فرصت‌های بازار سرمایه نادیده گرفته نشود

فرصت‌های بازار سرمایه نادیده گرفته نشود

یک کارشناس ارشد بازار سرمایه مطرح کرد: ریاست سازمان بورس نشسته است، وکیل مدافع سهام‌داران به خصوص در راستای فرصت‌های بازار سرمایه برای سهام‌داران خرد باشد.

به گزارش سرمایه فردا، فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در خصوص آخرین چالش‌ها و فرصت‌های بازار سرمایه به خصوص در دوره مدیریت دولت چهاردهم اظهار کرد: به نظر من اگر بخواهیم چالش‌های بازار سرمایه را اولویت بندی کنیم. بزرگ‌ترین چالش امروز این روند اقتصادی این است که نمی‌توانیم کلمه بازار را به وضعیت حال حاضر بازار سرمایه اطلاق کنیم.
وی درباره فرصت‌های بازار سرمایه ادامه داد: دولت بیش از ۷۵درصد مالکیت مستقیم و غیر مستقیم کلیه شرکت‌ها را در اختیار و تحت تصدی خود قرار داده است. نبود مشارکت بخش خصوصی در اتاق‌های تصمیم‌گیری نیز موضوع دیگری است که در روزهای گذشته نمایندگان اتاق بازرگانی همین مورد را به عنوان گلایه در دیدار با آقای رئیس جمهور مطرح کردند.
آقابزرگی افزود: بخش خصوصی در گرفتن تصمیم سازی و سیاست‌های اقتصادی هیچ‌گونه نقشی ندارد، و این موضوعی است که هم رئیس جمهور فقید گذشته و هم رئیس جمهور حال حاضر به آن اشاره داشتند که باید فکر و ایده را از بخش خصوصی بگیریم.
وی توضیح داد: این موضوع در زیر ساخت قانونی هم پیش بینی شده و در ماده ۳۳ بازار اوراق بهادار، در ترکیب شورای عالی بورس حضور بخش خصوصی دیده شده است. اما متأسفانه تصمیماتی کنونی بازار را کسانی اتخاذ می‌کنند که بر مسند مدیریت سازمان بورس قرار دارند.
این کارشناس اقتصادی گفت: این تصمیمات صرفاً با نظر مدیری که در آنجا نشسته است گرفته می‌شود. به عنوان مثال مدیر قبلی بورس به شدت علاقه‌مند بود، مشارکت دولت را در بازار سرمایه افزایش بدهد و علی رغم اعتراض فعالان بازار سرمایه این مسئله اتفاق می‌افتاد.
وی تأکید کرد: امیدوارم مدیر منتخب جدید که بر مسند ریاست سازمان بورس نشسته است، وکیل مدافع سهام‌داران به خصوص در راستای فرصت‌های بازار سرمایه برای سهام‌داران خرد باشد.

نقش متولیان در قبال فرصت‌های بازار سرمایه

وی تصریح کرد: از چالش‌های دیگر ما این است که سهام‌دار عمده حق صحبت دارد، جایگاه مدیریت دارد و قدرت چانه زنی با دولت را دارد. امّا سهام‌دار خرد که در صف خرید و صف فروش باعث دامن زدن به جو این صف‌ها می‌شوند از چنین مواردی بی بهره است در این زمینه نیز باید تدبیری اندیشیده شود.
وی افزود: این موارد باعث کاهش سطح اعتماد عمومی به دست همین اشخاص (سهام‌داران خرد) از سال ۹۹ شده است. لذا پرداختن و دفاع تمام قد از منافع این سهام‌داران خرد طبق ماده ۷ اساسنامه سازمان بورس در بندهای ۸،۹ و ۱۱ باید انجام شود. پیشگیری از تخلفات و تصمیماتی که منتهی به مخدوش شدن منافع سهام‌داران می‌شود وظیفه بورس و رئیس سازمان است.
آقابزرگی گفت: مجلس دو عضو ناظر در شورای عالی بورس دارد، که با توجه به اینکه متأسفانه سازوکار شفافیت در بالاترین رُکن سیاست‌گذاری در بازار سرمایه وجود نداشت. انتظار داشتیم در دوره جدید حتماً فرصت‌های بازار سرمایه در نظر گرفته شود. درگاهی برای اطلاع رسانی ایجاد شود که نقش رأی و نظارت مجلس بر بازار سرمایه تشدید شود.
این کارشناس بورس در پایان گفت: ما مطالب عدیده‌ای مثلاً از شورای رقابت می‌شنویم، از سندیکای پتروشیمی شنیدیم که در مورد خوراک پتروشیمی‌ها بود. درحالی که این مسائل به دیوان عدالت اداری رفت و رأی را نقض کردند. اما در نهایت فعالان بورسی از وکیل مدافع اصلی بازار سرمایه یعنی شورای عالی بورس هیچ خبری در این زمینه شنیده نشد. انتظار می‌رود شورای عالی بورس در دولت چهاردهم این نکات را رفع و به دنبال حمایت و تقویت فرصت‌های بازار سرمایه باشد تا اعتماد به بازار سرمایه برگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *