ارزش معاملات بورس و تاثیرات آن بر بازدهی 

ارزش معاملات بورس و تاثیرات آن بر بازدهی 

تحلیل‌ها نشان می‌دهد که نوسانات اخیر در بازار سرمایه تحت تاثیر تغییرات در ارزش معاملات بورس بوده است. بررسی آن می‌تواند در تصمیمات سرمایه‌گذاران موثر باشد.

به گزارش سرمایه فردا، بازار سرمایه در روزهای اخیر شاهد نوسانات قابل توجهی بوده است، که این نوسانات به‌خصوص در ارزش معاملات بورس مشاهده می‌شود. تحلیل دقیق و به‌روزرسانی شده از این تغییرات می‌تواند چشم‌انداز روشنی برای سرمایه‌گذاران ارائه دهد.

در این مقاله، به بررسی جامع ارزش معاملات بورس و تاثیرات آن بر روند کلی بازار می‌پردازیم. این تحلیل شامل نگاهی به عوامل اقتصادی موثر، واکنش‌های سرمایه‌گذاران و پیش‌بینی‌های آتی برای بازار سرمایه است.

بررسی روزانه ارزش معاملات بورس

ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳ مبلغ ۱۱۱۸۹ میلیارد تومان بوده است. همچنین ارزش معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز به میزان ۱۸۳۷۸ میلیارد تومان بوده است.

گارد صعود بورس ترک برداشت

برخی اخبار از ایجاد محدودیت در واردات نفت ایران به چین حکایت می‌کند. احتمالاً با تنگ شدن حلقه تحریم‌ها، راه‌های تازه‌تری برای فروش در دستور کار قرار خواهد گرفت. هرچند عده‌ای از فعالان اقتصادی با طرح سناریوی بدبینانه معتقدند که بخشی از کاهش ارزش سهام و ایجاد موج نزولی در بازار می‌تواند نشأت گرفته از این مسئله باشد.

باید توجه داشت که در صورت وزن‌دهی به این مهم، بازار واکنش هیجانی نشان داده و در میان‌مدت نیز تحت تأثیر تدابیر و سیاست‌های مناسب می‌تواند از این چالش عبور کند.

فارغ از اخبار منفی در حوزه صادرات نفت که احتمالاً به صورت مقطعی با افزایش هزینه برطرف خواهد شد. این روزها بخشی از تمرکز سرمایه‌گذاران بورسی معطوف به موضوعات پیرامون FATF و لوایح مربوط به CFT و پالرمو شده است. در حالی که سیاست‌گذار در راستای تعیین و تکلیف این مسائل اهتمام داشته‌است. اما تا رفع محدودیت‌ها، معامله‌گران فعال در فضای اقتصادی کشور به این مسائل توجه خواهند داشت.

امروز دلار حواله برای هفتمین روز متوالی در کانال ۶۶ هزار تومانی نوسان کرد. با توجه به افزایش نرخ‌ها در بازار آزاد و فاصله نرخ دلار توافقی با اسکناس آمریکایی در بازار آزاد، بخشی از معامله‌گران با نگرانی در خصوص چشم‌انداز سودآوری همراه شدند.

ارزش معاملات بورس و نوسانات بازار سهام

در شرایطی که برخی از معامله‌گران در انتظار سقف‌شکنی نماگر اصلی بازار سهام با عبور از محدوده ۳ میلیون واحدی بودند، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ابتدای معاملات توانست گارد صعودی خود را تنها برای ۵ دقیقه حفظ کند و با توجه به فشار فروشی که از سوی سرمایه‌گذاران شکل گرفت. این معیار بورسی به مسیر نزولی افتاد و نهایتاً در محدوده ۲ میلیون واحدی متوقف شد.

هرچند با توجه به تحرک معامله‌گران در سهام ریالی انتظار می‌رفت شاهد گردش منابع از سوی دلاری‌ها به ریالی‌های بازار سهام باشیم. اما جو غالب در سطح معاملات اجازه چنین تحرکی را به جریان نقد نداد. نهایتاً شاخص هم‌وزن نیز به‌رغم تمایل به صعود، در محدوده منفی بازار فعالیت خود را به اتمام رساند.

از نکات حائز اهمیت داد و ستدهای روز جاری می‌توان به عملکرد صندوق‌های درآمد ثابت اشاره کرد. با اینکه خروج ۱۲۰۰ میلیارد تومانی حقیقی‌ها از یونیت‌های سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها تا پایان داد و ستدهای بازار به ثبت رسیده بود. اما رفته‌رفته پس از اتمام معاملات، بخشی از سرمایه‌گذاران به جمع خریداران پیوستند و تا حدودی زمین بازی را تغییر دادند.

تحلیل نرخ ارز و طلا

اکنون اسکناس آمریکایی در بازار آزاد با قیمت ۸۲ هزار و ۱۵۰ تومان و سکه امامی در محدوده ۵۷ میلیون و ۱۱۵ هزار تومان (تا لحظه تنظیم این گزارش) معامله می‌شوند. طلای ۱۸ عیار نیز امروز ۵ میلیون و ۳۴۷ هزار تومان خرید و فروش شد. نرخ دلار در سامانه بازار ارز توافقی ۶۶ هزار و ۵۵۳ تومان قیمت‌گذاری شد.

در شرایطی که ۱۶۴۰ میلیارد تومان منابع حقیقی (با معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است. مشاهده می‌شود که صندوق‌های سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات ۷۱۸۸ میلیارد تومانی بالغ بر ۴۵۳ میلیارد تومان ورود سرمایه را تجربه کردند.

امروز دماسنج بازار سهام با افزایش ۳۳ هزار و ۶۳۲ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۹۱۱ هزار واحد رسید. به‌رغم نزول ۱.۱۴ درصدی نماگر اصلی، معیار هم‌وزن با کاهش ۰.۲۴ درصدی در سطح ۹۱۵ هزار واحدی قرار گرفت.

ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز به رقمی بالغ بر ۱۸۳۷۸ میلیارد تومان رسید و ۱۶۴۰ میلیارد تومان جریان نقد حقیقی از گردونه معاملات خارج شد.

در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر فارس، فولاد، وغدیر، وبملت و شپنا بیشترین تأثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون میدکو، همراه، کویر، تیپیکو و سیسکو بیشترین تأثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

شرکت‌هایی با نمادهای سیسکو، ذوب، وبملت، کرمان و وپارس بیشترین حجم معاملات روز جاری را به خود اختصاص دادند.

شرکت‌هایی با نمادهای زملارد، انتخاب، خصدرا، ولبهمن و قنیشا بستر جذب پول هوشمند بودند.

ارزش صف فروش ۱۵۰۰ میلیارد تومان و ارزش صف خرید ۱۵۴۱ میلیارد تومان به ثبت رسید.

افزایش ارزش صندوق‌های طلا

در معاملات روز جاری، صندوق‌های قابل معامله با پشتوانه طلا شرایط مطلوبی را تجربه کردند. به نحوی که ۳۳۶ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۸۸۶ میلیارد تومان معامله شد و خروج پولی به میزان ۷۱ میلیارد تومان در این بخش ثبت شد.

از نکات حائز اهمیت داد و ستدهای صندوق‌های طلا می‌توان به ۱۷ سهامی اشاره کرد که معادل ۱۰۰ درصد نمادهای قابل معامله بوده و در محدوده سبز تابلوی معاملاتی حضور داشتند.

ارزش سفارشات خرید در صندوق‌های طلا ۸ میلیارد تومان و ارزش سفارشات فروش ۲۰.۶ میلیارد تومان ارزیابی می‌شود.

۸۴ درصد از خریدها معادل ۱۵۸۴ میلیارد تومان، مربوط به اشخاص حقیقی است.

۸۸ درصد از فروش‌ها معادل ۱۶۵۵ میلیارد تومان، مربوط به اشخاص حقیقی است.

سرانه خرید اشخاص حقیقی ۵۷ میلیون تومان و سرانه فروش این قشر از معامله‌گران ۶۱ میلیون تومان برآورد شده است.

۷۱ میلیارد تومان خروج پول از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله طلا به ثبت رسیده است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *