عوارض تب دنگی چیست
عوارض تب دنگی چیست

به گزارش سرمایه فردا، عوارض تب دنگی برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند بسیار دردناک است. اسهال خونی، خون ریزی معده، بی حالی و حالت تهوع از بدترین علائم آن است.

آرتمیس رمضانی، عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران: «با توجه به گسترش آئدس در گیلان و بخش‌هایی از مازندران امکان اینکه این پشه همراه مسافران به تهران بیاید، زیاد است.»

پشه‌ آئدس در طلوع و غروب خورشید خون‌خواری می‌کند.

حسین فرشیدی، معاون بهداشتی وزیر بهداشت هم می‌گوید: «تب دنگی در صورت همه‌گیری از کرونا خطرناک‌تر خواهد بود.»

هر بار اگر مبتلا شویم، بار بعدی سخت‌تر و شدیدتر می‌شود. در حالی که در کرونا این مشکل وجود نداشت.

در صورت سفر حتما لباس‌های روشن و مناسب بپوشید. محل اقامت خودتان را تمیز کنید و نگذارید که وسایل یک گوشه انباشته شوند.

تب دنگی در چه شهرهایی شیوع دارد

۴۰شهر ما در معرض خطر تب دنگی قرار دارد.

«ممکن است حتی این پشه به سم‌پاشی‌ هم مقاومت نشان دهد؛ بنابراین بهترین راه مبارزه با آن پاک‌سازی است.

این پشه بیش از پشه‌های دیگر خون‌خواری می‌کند و گاهی ممکن است این خون‌خواری به پنج بار برسد.

«۸۰درصد افراد که در معرض نیش پشه آئدس آلوده قرار می‌گیرند، ممکن است علائمی نداشته باشند، اما ۲۰درصد باقی مانده پس از هفت روز ممکن است عوارض دردناکی را بروز دهند: درد معده/شکم، استفراغ مکرر، مشاهده خون در مدفوع، خونریزی از بینی یا لثه‌ها، خستگی شدید، بی قراری یا تحریک پذیری و استخوان‌درد شدید.

«مشکل ۵درصد از این ۲۰درصد که بیمار شدند، این است که پس از قطع شدن تب، وارد فاز بحرانی می‌شوند، سپس فرد دچار شوک می‌شود. پاهایش سرد می‌شود. مایعات از رگ‌های بدنش خارج شده و وارد فضاهای داخلی بدن می‌شود.

گفته می‌شود، این آب معمولا در شکم و ریه جمع می‌شود. سپس این رویه تمام بدن را دچار مشکل می‌کند و اگر به‌موقع سرم‌های مخصوص و مایعات‌درمانی انجام نشود، بیماری فرد تشدید می‌شود.»

عوارض تب دنگی برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند بسیار دردناک است. اسهال خونی، خون ریزی معده، بی حالی و حالت تهوع از بدترین علائم آن است./دنیای اقتصاد