ریزش بورس تمام شد؟

ریزش بورس تمام شد؟

به گزارش سرمایه فردا، ریزش بورس در هفته‌های اخیر با وجود خبرهای مثبت از تغییر دولت و کاهش نرخ اوراق و… ادامه داشت. اما در معاملات سه شنبه سیگنالهای مثبتی صادر شد. اما نمی‌توان پایان اصلاح را جشن گرفت.

بعد از ریزش بورس تهران در مرداد۹۹ در چند نوبت مشاهده‌ شده که به دلایلی مانند خارج‌‌‌‌شدن نقدینگی از بازار توسط عرضه‌اولیه‌ها، فعالان بازار به زمان نامناسب عرضه‌اولیه‌ها اعتراض داشته و در چند نوبت نیز عرضه‌اولیه‌ها به تعویق افتاده یا لغو شده‌اند.

پرواضح است که در زمانی‌که در بازار نقدینگی وجود ندارد، عرضه اولیه در حکم مکیدن خون از جریان رگ‌‌‌‌های بی‌‌‌‌جان بازار است، اما چاره چیست و چه باید کرد؟

در پاسخ می‌توان این‌چنین استنباط کرد که باید بازار سهام را در کلیه تصمیماتی که کلیت این بازار را تحت‌‌‌‌الشعاع قرار می‌دهد، در اولویت قرار داد.

اگر قرار است نرخ بهره با افزایش همراه شود، باید تاثیر کامل آن بر بورس مورد بررسی قرار بگیرد و بعدا درباره آن تصمیم‌گیری شود.

اگر قرار است سیاست پولی، مالی و تجاری جدیدی اجرایی شود، باید تبعات و اثرات کامل آن بر بازار سهام را تبیین کرد تا بازار کمترین آسیب را از این موارد ببیند و بتواند وظیفه و رسالت اصلی خود که همانا تامین مالی فعالیت‌های تولیدی است را به‌درستی انجام دهد.

اگر با اتخاذ تصمیمات این‌چنینی بتوان بازار ثانویه بورس را در شرایط باثبات‌‌‌‌تری قرار داد، می‌توان به تامین مالی از طریق بازار اولیه نیز امیدوار بود.

فردین آقابزرگی در ویدیو زیر درباره تبعات سیاست‌های دولت بر بازار سرمایه می‌گوید.

پایان ریزش بورس با رشد پتروشیمی ها

امروز بورس‌بازان معاملات خود را با هیجانی مضاعف آغاز کردند. بعد از ابلاغ آئین نامه تخفیف خوراک مایع پتروشیمی‌ها ،شاخص کل بورس با سبز پوشی کار خود را پایان داد.

به این ترتیب در روز سه‌شنبه تالار شیشه‌ای بعد از ۱۰ روز متوالی با ورود پول سهامداران حقیقی روبرو شد.دماسنج اصلی بورس نیز با افزایش ۰٫۴۱ درصدی در سطح ۲ میلیون و ۱۷۷ هزار واحد ایستاد.

در روزهای اخیر اهالی بازار سهام با پیشروی تردیدهای سیاسی و اقتصادی عملا رغبتی برای وارد کردن دارایی‌های ریالی خود به این بازار نداشتند.ضمن اینکه به دلیل ابهامات پیرامون کابینه دولت مسعود پزشکیان؛سناریوهای مختلفی در مورد وضعیت بازارهای مختلف ارائه شده که بر چشم انداز مبهم بازارها تاکید می‌کند.

در جریان معاملات امروز  بعد از ۱۰ روز معاملاتی ۷۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد.هرچند رقم مذکور چندان قابل توجه نیست اما به هر روی همین میزان از ورود پول نیز می تواند برامیدواری های بازار بیافزاید.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه آئین نامه تخفیف خوراک ۲۷ خرداد امسال ابلاغ شده است، تصریح کرد:آئین نامه تخفیف پلکانی خوراک مایع پتروشیمی‌ها از سوی دولت نیز ابلاغ شده است.

او همچنین از اعمال ۱۶ درصد تخفیف قیمت فروش متان به متانول سازان در صورت تکمیل زنجیره ارزش آن خبر داد و گفت: نفت خام،خوراک واحد‌های آروماتیک، نفتای واحد‌های الفین هم مشمول ۱۰ درصد تخفیف خوراک شد.

عواملی مانند نرخ خوراک جزو حیاتی‌‌‌‌‌‌ترین پارامترهای اثرگذار بر روند سودسازی شرکت‌های بورسی هستند که در صورت تغییر این موارد به ضرر بازار سهام، شاهد کاهش چشمگیر روند سودسازی شرکت‌های بورسی خواهیم بود. کارشناسان بازار سرمایه معتقدند دولت در تدوین لایحه بودجه باید نرخ خوراک صنایع پتروشیمی را در راستای حمایت از بازار سرمایه تعیین کند.

ریزش بورس در هفته‌های اخیر با وجود خبرهای مثبت از تغییر دولت و کاهش نرخ اوراق و… ادامه داشت. اما در معاملات سه شنبه سیگنالهای مثبتی صادر شد. اما نمی‌توان پایان اصلاح را جشن گرفت./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *