شاخص ضریب جینی از فقر ایران می‌گوید

شاخص ضریب جینی از فقر ایران می‌گوید

به گزارش سرمایه فردا، شاخص ضریب جینی از فقر ایران می‌گوید. مخبر مدعی شده که این شاخص امسال بهتره شد، چون بیکاری کاهش یافته است.

براساس آمار بانک مرکزی، شاخص ضریب جینی در سال ۱۴۰۲ به کمترین رقم ۵۵ سال گذشته کاهش یافت.

اساس اطلاعات مقدماتی بانک مرکزی ضریب جینی ۰.۳۶۱۴ در سال ۱۴۰۲ پایین ترین ضریب جینی در اقتصاد کشور بوده است,

در خصوص نحوه توزیع درآمد بین دهکهای مختلف عموماً از شاخص ضریب جینی استفاده می‌شود. ضریب جینی عددی بین صفر تا یک است.

اگر ضریب جینی برابر با صفر باشد، به این معناست که توزیع درآمد یا ثروت کاملاً مساوی است (همه افراد درآمد یا ثروت یکسانی دارند). در صورتی که ضریب جینی به یک نزدیک‌تر باشد، نشانگر نابرابری بیشتر است.

ضریب جینی با بیکاری چقدر رابطه دارد

مخبر امروز یکشنبه در شصت و چهارمین اجلاس سالانه مجمع عمومی بانک مرکزی، ضمن گرامیداشت یاد رئیس جمهور شهید و یادآوری حساسیت‌های شهید رئیسی نسبت به شاخص‌های اقتصادی، تلاش‌های تیم اقتصادی دولت برای بهبود شاخص‌های آسیب‌دیده اقتصادی کشور از طریق مقابله با شرایط سخت داخلی و فشارهای خارجی را جهادی توصیف کرد که توانست در حد قابل قبولی در بهبود شاخص‌های اقتصادی مؤثر باشد.

سرپرست ریاست جمهوری: کاهشی شدن روند رشد پایه پولی، کاهش نرخ بیکاری به زیر ۸ درصد به عنوان کمترین رقم در ۲۰ سال گذشته، کاهش قابل توجه شکاف اقتصادی طبقاتی و ایجاد تعادل نسبی میان هزینه‌ها و درآمدهای مردم با افزایش قابل توجه رقم یارانه، توزیع کالابرگ، کاهش هزینه‌های درمانی و افزایش پوشش‌های بیمه‌ای و اقدامات مشابه که به بهبود نرخ ضریب جینی انجامید، از دیگر دستاوردهای کم نظیر دولت بود.

ضریب جینی و مشارکت اقتصادی

نگاهی به شاخص‌های بازار کار نشان می دهد که در بهار سال جاری نرخ مشارکت اقتصادی معادل ۴۱٫۲ درصد بوده. این در حالی است که این نرخ تا پیش از همه‌گیری ویروس کرونا بیش از ۴۴ درصد بود.

عدم بازیابی نرخ مشارکت اقتصادی در سال‌های گذشته معلول عوامل مختلفی مانند بی‌ثباتی اقتصاد کلان و تورم‌های بالا است.

در همین زمان نرخ بیکاری به ۷٫۷ درصد رسیده که دلیل اصلی آن پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی است.

برخی از کسب و کارهایی که در ایام شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، پس از پایان همه‌گیری به دلیل هزینه‌های بالای راه‌اندازی کسب و کار نتوانستند به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

از سوی دیگر با افزایش موج مهاجرت جوانان، بسیاری از این افراد پیش از ورود به بازار کار مهاجرت کرده و اصلا در گروه فعالان اقتصادی قرار نمی گیرند.

تورم‌های بالا علاوه بر تاثیر روی نرخ مشارکت اقتصادی، کاهش درآمدهای حقیقی را نیز به دنبال داشته است و موجب شده که نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۰ درصد برسد.

در چنین شرایطی مهار تورم و ثبات اقتصادی می تواند به بهبود وضعیت بازار کار بینجامد و از همین طریق به کاهش نرخ فقر نیز کمک کند.

شاخص ضریب جینی از فقر ایران می‌گوید. مخبر مدعی شده که این شاخص امسال بهتره شد، چون بیکاری کاهش یافته است./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *