقع یکی از رسالت‌های رسانه‌این است که همه اجزا در آن به‌خوبی و یکپارچه دیده شوند، بنابراین‌ پیشنهاد این است که برای مثال در حوزه تاسیسات، رسانه‌ای تخصصی ایجاد شود تا با این رویکرد بتوان به توسعه یکپارچه شبکه کمک کرد.

لزوم حمایت تولیدکنندگان صنعت ساختمان از دانشگاه‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای
در ادامه پنل “بنای برتر، مارکتینگ از دریچه آموزش” علی حفیظی مدیر بازاریابی پلی‌ ران با اشاره به لزوم انتقال دانش به طراحان و مجریان اظهار داشت: در حوزه برندینگ مدل کاربردی ارتباط یکپارچه با بازار وجود دارد که در راستای یکپارچه بودن، روابط عمومی در جهت ارتباط با ذی‌نفعان به منظور ایجاد ارزش با مشتریان فعال است.
وی ادامه داد: به‌عنوان تولیدکننده، تکنولوژی‌های مختلف را وارد ایران کردیم که جا انداختن این تکنولوژی‌ها دشوار بود، از این‌رو آموزش برای ذی‌نفعان از کارکنان تا رقبا اولویت دارد و این فرصت طلایی برای کشور است تا تکنولوزی را با آموزش پیش ببریم.
مدیر بازاریابی پلی‌ ران بیان کرد: وقتی پوش‌فیت را وارد کشور کردیم ۸۰ اکیپ اجرایی تشکیل شد تا اهمیت موضوع انتقال پیدا کند و سپس آموزش را ادامه دادیم و هر هفته آموزش حضوری و مجازی برای مجریان و پیمانکاران برگزار می‌شود.
حفیظی سپس گفت: مهندسین چه در عرصه طراحی و همچنین نظارت نیاز به آموزش دارند که از طریق مجازی و حضوری نیز این آموزش‌ها توسط پلی ران انجام می‌‌شود؛ همچنین به‌عنوان تولیدکننده استقبال می‌کنیم تا بقیه اجزا وارد این حوزه شود.
وی با اشاره به استقبال پلی ران از راه‌اندازی دوره‌های آموزشی افزود: هر دانشگاهی وارد شود، ما همراهی و استقبال می‌کنیم، همچنین اگر دوره‌های آموزشی در مراکز فنی و حرفه‌ای تعریف شود همراهی می‌کنیم و در مورد تکنولوژی‌های برتر امکانات را در اختیارشان قرار می‌دهیم، چون هر چه تکنولوژی پیش رود، کشور جلو می‌رود و آموزش، کشور را به پیش می‌برد و در فرایند چرخه خلاقیت تا تجاری‌سازی از ورود افراد و سازمان‌ها استقبال می‌کنیم.
این مدیر حوزه بازاریابی در مورد عدم ثبت برخی محصولات توسط پلی ران تصریح کرد: در مورد تکنولوژی جدید با توجه به مشکلات موجود باید به نحوه فعالیت اکوسیستم و تطابق آن با مسیر توجه کرد، چراکه هر محصول چرخه عمری دارد که بعد از مرحله بلوغ به مرحله افول و کاهش می‌رسد.
حفیظی تصریح کرد: در حوزه صنعت فاضلاب طی مراحل مختلف به ترتیب محصولات چدنی، پی‌وی‌سی، پلی‌اتیلن و سپس پوش فیت وارد شد؛ به‌عنوان شرکت اصلی باید افق‌ها دیده شود و طی این مراحل علی‌رغم عدم همکاری اولیه، خودمان برای اجرا ورود پیدا کردیم تا چالش‌ها شناسایی شود و سپس بقیه ارکان همراهی کنند.
وی ادامه داد: در چرخه عمر، قبل از رسیدن به مرحله افول باید نقطه عطف دیده شود که این امر سبب بقا می‌شود؛ در این راستا تعدادی ذی‌نفع داریم که باید برای همه برنامه داشته باشیم.
این مدیر بخش خصوصی خاطرنشان کرد: در زمان فعالیت بنیانگذار پلی ران، تولیدکننده رقیب با مشکلی مواجه شد که طبق تاکید ایشان همراهی صورت گرفت تا مشکل تولیدکننده مرتفع شود؛ چراکه این‌گونه محیط کسب‌وکار توسعه پیدا می‌کند.
حفیظی با اشاره به فعالیت ۵۰ ساله پلی ران در زمینه صنعت تاسیسات ادامه داد: یکی از مشکلات موجود کشور این است که وقتی تکنولوژی جدید وارد می‌شود، آموزش یک و یا دو سطح پایین‌تر است و باید بروز شود در غیر این صورت از دنیا عقب می‌مانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *