ارزش معاملات بورس چرا در سرازیری ماند؟

ارزش معاملات بورس چرا در سرازیری ماند؟

به گزارش سرمایه فردا، ارزش معاملات بورس زیر ۴ هزار میلیارد تومان قرار دارد. وقتی سیگنال ورود به بورس صادر می‌شود که ارزش آن به بالای ۵ هزار میلیارد تومان برسد.

شاخص‌‌‌‌‌‌‌های سهام نخستین روز کاری هفته جاری را قرمزپوش به پایان رساندند.نماگر اصلی بورس اوراق ‌بهادار تهران روز شنبه را در حالی آغاز کرد که هم کانال ۲.۲را از دست داد و هم مجددا با خروج پول حقیقی و افت ارزش معاملات خرد مواجه شد.

از ابتدای سال کانال ۲.۲ میلیون واحد سه بار از دست رفته است.امروز دماسنج اصلی بورس نشان داد رمق چندانی برای صعود ندارد .ریزش بیش از ۱۰هزار واحدی نماگر مذکور گویای همین موضوع است.با قرار گرفتن شاخص بورس در محدوده ۲میلیون و ۱۹۲ هزار واحد امید برای رشد مستمر بازار می‌توان تاحدودی رنگ ببازد.

برخی از کارشناسان می‌گویند؛اکنون بورس شوک انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را گذرانده و در شرایط کنونی نیز اخبار مثبت سیاسی در جریان نیست که بورس واکنش درخور توجه نشان دهد.

فعالان بازار بر این باورند که اکنون با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی، سودآوری اکثر صنایع در ابهام است.چرا‌‌‌‌‌‌‌که رشد گروه‌‌‌‌‌‌‌ها بیش از پیش به مواضع سیاسی کشور گره خورده است.

فرزین آقابزرگی در ویدیو زیر دلایل ریزش بازار سهام در ۴ ماهه نخست ۱۴۰۳ را بررسی کرده‌است. جزئیات را در ویدیو زیر ببینید؛

در حال حاضر یک سناریوی مهم  در تالار شیشه‌‌‌‌‌‌‌ای سعادت‌آباد مطرح شده که مبنی بر آن است که سرمایه‌‌‌‌‌‌‌گذاران در انتظار «قطعیت‌‌‌‌‌‌‌ها»هستند که مهم‌ترین آن شامل به سرانجام رسیدن تیم اقتصادی دولت جدید است.

موضوعی که حتی اثرات سریعتری نسبت به وضعیت هسته‌‌‌‌‌‌‌ای کشور دارد.زیرا معامله‌‌‌‌‌‌‌گران معتقدند چشم‌‌‌‌‌‌‌انداز معاملاتی برخی سهم‌‌‌‌‌‌‌ها تحت‌تاثیر رفتار فاندامنتال و تکنیکال قرار ندارد و نرخ سهام شرکت‌ها در صورتی که خوشایند اهالی بازار سهام نباشد؛ممکن است در افق کوتاه مدت توجیه اقتصادی برای رشد نخواهند داشت.

هرچند که ممکن است این گروه‌‌‌‌‌‌‌ها تا تعیین تکلیف نهایی ،نوسانات محدودی را تجربه کنند اما شرایط رکودی به همین منوال در روز‌‌‌‌‌‌‌های آینده ادامه‌‌‌‌‌‌‌دار خواهد بود.به ویژه اینکه ارزش معاملات خرد نیز امروز مجددا به زیر سطح ۲هزار میلیارد تومان رسید که کاهش ۲۳درصدی را نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل نشان می‌دهد.

ارزش معاملات رشد شاخص را تایید نکرد

بورس تهران، طی یک‌سال اخیر به‌واسطه سیاست‌‌‌های کابینه اقتصادی دولت سیزدهم، روزهای خوبی را تجربه نکرد؛ به طوری که شاخص کل هموزن به‌عنوان نماینده کل بازار سهام، رشد ۰.۱۵درصدی را به ثبت رساند.

این در حالی است که شاخص کل بورس، با رشد بیش از ۱۰درصدی، نماینده خوبی برای سبدهای بازار نبود.

هرچند ۱۶صنعت به افزایش سطح شاخص کل کمک کردند، اما ۳۵صنعت، بازدهی پایین‌‌‌تر از دو شاخص اصلی را برای بازار به همراه آوردند. فلزات اساسی، فرآورده‌‌‌های نفتی و پتروشیمی، سه‌محرک بازار سهام بودند.

شاخص‌های خودرو، قطعه‌سازان و بانک‌ها افت قابل‌توجهی را در این مدت تجربه کردند. این بازدهی‌‌‌ها درحالی به ثبت رسیده است که حاشیه سود خالص بازار به دلیل دخالت مستقیم دولت در فضای عملیاتی شرکت‌ها با سقوطی شدید طی زمستان سال گذشته به ۱۲درصد رسید.

همچنین، سود دلاری شرکت‌ها در سال قبل، به طور متوسط ۳۰درصد افت را تجربه کرده است. رشد فرا تورمی هزینه شرکت‌ها و افزایش تنها ۱۶درصدی نرخ دلار نیما، در کنار کاهش قیمت‌های جهانی و رکود بازارها، به رشد اندک سود ریالی شرکت‌ها در سال ۱۴۰۲ منجر شده است.

این درحالی است که به دلیل ریسک بالای بورس،نسبتP به E بازار در دولت سیزدهم به‌طور متوسط ۷واحد و پایین‌‌‌تر از میانگین بوده است. در میان صندوق‌های سهامی نیز تنها ۱۷صندوق موفق شدند عملکردی بهتر از شاخص کل داشته باشند.

پیش‌بینی‌پذیر نبودن بورس سبب شده است تا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم نیز در بازار سهام تا حدودی شکست‌خورده تلقی شود.

ارزش معاملات بورس زیر ۴ هزار میلیارد تومان قرار دارد. وقتی سیگنال ورود به بورس صادر می‌شود که ارزش آن به بالای ۵ هزار میلیارد تومان برسد./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *