بازار سرمایه شاهد نوسانات و تغییرات چشمگیری هستند. دلار و سکه بهار آزادی بازدهی بیشتری نسبت به شاخص بورس اوراق بهادار داشتند و بازار سهام بیش از ۶ درصد از نظر دلاری کاهش یافت. این واگرایی بین بازدهی سکه و شاخص کل بورس اوراق بهادار نشاندهنده عدم اطمینان سرمایهگذاران به چشمانداز اقتصادی کشور است.
به گزارش سرمایه فردا، تحولات بازارهای مالی از جمله بازار سرمایه، ارز و طلا به شدت مورد توجه قرار گرفت. با افزایش نوسانات و تغییرات در شاخصهای کلیدی، سرمایهگذاران و فعالان بازار به دنبال تحلیل و پیشبینیهای دقیقتری برای آینده هستند. در این گزارش، به بررسی وضعیت جاری بازار، تحلیل شاخصها و صنایع مختلف، و همچنین چشمانداز آتی بازار پرداختهایم.
در هفته گذشته، دلار و سکه بهار آزادی بازدهی بیشتری نسبت به شاخص بورس اوراق بهادار داشتند. بازار سرمایه در این مدت بیش از ۶ درصد از نظر دلاری کاهش یافت. این واگرایی بین بازدهی سکه و شاخص کل بورس اوراق بهادار همچنان ادامه دارد و علیرغم نوسانات بازار سهام، سکه بهار آزادی در حال رشد است.
گزارش تراز تجاری:
آقای همتی از بهبود تراز تجاری غیرنفتی دهماهه خبر دادند و اعلام کردند که تراز تجاری منفی کشور کاهش یافته است. اگر نفت را نیز در تراز تجاری در نظر بگیریم، تراز تجاری کشور با احتساب نفت مثبت شده است. با این حال، کارشناسان معتقدند که قیمت دلار در بازار غیررسمی بالاتر از ارزش ذاتیاش معامله میشود و خبری از کاهش قیمت دلار با توافقات مذاکره مشاهده نمیشود.
کالا برگ الکترونیکی:
رئیس مجلس اعلام کرد که برای ۱۵ قلم کالا، کالا برگ الکترونیکی (کوپون سابق) در نظر گرفته شده است. با این حال، نگرانیهایی در مورد حفظ عزت مردم ایران و زمانبری صفها برای تهیه این کالاها وجود دارد. این مسئله به یاد دوران کوپونهای قدیمی افتاده و به دلیل تجربیات منفی از آن زمان، امیدواریم روند اجرای این کالا برگها به گونهای باشد که عزت مردم حفظ شود.
در فضای بینالملل، نشانههایی از کاهش تنش بین اوکراین و روسیه مشاهده میشود و امیدواریم که این مسئله حل شود. در خاورمیانه نیز اوضاع فعلاً آرام است. رئیس سازمان بورس نیز در بازدیدی که از جنوب کشور داشت، شرایط شرکتهای فولادی و سیمانی را بررسی کرد و اعلام کرد که بازار سهام میتواند به تأمین مالی کمک کند. با وجود نوسانات بالای دلار در بازار غیررسمی، دلار سامانه توافقی تغییر نکرده و در همان جایگاه قبلی باقی مانده است.
آزادسازی واردات خودرو:
بحث آزادسازی واردات خودرو همچنان مطرح است و به نظر میرسد که کشورهای اطراف ایران جدی کار میکنند و ما هنوز درگیر تصمیمگیری درباره واردات خودرو هستیم. این تأخیر در تصمیمگیری باعث نگرانی فعالین اقتصادی شده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار در هفته گذشته نسبتاً نوسانی بود و حدود ۹ دهم درصد مثبت شد. شاخص هموزن نیز دو دهم درصد مثبت بود. ارزش معاملات خرد حدود ۱۱۸۰۰ میلیارد تومان بود. در گروههای بانکی، فلزات اساسی، خودرو و شیمیایی بیشترین ارزش معاملات را داشتند.
نرخ بهره احتمالاً پایین نخواهد آمد و انتظارات تورمی همچنان به کاهش نیست. این باعث شده تا سرمایهگذاران به دنبال داراییهای امنتری مثل دلار و طلا باشند. با توجه به اینکه چشمانداز مثبتی در اقتصاد وجود ندارد، سرمایهگذاری شکل نمیگیرد و پولها به جای سرمایهگذاری به سمت داراییهای امن هدایت میشوند.
در ماه آینده، باید دید روند مذاکرات چگونه پیش میرود و آیا توافقی صورت میگیرد یا نه. اگر توافقی صورت بگیرد، دلار احتمالاً اصلاح خواهد داشت و بازار سهام نیز ممکن است رشد کند. اما اگر مذاکرات نتیجه ندهند، دلار رشد خواهد کرد و ریسک بیشتری خواهد داشت.
بازار سرمایه به دنبال اخبار مثبت است و چشمانداز بلندمدت بازار هنوز مبهم است. باید به دنبال شرکتها و صنایع خاصی باشیم که از نظر عملیاتی خوب کار میکنند و توانایی رشد دارند. با توجه به ناترازی انرژی و کمبود گاز و برق، قرار است روی زیرساختهای انرژی کار کنند ولی تا آن موقع بسیاری لطمه میبینند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا