سرایت ضعف اقتصاد آلمان به سوئیس

سرایت ضعف اقتصاد آلمان به سوئیس

اقتصاد آلمان در سال‌های اخیر روند نزولی داشته و عمق رکود در آن افزایش پیدا کرده و این مسأله بر اقتصاد سوئیس و حتی کل اروپا تاثیر گذاشته.

به گزارش سرمایه فردا، سونیا ویند و بستیان بنرات-رایت در مقاله‌ای برای بلومبرگ به نقل از رئیس بانک ملی سوئیس (SNB)، مارتین اشلگل، اعلام کرده که «ضعف اقتصادی آلمان، شریک اصلی تجاری سوئیس، بر اقتصاد این کشور تأثیر گذاشته است.»

مارتین اشلگل در یک رویداد در بوندس‌بانک فرانکفورت گفته «وقتی آلمان سرما می‌خورد، سوئیس آنفلوآنزا می‌گیرد.»

اشلگل به کاهش قابل توجه تقاضا برای صنعت سوئیس اشاره کرد که ناشی از ضعف در بخش صنعت آلمان است.

آلمان بزرگ‌ترین شریک تجاری سوئیس در میان کشورهای اتحادیه اروپا است و حدود ۲۰ درصد از حجم تجارت سوئیس را تشکیل می‌دهد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که گزارش‌ها نشان داد رشد اقتصادی سوئیس کند شده است. عواملی مانند قدرت بیش از حد فرانک سوئیس به صادرات صنعتی آسیب زده‌اند. شرکت Swiss Steel Group اخیراً اعلام کرده است که به دلیل کاهش تقاضای خارجی، به‌ویژه از صنعت خودروسازی آلمان، صدها شغل را کاهش خواهد داد.

اقتصاد آلمان

قدرت فرانک سوئیس و چالش‌های سیاست پولی

ارزش فرانک سوئیس در برابر یورو به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ رسیده است. این موضوع چالش‌های بانک ملی سوئیس را پیش از تصمیم‌گیری درباره نرخ بهره در تاریخ ۱۲ دسامبر افزایش داده است. با توجه به نرخ‌های بهره پایین و تورم کُند، بانک باید تعادل مناسبی برقرار کند.

رشد قوی ارز، واردات را ارزان‌تر کرده و رشد قیمت مصرف‌کننده را تحت تأثیر قرار داده است. تورم همچنان پایین‌تر از پیش‌بینی‌های بانک ملی است.

اشلگل تأکید کرد که «در صورت وقوع بحران، بانک ملی سوئیس آماده است نرخ‌های بهره را کاهش داده و از تقویت بیش از حد فرانک جلوگیری کند. وی همچنین اظهار داشت که در صورت لزوم، بانک ممکن است دوباره به نرخ‌های بهره منفی بازگردد.»

تاثیر اقتصاد آلمان بر سوئیس 

• ضعف اقتصادی آلمان مستقیماً بر صادرات صنعتی سوئیس تأثیر گذاشته است.

• کاهش تقاضا از صنعت خودروسازی آلمان یکی از عوامل اصلی کاهش اشتغال در برخی شرکت‌ها است.

• بانک ملی سوئیس با چالش‌هایی در تعادل سیاست پولی مواجه است و ممکن است نرخ بهره را باز هم کاهش دهد.

به گزارش سرمایه فردا، به تازگی آلمان و فرانسه درگیر مسائل سیاسی شده‌اند، همین مسأله چالش‌های اقتصادی در این کشورها را عمیق‌تر کرده‌است. به‌طوری که پیش‌بینی می‌شود در آستانه رویکار آمدن ترامپ اروپا با رکود اقتصادی مواجه شود. اخیرا ترامپ اعلام کرده که اگر اروپا از آمریکا واردات فرآورده‌های نفتی را افزایش ندهد با تعرفه تجاری جدید آمریکا روبرو می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *